reklama

Marzec 2009

Z tego co słyszałam nie badają za każdym razem mnie nie badał moj były lekarz bo zmieniłam juz na inne miejsce. I to nie jest nic dziwnego, ten do ktorego ja chodziłam nawet nie pytał. Nie wiele mowił a ja nie zawsze wiedziałam o co pytac co i jak niby pełna głowa pytań a jak sie wejdzie to pustka. nie martw sie tym tak postępują :))

reklama
Manulka gratuluje coreczki,ale extra!!!
Ja mam w czwartek USG 2D (czyli zwykle),mam nadzieje ze tez juz poznam plec.
Miotlica,nie wiem jak to jest z tym badaniem ale moja ginka bada mnie co kazda wizyte recznie-glownie sprawdza szyjke czy zamknieta itp a czasami wydzieline-ostatnio np pobierala wymaz na cytologie.Dno macicy macajac brzuch tez sprawdza co wizyte.Natomiast USG (2d) mam co 2 wizyte,nie co kazda.

ja to czekam na swoje usg i ledwo juz wytrzymuje ;-) nie mogę się doczekać tego co bedzie i jednoczesnie chciala bym wiedziec ze wszystko jest w ok. Tym to chyba nigdy się nie przestane martwić hehe :-)

Mnie lekarka bada za każdym razem a chodzę co 2 tygodnie ostatnio nawet wziernikiem ale tak na sekundeczkę,mierzy mi brzuszek,waga i cisnienie potem ewentualne pytania zawsze pyta o recepte i zwolnienie czy nie potrzeba :tak:
dzisiejsze usg było to połówkowe bardzo dokładne łącznie z przepływami i co mnie zdziwiło miałam też dopochwowe badała szyjkę :tak:

Ja jestem bardzo zadowolona ze swojego lekarza - zawsze odpowiada obszernie na wszystkie moje pytania i nigdy nie poczułam się "odfajkowana" za szybko. Dotąd zawsze mnie badał (właśnie zamknięcie szyjki, itd) i prawie zawsze robił USG dlatego więc zdziwiło mnie pytanie ostatnio czy JA CHCĘ badanie. Ale gdy powiedziałam, że chcę to zbadał mnie jak zawsze uważnie. Więc pomyślałam, ze może w II trymestrze nie jest konieczne badanie ginekologiczne na każdej wizycie (dodam, że wcześniej wypytał mnie szczegółowo o samopoczucie, upławy, krwawienia, bóle itd i gdy odpowiadałam, ze nie zaobserwowałam niczego takie w ostatnim miesiącu, to stwierdził, że wszystko jest ekstra i dopytał właśnie czy chcę być zbadana).

A ja dziś zrobiłam sobie świeży kolorek i od razu lepiej się poczułam :-)

a ja jestem goopia :( nie wiem po co oglądałam te filmy na necie o porodzie teraz boje sie 10000 razy bardziej kiepsko ostatnio śpie śnią mi sie jakies dziwne rzeczy ale nie zwiążane wcale z dzieckiem porostu nerwowo bardzo i często się budze wystrasznona :(

Julia Co się dzieje :((????????????????????:-( <przytulam>

reklama
Mam za wysokie ciśnienie jak na ciążę, bardzo to szkodzi dziecku i muszą zrobić ktg płodu i Usg bo za mało przybrałam na wadze. Przy takim cisnieniu szybko starzeje się łożysko i ponoc dzidzia przestaje rosnąć
xx_placzek.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry