reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Molly_anna ja tez mysle ze mozesz czuc, roznie to bywa
ja takie ruchy jak czuje teraz od jakis juz 2-3 tygodni to w pierwszej ciazy czulam z 2 miesiace pozniej. Wyraznie i pod reka i w srodku. Sama bym w to nie uwierzyla gdybym nie czula ;-)

xXxIzuLQaxXx dziewczyny kiedys pisaly ze polowkowe mozna wykonac od 18 do chyba 23 tyg. Chociaz mi lekarz kazal przyjsc rowno po skonczonym 20tym. Tylko tyle wiem.

reklama
A ja od niedawna czuję często bardzo mojego Dzidziolka, chyba nadrabia to, że tak długo nie chciał się poruszać tak, żebym czuła. I to bardzo wyraźnie czuję, 2 razy już nawet od ręką. Ale zawsze jak siedzę, jak chodze to nigdy nie czuję. No i jak zaczynam płakać to zaraz mnie smyra. A usg dopiero w następny poniedziałek. Mam nadzieję, że wszystko w porzadku po tych moich ostatnich przezyciach! A przecież jeszcze czeka mnie pogrzeb :(

Mysle ze mozesz bo moj gin dal mi skierowanie na to badanie do szpitala.

Mag349 rzeczywiscie masz przejscia w ciazy,ale mysle ze wszystko bedzie dobrze z dzidzia.Dzidzia zapewne chce cie pocieszyc gdy placzesz.

Ja ruchy tez poczulam w okolicach 16 tygodnia,tylko wewnatrz.Czytalam gdzies ze takie reka mozna wyczuc dopiero gdzies kolo 30tyg

Marti mysmy dzisiaj pojechali do naszej ulubionej restauracji gdzie mozna jesc ile sie chce i co chce za 9$ za osobe i jakie bylo nasze zdziwienie gdy okazalo sie ze ja zamkneli,a do drugiej pol h jazdy.Wrocilismy do domku i zamowili pizze z Pizza Hut.

heyo

pogoda dzisiaj jakas taka dziwaczna...:confused2: zaraz ide z kuzynka na zakupy tzn o 10 wiec sie nudzic nie bede :tak:
ja nie wiem jak z tym polowkowym... ja chyba ide w 22tc jak mam wizyte zapytam sie go za tydzien jeszcze dokladnie:tak:

Czesc Dziewczyny!!!
Dziekuje Wam bardzo za slowa otuchy.
Zdaje sobie z tego sprawe, ze w dzisiejszych czasach koryguja bardzo ladnie wady rozszczepu. Tylko nie wyobrazam sobie czasu do tych operacji i po nich. Moje Dzieciatko bedzie bardzo cierpilo...
Mam wielka nadzieje, ze oprocz tego rozsczepu nie bedzie innych chorob!!!
Do tej pory obawialam sie opieki nad niemowleciem, balam sie bardzo. Teraz w ogole sobie tego nie wyobrazam.
Wade u Malej wykryto podczas badania USG; dokladnie w 19 tc. Byla ulozona boczkiem wiec troche bylo problemow. Ale sprawdzalo to 3 specjalistow. USG trwalo bardzo dlugo. Mialam tez USG 4d. Na drugi dzien powtorzono badanie. I niestety potwierdzila sie diagnoza.
Tutaj, w Danii, mam troszeczke inna sytuacje niz, z tego co czytalam, dziewczyny w Polsce. Szpital, w ktorym bede rodzila, tego samego dnia poinformowal juz osrodek, ktory zajmuje sie dziecmi z takimi problemami. Jakas godzine po wyjsciu ze szpitala pewna kobieta, z tej placowki, zadzwonila do mnie i nalegala na jak najszybsze spotkanie. Tak sie zlozylo, ze na drugi dzien obydwie bylysmy w tym samym szpitalu i mielismy z Nia spotkanie. Za duzo nie pamietam z tego.
Mam nadzieje, ze w miare szybko sie pozbieram. Bo wiem, ze to dobrze nie wplywa na dziecko. Nie moge sie jednak z tym pogodzic... Boli strasznie...

Witam was z rana:)
Co do ruchów, to ja wczoraj przyłozyłam rękę i pozułam kopniaczek, a potem mój M przyłozył ręke i też poczuł kopniaczek:) Pierwszy raz takie cos nam się zdarzyło:)
Ja w piątek mam wizytę u gina i to chyba będzie połówkowe, mam nadzieję że nie za wcześnie

reklama
Ja na połówkowe idę za 2,5 tyg. Czyli będę miała 19t3d.

Effea - będzie dobrze! Niesamowite że już oni sami szukają z Tobą kontaktu i ustawiają wszystko żeby jaknajszybciej Ci pomóc (teraz) i Maluszkowi też (po porodzie). Zobaczysz! Zoperują szybko, maluszek nic nie będzie pamietał.

Ostatnia edycja:
Do góry