reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polusia znam ten syrop co ajentka poleca - moi rodzice mają go w domu jakby ich bezsenność dopadła i czasem go stosują. Co do szkoły to skoro ponad połowa dzieciaków się pochorowała po tym obiedzie to zdecydowanie coś musi być na rzeczy i nie można tak tego zostawić! Działaj!
madzia kciuki zaciśnięte!

Witajcie:-) U nas nocka ok - Młody spał od 20 do 7.30. Co prawda wiercił się w nocy na maksa, ale nic to - dało się wytrzymać. Ja dziś mam w planie spotkanie z babcią i trochę prania i małe porządki. Franio śpi. Powinien już godzinę temu, ale wpadła niespodziewanie jego mama chrzestna bo dawno go nie widziała, więc dałam mu dyspensę na spanie co by się sobą z ciocią nacieszyli:-)
Miłego dnia:-)

reklama
witam :-)

Olcia pięknie dziękuje Redankowi za pocztówkę!! :-D
ruszające się oczy to hit ;-)
polusia, a nie możesz iść bezpośrednio do dyrektorki?? to jakies duże przedszkole, że ona tak jest obwarowana przez sekretarki? ja bym sie umówiła najpierw na osobistą rozmowę z dyrekcją, a jak to nie poskutkuje, to pismo. bo to rzeczywiście paranoja, żeby dzieci się truły w przedszkolu.​

ionka to szkoła i dyrektorka ma godziny przyjęć wtedy kiedy ja fizycznie nie dam rady podejść, ale chyba będę musiała jeżeli nikt nie zadziała.

madzia kciuki zaciśnięte &&&&

ja już umyłam podłogę, zrobiłam Poli zupkę i ugotowałam makaron na obiad bo dziś robię makaron z jabłkami :)

Alan spi w samej pizamce , tzn tylko koszulce lub jak zimniej pajacyku, nie mam jakos serca wkladac mu spodni jeszcze. Zreszta i ja i M spimy w koszulkach bo nam spodnie przeszkadzaja ;) wiec i małego tak ubieramy, fakt faktem rozkopuje sie co chwila ale ze ja z nim spie to czuwam aby choc poł nocy przespal przykryty ;) no i raczej w pokoju mam na noc troszke cieplej niz powinno byc wiec nawet jak sie rozkopie to bardzo nie zmarznie ;) Śpiworek niestety nie uzywany, mały wierzga kopie i sie rozbudza - to akurat ma po mamusi , ja bym nie przespała w spiworze 5 min- odrazu czuje ze sie dusze , duszno mi sie robi , słabo .

Mały teraz spi , ja ogarnelam kuchnie . Przynajmniej mozna przejsc. Reszta nie jest juz tak tragiczna.

Yra- ja wiem ze lepiej miec dzieci z niewielka róźnicą wiekowa i sama tak chce ale nieraz dopada mnie taka niemoc że mam jednego dość. Mój M pomaga ale np. wczoraj szykował sie pół dnia do pracy i fakt faktem zostałam sama. Nieraz mółby ktoś pomyśłeć że sobie nie radzę ale np. wczoraj poszlam rano do kościoła na godzinkę i jak wróciłam to mały zapłakany i duży prawie też , tak się wymęczyli razem ;), że M odrazu połozył się bo nie miał na nic siły ;) No niestety trafiło mi się łobuzerskie dziecko , 5 sekund nie moge go samego zostawić. A do tego nie che mi nic jesc od dwóch dni . Tylko cyc i cyc . Ale nie ma sie co dołowac - niedlugo z tego wyrosnie ;)

A ja właśnie popijam kawke ;)- zbieram siły bo czas drzemki małego nie ubłagalnie dobiega końca ;)

polusia- aby nie zostaw tej kwesti nie rozwiązanej , bo następnym razem skutki mogą być jeszcze gorsze.

ionka, polusia, k_aralajna, owlrene, sylusia spóźnione życzenia dla Maleństw !

wow ... już pocztówki urodzinkowe się zaczęły ? suuuper :-)

Ja na sekundę laski wpadłam, słonko pięknie świeci ! spacerek pt "w poszukiwaniu wit. D" musi się odbyć :tak:

Uciekam pod prysznic i poogarniać kilka spraw. Miłego dnia Marcówki miłe :)

edit:

madzia trzymamy kciuki !

polusia walcz :happy: ... 4 na 7 ... spororawo :oo:

Ostatnia edycja:
Dobry!

polusia biedaku, moze wybierz sie do lekarza, taka bezsennosc to chyba na tle nerwowym? Ja bym pismo wreczyla osobiscie dyrektorce...

madzia kciuki zacisniete!

ionka alez prosze bardzo!:-) ale szybko doszla!!!tak mnie nastraszylas, ze kartki z Polski szly miesiac, wiec wolalam miesiac szybciej wyslac, ale widocznie jeden kanal nie jest straszny poczcie, dopiero dwa kanaly robia utrudnienie..hehehehe

marela tez czasami tak mysle, jak radza sobie mamy z dwojka, trojka dzieci....ja ledwo wyrabiam, jak jeszcze teraz jest chory, to tylko raczki i jeki...do tego M calutki tydzien pracowal i spal....dopiero w srode ma wolne,kiedy my idziemy do zlobka/pracy...ech...ale pewnie praktyka czyni mistrza...

no z Anglii mają bliżej, hehe ;-) może tez traktują je priorytetowo ;-)

Ol śpi w body z krótkim i na to piżamka 2częsciowa, bez skarpetek :-)

witajcie:-)

malo jakos czasu zeby wejsc na bb, tzn wczoraj wieczorem przeczytalam co u was ale juz sil zeby odpisac brak,
dzis juz po spacerku, mlodemu sie odmienilo i od paru dni spi do 8:szok:
ja ide dzis do ksiedza wszystko pozalatwiac, dowiedziec sie gdzie na nauki mamy sie zglosic i kiedy sa
wczoraj kupilam zaproszenia, tez musze na dniach wypisac...:tak:

a teraz obiad gotuje, mlody zaraz spac mysle to chwilka spokoju bedzie na 2 kawke i komputer;-)

dziekuje za wczorajsze zyczonka i rowniez spoznione dla coreczek polusi i ionki, oraz synka mcgosi:tak:

milego!!

ło matko bosko....musze leciec kupic karkti urodzinowe :-):-D

ale cudnie. Bylismy 15 h na spacerku w Poznaniu potem zakupki i w domku na 17 ide do kosmetyczki wkoncu :D a pt fryzjer:))))
teraz kawka i czekam az dziecie sie obudzi aczkolwiek sie gmera....

polusia makaron z jabłkami noooo powiedz jak robisz

reklama
Do góry