reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

reklama
Witam:-)
moja waga z przed ciazy to 48kg w ciazy przytylam 18.5kg od razu po urodzeniu sie niewazylam ale jakies 3tyg temu wazylam 54kg teraz pewnie jakos 51kg ale brzuchol i boczki mam straszne tez w malo co sie mieszcze ostatnio kupuje nowe (wieksze) ciuchy...
Ja tez szukam czegos na chrzciny malej odbeda sie dopiero na poczatku sierpnia ale juz teraz buszuje na allegro i licze ze trafie na cos super;-)

widze ze o kieckach gadacie:-)
Ja tez musze cos zakupic na chrzciny ale jeszcze nie teraz licze ze schudne jeszcze troszke:-D:-D:-D.
Kurde ale mielismy pecha,pojechalismy do miasteczka na male zakupy do Polskiego sklepu,wiechalismy na parking a dwie kobitki leca i sie dra jak by sie palilo ze nam benzyna cieknie:wściekła/y::angry:.
I jeszcze sie pytaja diesel or petrol ja wysiadlam i mowie ze benzyna a one w szoku moj m wystraszony wysiadl i patrzy a za nami ciagla linia paliwa :baffled::baffled::baffled:.
Pekl nam przewod paliwowy czy cos takiego.
Zadzwonilismy do znajomych ale oni nie mieli tylko przyjechali wrazie czego( jak by nie mial kto zrobic)zeby mnie z Szymkiem chociaz do domu zawiesc,ale m zadzwonil po slowaka(mechanika) i przyjechal i naprawil.Za 10min roboty skasowal 40e:baffled:
JAk by sie to stalo kolo domu to m pewnie by to zrobil sam a takto........Ahhhh najwazniejsze ze zrobione.
Poszlam do PL sklepu a ten zamkniety dzis tylko do 20 a zawsze w sobote byl do 21:angry::angry::angry:.
Wsciekla jestem namaxa.
Sorki ze sie tak zale:baffled:

no tak ja w spodnie i spódnice weszłam ale o bluzkach nie pomyslałam. przymierzyłam i co?? G..no. w zadną nie wchodzę:):zawstydzona/y:trudno.Cycki mam za duże. a za tydzień welee mamy, ech... trudno.musze coś pokombinować bo na razie mamy kryzys w domoym budżecie i na zakupy nie mam co liczyc przynajmniej do czerwca. a wesele w maju, dzien póxniej komunia:-p. mnie pomaga w gbieniu kilogramów karmienie piersią i spaery - bo nie moge usiąść na ławce bo się mała zaraz wybudza więc łaże jak głupia. a do tego pies - trzeba mu patyka porzucać.. znowu robie brzuszki, i musze się pochwalić, że nawet już mogę nożyce zrobić - bo jakmówiłam po cc wogóle mi mięśnie ne pracowały i nie byłam w stanie zrobić ani brzuszków ani nożyc.

Nika ty rodziłas po mnie ale 6 tygodni minęło, ajk na mój gust możesz zacząć ćwiczyć. jak nie jesteś pewna to zapytaj lekarza. mój po 6 tygodniach powiedział, że mogę - ale że będzie bolało.

mnie też brzuchol wystaje ze spodnistrasznie i boczki mam, chociaz uda jakby mniejsze. i ciągle 3-4 kg n plusie. ale i tak jestem strasznie zaniedbana. obsypało mnie tak jak nigdy w życiu, nawet jak miałam naście lat nie miałam tak nakrapianej twarzy jak teraz, masakra. skóre mam suchą jak wiór i nie pomaga nawilżanie, i smarowanie. wczoraj się za siebie wzięłam. jak byłam w ciąży to dbałam bardzo o skórę. choćby nie wiem jak bym była zmęczona musoałam się wysmarować itd bo się bałam rozstępów. teraz skóra się przyzwyczaiła i chce być dopieszczana a ja nie mam siły. zapuściłam się strasznie. ale z tym sobie poradzę. gorzej z tą twarzą...:shocked2: no i paznokcie też mam slabsze.:dry: biorę witaminy ale po tej mojej anemii chyba musi sporo minąć żebym zaczęła wyglądać normalnie.

też bym chciała kupić sobie coś nowego...:baffled: ale muszę poczeakć. teraz mam ochote na buty bo te moje do łażenia już się całkiem rozleciały.

a dzisiaj na spacerze mała mi nawet ladnie przysnęła. rzucam psu badyla - pies biega ze smyczą - bo pomyślałam, że jakby nie chciała wrócić to łatwiej bedzie przydepnąć smycz niż latać za psem i jeszcze się wózkiem przejmować. co zrobił mój mądry labrador?? pobiegł po badyla i połozył się w największej kałuży... razem ze smyczą oczywiście;-) fajny powrót do domu miałyśmy:tak:

Dzewczyny przez te zakupy przeleciałam allegro w poszukiwaniu butów i tyle tam tego może się na coś zdecyduje nawet nie drogie bo za30 zł w groszki lub w paski ale do sukienki za to nie pasują i muszę szukać dalej miłej nocy

Czesc dziewczyny to i ja sie do was dolacze. Jestem tu nowa i dopiero sie rozkrecam. Moja córeczka jest z 14 marca i jest grzecznym aniolkiem. Ja przytylam w ciazy 30 kg:szok: zgubilam juz 16 kg i waze teraz 64 . Tez w nic sie nie mieszcze z dolnej partii garderoby bo niestety poszlo mi w uda i tylek. Kupilam sobie nawet orbitreka ale wiecie jak sie chce cwiczyc wiec narazie zaduzych rezultatów nie ma:-(Pozdrawiam was dziewczyny.

Eve sukienka cudo!!!
Lenka na spacerku z dziadkiem, rosołek ugotowany, mięsko w piekarniku, to mam chwilkę, żeby poczytać i popisać. My za tydzień- 30 maja idziemy na wesele do przyjaciela- już się nie mogę doczekać, a z drugiej strony problem z ciuszkiem- niby waga wróciła, ale schabiki i brzuch mnie dobijają- wszystkie sukienki jakie mam w szafie są dopasowane, a przecież ich nie ubiorę, żeby mi sterczało to i tamto z boków i przodu :no:. Mam więc 5 dni na kupienie czegoś co sprytnie to wszystko ukryje, a nie będzie przy tym workiem, ale mam wymagania;-)
Z tego wynika, że w tym tyg. trochę się wykosztuję, bo pewnie jak już kupię sukienkę to okaże się, że nie mam do niej butów itd... no i oczywiście do kopertki trzeba będzie też nieco grosza wrzucić:-)

reklama
widzę, że wszystkie dzisiaj gdzieś wywiało...:tak: ja mam akurat chwilkę bo m z Zu oglądają wyścigi... ciekawe co Zu z nich rozumie, myślę, że się strasznie nudzi bo tata z nią nie pogada ale cóż... mnie się też nalezy chwila wolnego:-) dlatego nie będę jej ruszać - niech się tatuś wprawia, szczególnie, że mała co chwila domaga się uwagi. Tatuś sobie nie poogląda:-p

Do góry