reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej

Apropos powodzi - ja mieszkam w Krakowie i aktualnie jesteśmy uwięzieni na naszym osiedlu. Mamy tylko jedną drogę dojazdową, która jest zalana, a wkoło łąki i tory kolejowe. Druga droga, którą można normalnie dojść pieszo też jest zalana. W dodatku wczoraj rozchorował mi się starszy synek, w nocy miał wysoką gorączkę, a tu dzisiaj zamknięta przychodnia, apteka tez rano zamknięta, musiałam od sąsiadki pożyczyć nurofen :baffled:. Na szczęście facet z apteki jakoś dotarł do pracy koło południa.

To jest droga dojazdowa na nasze osiedle:

Fiołkowa, mnie się bez prania dobrze dociągało moją chustę :baffled:. Może są z różnych materiałów szyte :confused:.
Wow, niezła powódź:szok:
Ja nawet nie wiem, jak to dokładnie u nas w mieście jest, bo od niedzieli nie wychodzę z domu, tak jest wstrętnie:baffled:
Ale na stronie internetowej widzę, że niezbyt ciekawie. To była kiedyś droga do parku:
Zobacz załącznik 246961 Zobacz załącznik 246962
A tak wygląda Ropa (nasza rzeka):
Zobacz załącznik 246963

Co do chusty, to u mnie niby 100% bawełna, ale jak przyszła, to była naprawdę sztywna, a teraz po 2 praniach już jest duża różnica. W instrukcji zalecali 3-4 prania.

reklama
Co do chusty, to u mnie niby 100% bawełna, ale jak przyszła, to była naprawdę sztywna, a teraz po 2 praniach już jest duża różnica. W instrukcji zalecali 3-4 prania.
No w instrukcji tak piszą, ale gdzieś czytałam, że starsze chusty rapalu były sztywniejsze niż te nowe z wzorkami. Ja na razie tylko raz prałam moją.

U nas też z pogodą nieciekawie. Szwagierki dzielnicę ewakuowali, a u nas z okna widać boisko dla dzieci, tylko, że teraz to nie boisko, tylko basen :/

dziewczyny moge spokojnie brac cos na gardlo jak karmie cycem?normalnie tak sie kiepsko czuje, ze szok a dusi mnie w klacie jak cholera...nie moge lezec wiec siedze eh a chcialam sie zdrzemnac ale co kaszlne mocniej to mlody sie wierci

A powiedz jak badanie słuchu wyszło dla synka?
Na szczęście pozytywnie.

A u was w rodzinie były przypadki niedosłuchu poza synkiem siostry?? Nie martw się na zapas. W broszurce Owsiaka, którą dostaliśmy w szpitalu bylo napisane, że u dzieci do 6 miesięcy są duże szanse na wyleczenie, więc najwazniejsze żeby to zbadać odpowiednio wcześnie.

Na szczęście pozytywnie.

A u was w rodzinie były przypadki niedosłuchu poza synkiem siostry?? Nie martw się na zapas. W broszurce Owsiaka, którą dostaliśmy w szpitalu bylo napisane, że u dzieci do 6 miesięcy są duże szanse na wyleczenie, więc najwazniejsze żeby to zbadać odpowiednio wcześnie.

Nie było przypadków niedosłuchu u nas w rodzinie :( strasznie się martwię, a do 7 jeszcze sporo czasu :(

reklama
Do góry