reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Ja tez się zastanawiam nad podawaniem małemu raz dziennie mleka modyfikowanego tylko nie jestem pewna które jest dobre a położna czy pediatra zawsze powiedza że karmienie piersia tylko i wyłącznie tymbardziej że ja pokarmu mam w nadmiarze ale mały prawie cały czas na cycu wisi a przy dwójce dzieci i do tego mój mały trzylatek znowu ma wysyp AZS dość ciężko karmić 24h. Najgorsze są noce bo wstawać trzeba do dwójki:-( ale i tak jestem szczęśliwa:-D:tak:;-):-)

reklama
Gosia spróbuj przykładać po każdym karmieniu kapuste schłodzoną i tak trzymaj ją na cyckach do nastepnego karmienia. A druga sprawa to nie odciagaj pokarmu aż piers się zrobi zupełnie luźna, tzn nie rób tego do tzw "pustej piersi" bo w ten sposób pobudza się laktacja jeszcze bardziej . Sciągaj tylko tyle aby Cie piersi nie bolały i nie były jak kamienie, po troszęczki dosłownie- w ten sposób nie będa Ci tyle produkowac tego mleka. Aby zmniejszyc laktacje tak sie robi, czesto aby ulżyc piersiom ale po troszeczku.

Ja z kolei pracuję teraz nad lewa piersią z laktatorem i ją pobudzam bo mam w niej duzooo mniejsza laktację przez to zapalenie brodawek i nie sciaganie regularne. Jak mi mały sciagnie to co mam to działam jeszcze z laktatorem ale tam juz nic nie chce leciec:baffled::-( martwie sie ale cóż trzeba regularnie dostawiac młodego i potem jeszcze laktatorem stymulować:-( z prawej za to cieknie jak z mleczarni:sorry2:

Odnośnie sztucznego ja dawałam tylko w dramatycznych sytuacjach jak mnie sutki szczypały od zapalenia i to strzykawką z sondą jednak a nie butelką, po butelce sie krztusił. Fakt faktem to moje pierwsze dziecko wiec mogę mu poświecic czas NON stop.
Moje malenstwo a czemu chcesz małej dawac pokarm dodatkowo? Jak przybiera prawidłowo to raczej potrzeby nie ma..\

karolka wtedy przechodzimy do kategorii Dzieci urodzone w 2009 czy jakoś tak.. :tak:

Dzięki Madzik:-) ale ze mnie tępolek;-)

A jak tam sobotni ranek u Was Kobitki???
Ja wyprawiłam mężula do pracy i do jutra rana jestem sama...w brzuszku nadal spokój...

Nie ma żadnych wieści od Mordoklejki?

madzik dzięki za podpowiedz od dziś spróbuje tak włśnie robić i z eściąganiem i z tą kapustą mam nadzieje że pomoże warto próbować... DZIĘKI

Moje maleństwo a ty z jednej piersi ściągasz te 70 czy z obu bo ja to muszę z obu ściągać na raz bo tak mnie bolą a z tego co zrozumiałm to ty raz z jednej raz z drugiej ( ja też tak muszę zrobić i przetrzymać) boję się zatoru w piersiach
Ja z jednej ściągam 90 i wydaje mi się że jeszcze tam coś jest. To dziwne bo piersi mam dość mał mis C .

Malutka śpi więc mam czas coś szybciutko tu napisać i poczytać co u Was:-)
Lenka nadal się buntuje przy cycku, dziś ok. 5 wstała na jedzonko, przystawiłam ją ona pociągnęła 2 razy i czeka aż poleci- jak z butelki, za chwilkę znów zassała i czeka a tu nic- trzeba cały czas ciągnąć- zdenerwowała się zaczęła machać łapkami i skończyło się na butelce- zjadła i szczęśliwa zasnęła. Mleka nadal mało...jak ja mam ją wykarmić jak ona dziś wciągnęła 120ml a ja ściągam 40? Boże...jakie to trudne. Synka też nie dane mi było karmić piersią, powód ten sam. Nie będę się tym chyba stresować, będzie jak będzie...
Dziś idziemy na 30 min na spacerek, wczoraj byliśy na 15min:-)
Pozdrawiam Was serdecznie! Do następnego:tak:

Odnosnie zamrazania mleczka - niby mozna dlugo przechowywac w tren sposób, ale zwroccie uwage, ze mleko sie zmienia zgodnie z potrzebami maluszk ow. I podanie 6 mcznemu dziecku siary nie bedzie chyba najleszpym rozwiazaniem... Ja zamrazam,zeby miec naczarną godzinę, ale nie bede przechowywac dluzej niz 2 tygodnie. Jeden pojemniczek wlasnie siary to juz chyba rozmroze i wyleje...
U mnie mleczarnia tak ruszyla, ze w nocy sie obudzilam a tu... koszula mokra i przescieradlo tez :baffled:a piersi juz twarde i domagają sie laktatora... Ja odciągam w ciągu pol godziny 100 ml z obu piersi, ale zdarzylo mi sie w ciagu 5 minut z jednej piersi odciągnac 40 ml:szok:

reklama
witajcie
jejku czy tylko ja tu pozostałam marcówka w dwupaku?? :shocked2:
czytam wasze posty a dla mnie to czarna magia :-(
nie mam jeszcze takich problemów a chciałabym już je mieć a tu ani widu ani słuchu :sad:

Do góry