reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dobry!

witam nowa mame!

candy witaj z powrotem!

u nas katar trwal prawie 4 tyg:szok:

zdrowka wszystkim chorym!!!!

ionka ale durny ten artykul....bez zadnych konkretnych uzasadnien...

co do odstawiania piersi, u nas jest bezbolowo, Mlody polubil nowe mleczko, nawet chyba za bardzo-tylko to by pil, ostatnio na noc zjada 390ml z kaszka!!!!:szok::szok:, od razu robie mala i duza butle...

niestety samodzielne zasypianie u nas nie wychodzi, i nic nie daje, ostatnie nocki calkowicie nieprzespane, w pracy jak zombi, po tym mleku z kaszka spi godzinke, a potem d..a, szkoda, ze lekarze nie traktuja mnie powaznie, jak dla mnie to nienormalne...

reklama
heronek 390ml?Wow! Łakomczuszek z Redanka;-)
polusia M dziś ma jeden wykład i jakieś wpisy więc jest nadzieja, że wróci przed nocą;-)Cieszę się, że czujesz się lepiej!
Czarna udanej zabawy!
monia główka do góry!

Wiecie co mój Mały od kilku dni jak chce kupkę to chowa się za zasłonkę i tam robi:-D

co do artykułu ... jakiś pseudosocjologiczny bełkot ... moralizator lol - używa terminów PRLowskich a wyklucza działanie opiekuńczego państwa - paranoik tudzież schizofrenik.

polusia cieszę się, że wydobrzałaś :-)

heronek mam identyczny problem z Ninim. Jakiś czas temu odstawiliśmy się od piersi, sam o tym zdecydował. Noce są koszmarne. Ostatnio zgodnie z radą lekarza zwiększyłam mu ilość posiłków (podobno w nocy wyrównywał sobie niedobory z dnia - stąd te pobudki) Niby jest troszkę lepiej ale parę pobudek w ciągu nocy wciąż nas wykańcza. Myślę, że to przez odstawienie Go od piersi ... żałuje, że zaczęłam mu dawać soczki (łatwiej mu się je ciągnęło i w taki sposób odzwyczaił się od cycusia)

M pojechal po samochód bo kupilismy wczoraj wiec mam chwilke na BB;-)

Moko witaj wsród nas!!
Candy witamy po przewie:)
Kahha dlatego moja córcia śpi z nami:sorry2: dzieki temu jako-tako funkcjonuje...
Ionka ja od tygodnia przesawiłam mała na 1 dzrzemkę w ciągu dnia-dzięki temu zasypia o 19-19,30 a nie 23:rolleyes: postaraj sie na spacerki wychodzic albo w porze snu albo bezposrednio po obudzeniu. Wczoraj popełnilam bład i pojechalismy w porze 2 drzemki ogladac auto i w drodze powrotnej cuciłam ja i jechala na rekach bym nie dala jej zasnąć;-)Ja malymi przerwami 20min przesunełam pierwsze spanie z 10 na godz 11 i staram sie zeby spała min 1 godzine...najlepiej 2 godz ale wtedy na rękac dosypia no i zlikwidowalam sen o 15-17 ...na poczatku bylo trudno zaspiala o 17,45 po czym budzial sie o 22 wyspana:szok: ale powolutku zasypiala o 18,10 potem 18,45 a teraz 19,30 i śpi do rana:rofl2: z przerwami na karmeinie ale dla mnie to o niebo lepiej niz wczesniej:-)

Chorowitkom ZDRÓWKA:*

Dziewczyny kupilam nocnik ale mala nie chce siedziec to po 1wsze a po 2gie tyłek jej wlatuje do srodka...macie jakis sposob jak oswoic ja z nocnikiem?? jak utyje jej pupcia;-)

Ostatnia edycja:
dronka buziak dla córci *)
moja Pola też nie chce siedzieć na kibelku i dupka też jej wpada. nocnik służy do zabawy a nie do sikania na obecną chwilę :)

a ja dziś położyłam grzdyla o 11 spała godzinke godzinkę a teraz idziemy na spacerek bo piękne słoneczko świeci :) koło 15:30 będzie druga drzemka.

heronek wow tyle to moja przez pół dnia zjada :) a na kolacje to ledwo 170 kaszki i to po kłótni ze mną :tak: zazdroszcze apetytu

Czarnuszka udanej zabawy karnawałowej :)

Moj smyk teraz drzemie oczywiście nie obyło się bez afery :-( ehhh zawsze tak ma przed spaniem jedzeniem itd
Ja posprzątałam a teraz wypoczywam ale zaraz ide się wykąpać, zrobić coś z włosami na wiczór, już nie moge się doczekać dawno nigdzie nie byłam ze znajomymi.
Miłej soboty życze :tak:

Moni zazdroszczę wyjśnia! Bardzo mi tego trzeba!

Ja próbuję przestawić Frania na jedną trzygodzinną drzeką i śpi już od 11, ale raz się przebudził - dostał smoka, przytuliłam i lula dalej, zobaczymy jak długo...

reklama
czarna - udanej zabawy ;)

dronka- buziaki dla małej ;)

ja tylko na chwile , bo mały śpi ale coś czuje ze to ostatnie podrygi ;)
a dla poprawy humoru- tekst wczorajszy M- " tylko na tym forum siedzisz i tylko z nimi rozmawiasz i jak sie tylko coś zdazy to od razu lecisz do kompa " - na koniec dnia poprawil mi humor;)- normalnie siedzę tu z Wami dniami i nocami ;) ja taka aktywna forumowiczka ;)))))

A w ogole olałam dzis obiad - jest wczorajsza pieczarkowa ;)- za to posiedzialam sobie pod prysznicem i doprowadzilam sie do ładu ;)
polusia - ja niestety nie polece Ci nic dobrego , kiedyś czytałam duzo obecnie mały nie bardzo pozwala , ostatnio to raczej takie mało ambitne powieści- np . Daniel Steel - ale to takie romansidła ;), mam w domu kilka min .Paweł Siedlar- Rozdeptać pająka - kryminał - ale kiedy ja go przeczytam żeby ocenić to nie wiem ;) .Byłam w bibliotece kilka dni temu i aż wstyd się przyznać ale kobitka szukała na moje panienskie nazwisko kary bo tak mnie zapamietała;)- niby z rok temu dopiero podałam nowe nazwisko - ale chyba ostatnio przed porodem byłam - więc jestem na bakier z czytaniem ;)

Ostatnia edycja:
Do góry