• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marzec 2009

Cześć dziewczynki!!
Byłam u lekarza, z maleństwem wszystko ok, zmniejszył mi tylko dawkę Clexane na 8 dni i zapisał tabletki Cyclonamine na uszczelnienie naczyń włosowatych. Powiedział, ze to powinno pomóc, no i po raz trzeci potwierdził, ze pod serduszkiem u mnie siedzi chłopaczek :-)

reklama
Vinniki - gratuluję synka!:-) Najważniejsze, że Dzidziuś czuje się OK i Ty też a awans może poczekać.

Ja mam USG dopiero 13 listopada - mam nadzieję, że poznam płeć. Podpytam też lekarza o to 3D (zawsze odpowiada obszernie na wszystkie moje pytania i nigdy mnie nie zbywa) - ale z tego co wiem, to dobry specjalista i mam nadzieję, że zwykłe USG wystarczy.

Maniulka - chyba jako ostatnia, ale szczerze życzę wszystkiego co Dobre i Piękne w dniu imienin - mam nadzieję, że dzień był słoneczny przynajmniej na duszy, bo aura jakoś mało słoneczna:baffled:

Mirka - cieszę się bardzo, że z Twoim Maleństwem wszystko OK.

Zaczynam mieć ochotę na słodkie - dziś w pracy kupiłam sobie batonik, co nie zdarzyło mi się już dość długo, a w domu zjadłam kawałek czekolady - jak na moje dotychczasowe ciążowe upodobania to naprawdę duuuużo słodkości dziś zjadłam:-) Może w brzuszku Natalia się wkurza, że ja wciąż myślę o Dzidzi jako o Patryku i chce pokazać, że to jednak ONA :-) :-D

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za życzenia :-)
Goscie już poszli imieninki na słodko przy ciachu nawet, winka nie chcieli ;-)
Patrzałam na tą wróżbę z obliczeniami daty urodzin rodziców i nie bardzo wiem o co chodzi jaka ma byc liczba na dziewczynke a jaka na chłopca wie ktos?
Miroslava1979 cieszę się że wszystko ok :-)

To ja mam z was najpoźniej bo 27 listopada i b byśmy chcieli coreczke :)
ale wiadomo zdrowie malucha najwazniejsze:) a co do mojej sytuacji z odprowadzaniem dalej nic sie nie zmieniło i wychodzi na to że bede musiała na stałe to robić <wnerw> chyba kogos dziś zabije

kaczuszka2 dzięki no to u mnie chłopak wychodzi ;-)
Nika81 no raczej na stałe to nie jest dobry pomysł chyba teraz to juz bedzie nam coraz bardziej ciężko i coraz mniej sił jak oni to sobie wyobrażają (zabij):-Dhihi postaramy się o alibi :-D

nie martwie się .... a raczej staram się.. dużych odchyłów nie mam 3-4 jednostki ..... wiesz o normach możesz sobie czytać ale nie w ciąży:))) zawsze coś tam odbiega tylko nie wiem w którą strone powinno:P

nie martw się....normy nas nie dotyczą....mi gin zawsze przekreslal normy :-)
hemoglobina bedzie spadac ...wazne by nie spadla ponizej 10 wtedy zelazo podaja chociaz z tego co widze i juz wczesniej....białe krwinki WBC podwyzsza sie ich ilosc...nie martw sie jesli nagle wzrosną przy nawet najmnijeszym zapaleniu lub urazie moga wzrosnac....zmniejsza sie tez krzepliwosc krwi płytki PLT tez spada .... nie pamietam co tam jeszcze bylo....ilosc czerwonych krwinek wzrasta...

tanu chyba blizej do wawy z tego wynika.......a w której czesci mazowsza dokladnie mieszkasz ?

Ostatnia edycja:
Ewelcia u mnie tez takie bóle w prawym boku, ostatnio w nocy się obudziłam L myślałam ze to może coś się rozciąga, albo dzidzia uciska.. Dzis już wziełam nospe i nie wiem czy dzwonic do lekarza i się pytać o to?? Już 2 dzień boli :-( boli rano, przestaje a potem w nocy powraca.. A może jadłaś cos tłustego albo się zdenerwowałas??
Matko dziewczyny nie wiem co robic, już sobie wymysliłam kamienie woreczka żółciowego bo to mi podpasowało jak poczytałam o objawach.. Boje się:-( Dziewczyny co zrobic??

Myfa 80, ja mieszkam pod Warszawa, chciałabym rodzić na żelaznej…. Ale nie chcę płacić, moja bratowa też tak miała i wspomina bardzo dobrze. Tam mam lekarza. Mam nadzieje ze będzie miejsce:-DNa początku miałam na Inflanckiej ale naczytałam się tylu złych opinii, bo to głównie patologiczny szpital, i zmieniłam jednak lekarza.. Zresztą do końca lekarz mi nie pasował.. Ja mieszkam 30 km od centrum, jadąc w stronę Mińska Mazowieckiego.

Vinniki gratuluje synka :-D

Maniulka jeszcze ja spóźnione zyczenia!!:-)

Dziewczyny tak wam zazdroszczę że większość już wie co będziecie mieli :-) My może się dowiemy 19 listopada:-)

Madzik Myfa ja własnie w minsku mieszkam.....troche niestety....bo Krakowianka jestem i synka wlasnie w Krakowie rodzilam a jak mial 10 dni przywiezlismy go tutaj....zupelnie nie znam tych szpitali warszawskich dlatego bardzo chcialabym do Krakowa jechac...moj lekarz chyba na Solcu pracuje....choc nic mi to nie mowi....jak juz kiedys pisalam najbardziej mi zalezy zeby znalezc szpital gdzie bede miala pokoj z lazienka,gdzie bede mogla spac z dzidzia w jedym lozku i gdzie bedzie ten pokoj z lazienka za darmo...no ew. za niewielka doplata....
co do hemoglobiny to mialam ostatnio 8:(.....w przyszlym tygodniu robie badania i bardzo sie stresuje czy choc roche urosła...jak nie czekaja mnie te okropne zastrzyki:(

reklama
Witajcie dziewczyny,
Zgadzam się dokładnie z tym co Myfa pisze o wynikach. Też wiem, że jak hemoglobina nie spada poniżej 10 to jest ok. Ja mam teraz ok. 11 i już mi ginka przepisała żelazo - sorbifer - nie wiem czy trochę nie na wyrost.
Wracając do płci, to ja chyba skazana jestem na chłopów wokół siebie - dwóch mężów (oczywiście po jednym jednorazowo:-D), dwóch synów z pierwszego małżeństwa, mąż też ma dwóch synów z pierwszego małżeństwa (tylko już odchowanych, mąż jest znacznie starszy ode mnie), teraz syn - a test cyfrowy wskazywałby na dziewczynkę - 2 przy mnie, 0 przy mężu.... Dzidziuś począł się przed owulacją, bo tak celowaliśmy na dziewczynkę... I nic.
Powoli oswajam się z myślą o chłopcu. Chciałabym rzeczywiście być "królową" wśród moich chłopców i mąż rzeczywiście mnie tak traktuje, no a chłopców trzeba odpowiednio wychować:crazy: Co będzie nieco wysiłku kosztować:rofl2:
Oczywiście najważniejsze, aby malutki urodził się zdrowy. A cała reszta się ułoży:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry