reklama

Marzec 2009

reklama
magdalenka podziel sie wiesciami jak tylko wrocisz czy chlopczyk czy dziewczynka i zycze aby z dzidzia wszystko bylo dobrze:-)

Ja dzis mam bardzo ruchliwy dzien-i to wszedzie musze sama dojechac autobusami i tramwajami,gdzie ciekawe czy wogole ktos ustapi mi miejsce-czasem ustepuja a czasem nie.Najpierw jade umowic sie do fryzjera na okres przedswiateczny,moglabym telefonicznie ale na 1 zmianie pracuje az 5 fryzjerow,a ja chce 1 konkretnego tzn babke a nie wiem ani jak ma na imie ani jak ja opisac;-)Zreszta chcialam pogadac ogolnie.
Potem o 17 mam ginke-spodziewam sie dobrych wiesci,bo wizyta bez USG a tych sie nie boje (ale i nie ciesze tak jak na wizycie z USG kiedy widze dzidzie),jakos sie jeszcze nie zdarzylo zeby cos bylo nie tak-no chyba ze mi np rozwarla sie szyjka,okaze sie.Zreszta nic mnie ani nie boli,ani nie doskwiera-zgaga minela a z zaparciami i bolami bioder radze sobie.Hehe ostatnio ginka mnie pytala gdzie moja lista "pytan i dolegliwosci",zdziwilam sie a ona na to ze wiekszosc pacjentek ma caly zestaw pytan i skarzy sie na rozne dolegliwosci,ja jakos zawsze zalatwiam sprawe szybko i jesli juz o czyms gadam to o cc,porodzie itp.
A potem jak ktokolwiek jeszcze bedzie siedzial w pracy,wpadne zawiezc od razu zwolnienie by juz jutro nie jechac,jak sie nie uda,to maz sie jutro pofatyguje:tak:
PS.Dojrzalam na suwaczku ze ujrze dzidzie za 88 dni, odjac od tego 14 dni bo cesarka w 38 tc = 74 dni!OMG szybko ten czas leci,az nie dowierzam ze to juz niedlugo!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hehe ostatnio ginka mnie pytala gdzie moja lista "pytan i dolegliwosci",zdziwilam sie a ona na to ze wiekszosc pacjentek ma caly zestaw pytan i skarzy sie na rozne dolegliwosci,

dlatego moja gin się śmieje z mojego męża a ze mną samą nie chce rozmawiac.. zawsze jak idę do gina to najpierw ciśnienie wwaga potem wchodze sama robi badanie ginekologiczne woła męża i mamy usg... ostatnio zaczęłam z nią rozmawiac przy badaniau a ta że nei będzie teraz nic mówić tylko zaczeka na meża... on ma zawsze 100 pytań do...

Laila, lekarka bada Cię ginekologicznie? Mi tylko ciśnienie i słuchanie tętna dziecka, badanie gin. miałam podczas 1 wizyty. A co do pytań do... hehe, fajnie, że Twój mąż jest taki zaangażowany, mój podczas 1. ciązy wypytywał, teraz siedzi z córeczką w domu a ja lecę do lekarza.

Laila, lekarka bada Cię ginekologicznie? Mi tylko ciśnienie i słuchanie tętna dziecka, badanie gin. miałam podczas 1 wizyty. A co do pytań do... hehe, fajnie, że Twój mąż jest taki zaangażowany, mój podczas 1. ciązy wypytywał, teraz siedzi z córeczką w domu a ja lecę do lekarza.

ja mam badanie ginekologiczne na kazdej wizycie
a dzidzie słuch podczas usg, mąż chodzi ze mną na kazdą wizyte i prosi o filmik:)))

Dzień dobry wszystkim!
Dzisiaj w nocy co chwilę się budziłam, ale rano też nie mogłam dłużej pospać. Jak będę popołudniu zmęczona, to najwyżej wtedy się prześpię.

Jeśli chodzi o mnnie, to też mam badanie ginekologiczne na każdej wizycie.

magdalenka mam nadzieję, że Twój dzidzuś dzisiaj ujawni pleć;-)

a ja mam dzisiaj ochotę na pracę twórczą - pokój Mikusia jest świeżo wymalowany - na delikatny fiolet i tak sobie wymarzyłam że nakleję jakieś naklejki - np misie
a może wiecie gdzie można dostać szablony malarskie - to wymaluję i chyba będzie fajniej ....

a ja mam dzisiaj ochotę na pracę twórczą - pokój Mikusia jest świeżo wymalowany - na delikatny fiolet i tak sobie wymarzyłam że nakleję jakieś naklejki - np misie
a może wiecie gdzie można dostać szablony malarskie - to wymaluję i chyba będzie fajniej ....

Dla dzieci - szablony dekoracyjne, do malowania ścian - szablon-studio.pl

http://www.szabloneria.pl/index.php?k1,dla-dzieci

http://dekormania.pl/index.php/cPath/3

http://www.szablonoteka.pl/index.php?k5,kacik-dzieciecy

http://twojewnetrze.com.pl/index.php?k18,dla-dzieci

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Miotlica, cieszę się, że przetrwałaś wczorajszy dzień.
Magdalenka, czekamy na wieści po wizycie.

Zdania są podzielone co badań ginekologicznych w ciąży. Nie wolno badać przy łożysku przodującym i skróconej szyjce - takie są zalecenia, ale niektórzy ginekolodzy i tak badają. W innych przypadkach zależy od lekarza.
U nas dziś piękne słońce, może później przejdę się na mały spacer. Zrobię teraz liste zakupów co na święta, mąż kupi już to co można jak wróci w sobotę. My Wigilię spędzimy w tym roku tylko w czwórkę, dzieci męża będą ze swoją mamą w Danii, moi rodzice pojadą do mojej siostry do Szwajcarii (ma bardzo chorego męża, a sama chyba jest we wczesnej ciąży, po ostatnio przebytym poronieniu, więc boją się długiej podróży do Polski). Rodzice dojadą do nas w II Święto, a teściowie odwiedzą nad w pierwsze. Cieszę się z tej kameralnej Wigilii, choć przez te wszystkie przygotowania nasze, a właściwie męża - on robi zakupy i większość gotowania, bo świetnie gotuje. Ja się ograniczę do pieczenia słodkości.
Ale się rozpisałam, ale tak cieszy mnie ta atmosfera oczekiwania na Święta!

reklama
dzięki laila - a któraś już ozdabiała pokój w ten sposób
ja starszemu naklejałam naklejki, ale potem do następnego malowania była katastrofa z odklejaniem i zalepianiem, szpachlowaniem....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry