• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

Witajcie. Dziewczyny na klucie i bole mnie najbardziej pomaga nospa,zaraz przechodzi jak reka odjal.Bole i podkluwanie mialam gdzies tak do 17 tc,teraz mi przeszlo raczej.
Chcialam was zapytac (a szczegolnie te ktore sa juz mamusiami) - czy macie meble przystosowane do malych dzieci?Chodzi mi o to ze robimy remont (na szczescie juz koncowa faza) i chcemy kupic ławę.No i zastanawiam sie czy blat tej ławy to musi byc owalny lub jesli prostokatny to czy powinien miec "oheblowane" i zaokraglone rogi?Albo czy moze byc blat szklany?Chodzi mi o to ze jak dziecko uczy sie chodzic,to zeby sie glowka nie rabnelo w taki rog...ale nie wiem,czy to nie przesada.Wiec czy macie lub kupowalybyscie stoly/ławy z zaokraglonymi brzegami czy bez przesady?

PS.Bo wogole to myslimy o wyborze sposrod takich dwoch-pasuja nam wymiarami.jedna jest ze szklanym baltem ale ma zaokraglone nieco rogi a druga ma blat z plyty drewnianej ale rogi kanciate.Owalnej bysmy raczej nie chcieli,chyba ze przy malym dziecku taka wlasnie byc powinna...

reklama
ja już jestem po badaniach......dzidzia zdrowa potwierdziła ze to dziewczynka:))))))
ja dostałam żelazo..... mamy filmik długaśny filmik:))) 4d i normalny
i zdjęcia jedno 3d i dwa zwykłe mała jest juz śliczna a nie ufo:P

właśnie problem w tym, że to nie sa bóle jak kłucie:-( i nie na dole brzucha tylko od razu pod żebrem cały bok i tępy ból. Jak położe sie na prawym boku, na tym co boli to jakoś nie jest tak strasznie, ale jak na lewym to masakra :-( Wziełam rano nospe bo juz nie mogłam wytrzymac i przeszło... Już myslałam żeby iść do lekarza, mam opieke medyczną prywatna z pracy( ale nie tam chodze do ginekologa), ale zastanawiam sie czy to dobry pomysl aby iśc do innego zupełnie lekarza??
Zauwazylam że czesto mnie boli bo jakimś cięzszym posiłku, wczoraj i przedwczoraj jadłam po kawałku pizzy z sosem majonezowym,. może to jednak watroba daje o sobie znac?? I tak samo dzieje mi sie bo chlebie razowym a jak juz jest z jakimiś ziarnami dostarczającymi więcej błonnika to nie dośc że mam wzdęcia, to jeszcze chhodze i non stop bąki puszczam, takie ulatujące powietrze. Może to niezdrowe ale przerzucić sie musze chyba ponownie na biały chleb.. choc mało jjem chleba.
A te bóle kłujące w dole podbrzusza już mi raczej rzadko się zdarzają, i to jednak inny teraz jest ból.
Zobaczymy zmienie diete na typowo łatwostrawną i nic smazonego.. może przejdzie.

Laila no wreszcie jakaś dziewczynka:-D gratulacje!! też chiałabym dziewczynke ale zobaczymy co tam się chowa...

Nika81
wspolczuje ci tej sytuacji...nie wiem w jakim wieku jest twoja siostrzenica ,ale moze pogadaj z siostra zeby choc troche czasu pobawila sie sama....doskonale rozumiem twoje zmeczenie.....bo ja tez po nieprzespanych nocach odprowadzam synka do przedszkola...ale mam nadzieje,ze pozniej troszke odsypiasz....moze to okropne co mowie...ale jesli nie czujesz sie na silach nie powinnas z nia chodzic...moze znajdzie sie jakies 2 rozwiazanie,jakas babcia ,ciocia......
Sara27 ja jedyny gazet zabezpieczaacy jaki zakupilam to zatyczki do kontaktow....wiem ze jest tych roznosci bardzo duzo i pewnie sa bardzo przydatne...moja kolezanka wszystkie szafki zabezpieczyla,kanty nawet lodowke przed otwarciem...troche nie wiem po co.... a co do kantow...to pewnie bardziej balabym sie szklanego...choc to pewnie szklo hartowane ,nie peknie tak przy byle okazji......ale nie panikowalabym.....jakies tam gózy sie zawsze trafiaja jak nie o stół to o krzesło.......ale jak sie dziecka pilnuje to chyba az tak sie zabezpieczac nie trzeba.....no ja mam wszystko kanciaste w domu:):-)
Laila ...GRATULUJE DZIEWCZYNKI!!!! troszke poprawiłas statystyki...:-)bo tych dziewczynek tak malo:-)
Myfa,madzik....chyba faktycznie pojade do krakowa....bedze tylko wsciekla jak i tam mi powiedza,ze miejsc nie ma i odesla do innego szpitala.....bo ten w ktorym chce rodzic malutki jest...ale miejmy nadzieje,ze w marcu bedzie malo porodow.... tam mialam swietna sale przedporodowa ...jedyneczne z kanapą dla meza ,z lazienka...zaraz obok jednoosobowa porodowa....a po porodzie 2 osobowa z tV i co najwazniejsze z lazienka na nas dwie....

Laila06 poprosimy zdjęcia slicznotki :-)super że zdrowa dziewuszka jest :-)
madzik_może jednak idź do lekarza powiedz co ci dolega lepiej niech specjalista się wypowie w tej kwestii :baffled:
Sara27 moje meble nie było za bardzo przystosowane do dziecka chociaż jak byłam w ciąży zmienialismy akurat ławę i pierwsza jaka odpadła to szklana,bałam się że może walnąć w nią np.chochelką ulubiona zabawa dzieci garki i inny przybory kuchenne no i pokaleczy się szkłem nie ja ten obraz po prostu widziałm więc odpadła, co do kantów mysle że nie musisz z nich rezygnować jak dziecko zacznie biegac to założycie specjane osłonki na narożniki do kupienia w sklepach z art. dla dzieci.

szklana zdecydowanie lepiej się prezentuje :-)
ale jak to jest z tą użytecznością przy dziecku to ja nie wiem

ale w końcu szkło zazwyczaj jest hartowane więc chyba nie tak łatwo je stłuc, a kanty jak kanty, jak dziecko ma się uderzyć, to i tak się uderzy ...

Witajcie. Dziewczyny na klucie i bole mnie najbardziej pomaga nospa,zaraz przechodzi jak reka odjal.Bole i podkluwanie mialam gdzies tak do 17 tc,teraz mi przeszlo raczej.
Chcialam was zapytac (a szczegolnie te ktore sa juz mamusiami) - czy macie meble przystosowane do malych dzieci?Chodzi mi o to ze robimy remont (na szczescie juz koncowa faza) i chcemy kupic ławę.No i zastanawiam sie czy blat tej ławy to musi byc owalny lub jesli prostokatny to czy powinien miec "oheblowane" i zaokraglone rogi?Albo czy moze byc blat szklany?Chodzi mi o to ze jak dziecko uczy sie chodzic,to zeby sie glowka nie rabnelo w taki rog...ale nie wiem,czy to nie przesada.Wiec czy macie lub kupowalybyscie stoly/ławy z zaokraglonymi brzegami czy bez przesady?
PS.Bo wogole to myslimy o wyborze sposrod takich dwoch-pasuja nam wymiarami.jedna jest ze szklanym baltem ale ma zaokraglone nieco rogi a druga ma blat z plyty drewnianej ale rogi kanciate.Owalnej bysmy raczej nie chcieli,chyba ze przy malym dziecku taka wlasnie byc powinna...
Sara, my nie mamy mebli przystosowanych do dziecka, ale... ława nie stoi u nas już na środku pokoju tylko pod ścianą i służy jako magazyn zabawek... niestety, jak dziecko zaczyna raczkować a potem stawiać pierwsze kroki to ława jest najbardziej niebezpiecznym sprzętem - bo dziecko zazwyczaj chodzi przy kanapie bądź fotelach, które stoją dookoła ławy... więc nie wiem, jak będziesz chciała to później rozwiązać, ale moim zdaniem i tak będziesz ją musiała gdzieś na bok usunąć...
co do hartowanego szkła, jak pęknie to się rozsypie w drobny mak więc i tak trzeba będzie szybciutko zbierać :baffled:
z tymi bólami brzucha to może to być też niestrawność - mnie ostatnio złapał taki potworny ból z prawej strony, że też myślałam, że to atak wyrostka, nie mogłam się w ogóle wyprostować... ale poleżałam godzinę i przeszło - może coś się zablokowało w jelitach, przecież są tak trochę upchnięte przez powiększającą się macicę :tak:

reklama
Laila, gratuluję córeczki :happy::happy::happy:
Sara, ja też nie miałam mebli przystosowanych do dzieci, ale rzeczywiście jak mały zaczął raczkować i wstawać przy meblach, to kilka razy uderzył głową w kant ławy i skończyło się na tym, że się jej pozbyliśmy. Teraz mam śliczną ławę ze szklanym blatem - owalną, ale pewnie schowamy na czas jak dzidzia zacznie szaleć. Dużo zależy też od temperamentu dziecka - u mnie starszy synek był znacznie spokojniejszy i ostrożniejszy niż drugi (który co chwila gdzieś się uderzał, spadał skądś, a nawet w 3 roku życia wybił 4 przednie zęby :frown::sad:).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry