reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej kochane!!!
Nie było mnie z Wami od piątku a tu takie wieści. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które dzisiaj pojechały na porodówkę i u których zaczyna się coś dziać.
Jeśli chodzi o nowa szatę graficzną forum to chyba stara bardziej mi się podobała.
Wybaczcie kochane ale nie nadrobię wszystkiego co pisałyście bo ból kręgosłupa nie pozwala mi na dłuższe siedzenie przy kompie.:-(
U mnie nic się nie dzieje, z każdym dniem mam wrażenie że jeszcze będę chodzić w ciąży kolejne 9 miesięcy, no niby do terminu z OM mam jeszcze trochę (16 marzec) ale już tak bardzo bym chciała żeby było już po wszystkim.
Dobra kochane spadam, życzę miłego dnia i do później.

reklama
:tak: Ale mnie wzięło na sprzątanie, całe mieszkanie lśni, wieczorem sprzątnę łazienkę, jeszcze zostały mi dwa okna i mogę rodzić :tak:

Co do wizyt i terminów, ja mam termin 11 marca, 10 mam urodziny, a wizytę mi wyznaczył na 9 marca, podejrzewam, że chce porozmawiać w razie co o wywoływaniu gdybym nie urodziła, ale zobaczymy :tak:

Ponoć, jak się ma taką werwę przy sprzątaniu to poród tuż, tuż...

izulka , aneczka a mi się wydaje że do szpitala gdzieś iść jak miną 2 tyg. po terminie , bo do 2 tyg moze sie opóźnić ://

candy 2tyg ro raczej za długo...bo pamietać trzeba że gin nie tylko przypuszczalną datę porodu podaje...myślę że góra tydzień po terminie będzie dobrze!:tak:

Mcgosia a już są zapisy ?? Bo ja sie gubie..niby czytam że dziecko można zapisać bez peselu a we wnioskach jest napisane ze wymagany jest pesel dziecka czyli przed narodzinami nici z zapisów!! No u nas mimo że jesteśmy zmotoryzowani to nie podrodze nam do innych złobków...no ale ewentulanie bedziemy sie starać też na Pradze bo też ma opinie bardzo dobre a jak nie to nieststy żłobek prywatny bedzie nas czekał no ale najpierw próba dostania się do państwowego:)

Candy do szpitala to trzeba iść zaraz po terminie,bo tak co dwa dni trzeba się na KTG zgłaszać,dziecko w dalszym ciągu rośnie i trzeba kontrolować serce i ruchy

Gosia ok:)))

Mysza m ja mam to samo,i pewnie co druga z nas:)))

ujj to u mnie z tym ciężko będzie , bo mam załatwione zawiezienie jak się zacznie , mój szpital wybrany jest 30km, więc tak nie będę sobie jeźdźić , bo nikt mnie nie zawiezie :(( pozostaje mi nadzieja że nie ur. po terminie :)

noo moja mała sie obudziła i swiruje... chyba czuje ze czeka jawizyta u lekarza hehe.. ciekawe co mi powie.. :sorry2:

Aneczka tez wolalabym wczesniej urodzic bo tez nosze juz prawie 4 kg w brzuchu a jakbym miala 2 tyg czekac... to łooo.. wole nie myslec ile by wazyla..:szok:

Gosia dobra, tydzien przed terminem jak najbardziej moze byc, aktywna jestem i to bardzo :)mam zamiar umyc okna ale to po 37 tyg, to moze faktycznie sie cos ruszy :)

Candy nie czeka sie az tyle, moja kuzynka czekala 10 dni, i 11-go pojechala na IP to ja tak ochrzanili ze szok!! najdalej po 2 dniach powuinno sie jechac zrobic ktg

Musicie zaznaczyć przy danej wypowiedzi ten ostatni kwadracik z +

Zobacz załącznik 219935

tu jest obrazek, trzeba kliknąć, bo strasznie malutki...

Dzięki wielkie:-):-):-):-):-):-)

Dziewczyny dzisiaj z rana powtorka z rozrywki.
I to sa na pewno wody.
W nocy skurcze mialam lekkie i nieregularne. Ale nie przekraczaly 10 minut.

Lece sie kapac i jedziemy do szpitala. Wole nie ryzykowac dziecku infekcji.
Bede pisac do ktorej z Was.
Pozdrawiam :-)

Trzymamy kciuki i czekamy na wieści:tak::tak::tak:

U mnie na dzielnicy są tylko dwa żłobki a kolejki takie że szok,koleżanki mały ma przeszło pół roku i jest na 300 którymś miejscu,więc nawet niemam na co liczyć.Ale u mnie to chyba babcie się będą biły która z Kubkiem będzie siedzieć bo moja mama wraca do Polski pod koniec roku,a teściowa od kwietnia będzie tylko na emeryturze i juz się obie deklarowały...no ale zobaczymy jak to w praktyce bedzie.Ja też po macierzyńskim muszę wrócić do pracy,chyba że sytułacja z pracą M się do tego czasu unormuje

Gosia ja uwielbiam Biedronkę:)) mam blisko,i ceny bez porównania

No to tak jak u mnie...po macierzyńskim mus wrócić do pracy...ale teściowa deklaruje, że będzie siedzieć z małą, o ile jej zdrowie pozwoli:zawstydzona/y:...moja mama jeszcze musi pracować do emerytury:wściekła/y:, choć przyznaje, że wolałaby w domku z dzieckiem siedzieć.

Witam się w końcu,
znowu późno bo byłam na badaniach....ludzi multum...:szok::szok::szok:oczywiście musiałam odstać (bo wszystkie miejsca zajęte przez babcie) z pół godziny i pewnie dalej bym stała, ale w końcu jakaś mnie przepuściła....oczywiście jakaś, która była w kolejce za mną jak tylko wyszłam zrobiła awanturę:wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::angry::angry:, że skoro ja mogę bez kolejki to teraz ona chce wejść:dry::dry::dry::dry:

Mcgosia a już są zapisy ?? Bo ja sie gubie..niby czytam że dziecko można zapisać bez peselu a we wnioskach jest napisane ze wymagany jest pesel dziecka czyli przed narodzinami nici z zapisów!! No u nas mimo że jesteśmy zmotoryzowani to nie podrodze nam do innych złobków...no ale ewentulanie bedziemy sie starać też na Pradze bo też ma opinie bardzo dobre a jak nie to nieststy żłobek prywatny bedzie nas czekał no ale najpierw próba dostania się do państwowego:)

dronka tego nie wiem...ale dzis sie wypytamy o wszystko...o ile J nie odwoła wyjścia do żłobka:crazy:

reklama
Wg tego zarządzenia Dyrektora Żlowbków w Warszawie to nie mamy szans na przyjecie do żłobka:(
"1. Wniosek o przyjęcie do żłobka może zostać złożony z chwilą, kiedy dziecko posiada nadany PESEL lub inny dokument potwierdzający jego urodzenie.
2. O kolejności przyjęcia dziecka decyduje data złożenia wniosku u Kierownika żłobka.
3. Nakłada się na rodzica/opiekuna dziecka obowiązek aktualizacji wniosku przez złożenie osobistego oświadczenia w formie pisemnej najpóźniej do 15 stycznia roku kalendarzowego.
4. Niedopełnienie przez rodziców lub opiekunów obowiązku, o którym mowa w ust. 3 w/w zapisu skutkuje przesunięciem wniosku dziecka na koniec listy oczekujących na przyjęcie do żłobka.
5. 16 stycznia danego roku Kierownik żłobka ma obowiązek utworzenia aktualnej listy oczekujących z zachowaniem dotychczasowej kolejności zgłoszeń.
6. Wnioski złożone od 2 stycznia roku kalendarzowego otrzymują kolejny numer na liście oczekujących na przyjęcie do żłobka.
7. Najpóźniej do dnia 30 maja roku kalendarzowego rodzice dzieci z najstarszej grupy wiekowej składają deklarację o pozostaniu dziecka w żłobku na kolejny rok”.

Do góry