reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Markery ZD

Jeszcze raz przepraszam że tak dopytuję, ale to na prawdę dziwne co cię spotkało.
Ja bym jeszcze raz uderzyła do lekarza który wykonał 1 badanie, skoro on widział kość nosową niech to wszystko jeszcze raz sprawdzi.

Trzymam za ciebie kciuki.

reklama
Miałam wykonany pappa, ale kobieta w analityce zamiast wysłać do badania na kryptorze lub brahams wysłała moją krew nie wiadomo gdzie i na jakimś dziwnym sprzęcie to zbadali i żaden lekarz nie jest w stanie tego przeanalizować, tragedia :( czyli tak jakbym nie miała:(
To aż nieprawdopodobne...
słuchaj na nifty nigdy nie jest za późno, nie jest najtańszy ale może to.jakieś wyjście by cos eiecej sprawdzić? No i na pewno spróbowałabym zweryfikować to albo u 3 lekarza, albo wrócić do tego od 1 badania. Masz kogos z super opiniamy? Z jakiego jesteś miasta? Może ktos tu kogoś poleci...

bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez ten stres przez de facto błędy ludzi, którzy powinni ogarniać... raz to zjeb*ne badanie pappy, ktoremoglo cos powiedzieć... dwa ktoryś z lekarzy się pomylił.
Co do pappy - masz sam wynik poziomu białka pappa i beta-HCG?

Jestem w 33 tyg. ciąży. Na 2 prenatalnych lekarz stwierdził hipoplastyczną kość nosową u płodu. Ze względu na ułożenie serce nie zostało zbadane. Na 3 prenatalnych, lekarz powiedział,że widzi VSD u płodu i muszę zrobić echo serca. Moja doktor prowadząca powiedziała,że to już dwa markery ZD. Na dokładniejsze badania już za późno ponieważ mam bardzo krótką szyjkę i dziecko może się wcześniej urodzić. Czy jest szansa,że będzie zdrowe? Ktoś był w takiej sytuacji?

Nie wiem skąd jesteś ale zrób to echo serca w porządnym miejscu np w Warszawie na Agatowej (zarówno na NFZ jak i prywatnie)
Lekarz powinien wtedy sprawdzić też inne rzeczy w każdym razie ja tam tak mialam. A na echo mialam skierowanie (na nfz) tylko dlatego, że dziecko leżało jakoś specyficznie i lekarz wolał dmuchać na zimne

Skąd jesteś? Jeśli z Warszawy lub możesz dojechać, to polecam zrobić USG u Roszkowskiego. Jeśli dostaniesz skierowanie od prowadzącego, to zapiszą Cię za darmo w IMiD. Plus echo serca, skoro takie jest zalecenie. Na tym etapie odpuściłbym sobie testy nipt, strata kasy.

Skąd jesteś? Jeśli z Warszawy lub możesz dojechać, to polecam zrobić USG u Roszkowskiego. Jeśli dostaniesz skierowanie od prowadzącego, to zapiszą Cię za darmo w IMiD. Plus echo serca, skoro takie jest zalecenie. Na tym etapie odpuściłbym sobie testy nipt, strata kasy.
Jestem z Małopolski, do samego Krakowa musze dojechać 2,5 godziny. Umówiłam się na echo na poniedziałek, dodatkowych badań już nie będę robiła, bo szyjka mi się strasznie skraca i możliwe,że urodzę dużo wcześniej, teraz świadomość, że miałoby być źle wcale mnie nie ratuje . Myślałam,że może ktoś był w podobnej sytuacji, że mimo 2 markerów dziecko urodziło się zdrowe.

Jestem z Małopolski, do samego Krakowa musze dojechać 2,5 godziny. Umówiłam się na echo na poniedziałek, dodatkowych badań już nie będę robiła, bo szyjka mi się strasznie skraca i możliwe,że urodzę dużo wcześniej, teraz świadomość, że miałoby być źle wcale mnie nie ratuje . Myślałam,że może ktoś był w podobnej sytuacji, że mimo 2 markerów dziecko urodziło się zdrowe.
Zawsze jest szansa że dziecko będzie zdrowe, wiadomo tutaj są jakieś nieprawidłowość ale to tak naprawdę może być błąd lekarza. Bo któryś się pomylił z kością nosową.
Na wizycie z echem serca poroście żeby lekarza dokładnie obejrzał buźkę i całego maluszka, niech zetknie w opisy poprzednich badań,

Nie wiem co Ci mogę powiedzieć, jak pocieszyć.
Musi ci nić bardziej ciężko.
Daj znać jak będziesz po echu serca co wyszło. Powodzenia.

reklama
Do góry