reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

madzik raczej nie!!!
Bo oni tutaj nie badaja ginekologicznie i zadnych badan nie robia.No za wyjatkiem tego ze mialam w moczu jakies bakterie i pielegniarka pobrala mio wymaz z pochwy a ogolna doktorka sprawdzila wyniki i dala czopki.
W szpitalu raz polozna i raz ginka badala mi tylko czy mam szyjke zamknieta palcami i to nawet nie na fotelu tylko na lozku a i jeszcze ze by bylo smieszniej to zakryla mi dokladnie wszystko tak zeby ona tylko mogla reke tam wsunac,normalnie TOP SEKRET

o matko co za dziwne procedury. Kurcze to skąd wiadomo ze się szyjka nie skraca?? tylko po USG pewnie:baffled:??Lekarz ogólny??
A paciorkowcem to własnie podaje sie antybiotyk przy porodzie mamie i czesto zapobiegawczo dają dziecku.Tak jak w tamtym linku pisało jest około 15-25% kobiet nosicielek.

Dobra teraz to juz naprawde lecę moją psioszkę odświeżyć do ginka.:tak: Zaraz mąż po mnie przyjedzie.

Ostatnia edycja:
reklama
o matko co za dziwne procedury. Kurcze to skąd wiadomo ze się szyjka nie skraca?? tylko po USG pewnie:baffled:??Lekarz ogólny??
A paciorkowcem to własnie podaje sie antybiotyk przy porodzie mamie i czesto zapobiegawczo dają dziecku.Tak jak w tamtym linku pisało jest około 15-25% kobiet nosicielek.

Dobra teraz to juz naprawde lecę moją psioszkę odświeżyć do ginka.:tak: Zaraz mąż po mnie przyjedzie.

No wlasnie nie wiadomo czy sie skraca czy sie nie skraca.
Tak lekarz ogolny tzn.pierwszego kontaktu.
chodze raz do takiego lekarza a raz do szpitala na wizyty.
Tak jak juz kiedys pisalam w szpitalu pierwsze dwie wizyty mialam a polozna chociaz druga powinna byc z ginem:baffled:trzecia wizyte mialam z ginka(ZDRAPKA) a wczoraj z polozna i z ginem.
Ale oni n ie badaj,mierza cisnienie ogolny wywiad o samopoczucie,sluchanie serduszka i tyle.
Wczoraj podpisywalam tez zgode na podanie witaminy K w zastrzyku dla dzidzi zaraz po porodzie

Hej dziewczyny ja dopiero teraz mogę spokojnie usiąść na kompa . Rano miałam wizytę u diabetologa i insulinka na 22 , potem z małym do lekarza,i nareszcie chwila wolnego.
Kitki kurcze mój mały też waży teraz 2140 a to 32 tyd więc widzę że mogę się przygotować na koloska tak jak ty .
Ja urodzinki dopiero w listopadzie i będzie 29.
Mój Nikoś miał nocnik grający i tak mnie już potem drażnił że wyciągneliśmy z niego baterie .
Czy wymaz na tego paciorkowca to robi się koniecznie czy muszę się upomnieć u lekarza .

Wlasnie podczytalam lutowki i .....kolejne laski rozpakowane:-):-):-)
Chyba juz jest ich 10 albo 11.
No a teraz czekam na ktoras z naszego watku:-D:-D:-D.
Czekam.......a ja moge poleciec pierwsza:-D:-D:-D

to znowu ja
Moja teściowa nie ma nademną litości, co dwa dni do mnie przychodzi, wypija kawę, a potem zapiernicza do sypialni i tekst typu, włacz tv bo teleexpres będzie, a potem przełącz na 4 bo tam bedzi egra....Wrrrr, dzisiaj powiedziałam, ze nie włącze jej tej gry, bo naprawdę jej nie lubię i potem to mi się po nocach śni.... zresztą ostatnio zazartowałam głupio, że za napój( który ona odemnie wyciągnęła) to ja poproszę jajka( ale to był żart) i ona to powoedziała mojej szwagierce, ta faktycznie przysłała mi wczoraj 11 jajek, ale wiem, ze juz jest na mnie zła.... cholera, jestem normalnie wściekła!!!!:wściekła/y: Oni od nas wszystko chcą, ale nam dać coś to wielką łaskę robią, mimo, że my wszystko musimy kupować, a oni mają gospodarstwo.

No to się wyżaliłam i jest mi lżej na sercu!

Mirka a czy ona nie ma u siebie tv,nastepnym razem zapytaj sie jej o to:-).
Masz szczescie ze nienawiedza cie codziennie,wtedy to dopiero bys miala przerabane.
Kurde a ja leze i mi sie nudzi,lece zaraz pod prysznic bo jedziemy na zakupy i do McDonald na frztki:-D:-D:-D

Dziewczynki mi lekarz też poleca zrobienie testu na paciorkowiec typu B. W niemczech trzeba go też prywatnie robic i kosztuje 25 Euro. Ja zrobie, bo wkońcu dzidzia najważniejsza. Termin mam 16.02
Dzisiaj spędziłam prawie cały dzień przed telewizorem. Ale ze mnie leniuch:sorry:\:zawstydzona/y: POza tym jadłam dziś same kwaśne i słodkie rzeczy: pomidorową, pomarańcze, jabłko, czekoladę pączka i teraz mnie zgaga męczy. Zaraz muszę się napić ciepłego mleka, może przejdzie.
Własnie mój dzidziuś ma czkawkę i czuję ją nad lewą pachwiną.

Kasiulka i Kitka mój dzidziuś waży około 2250, więc chyba też duuży bedzie:-)
Mirka współczuje teściowej:-D

reklama
Ja dzisiaj do 13 też nie miałam internetu :baffled: (prądu nie było ehh a internet mam przez tp), a chciałam sobie poczytać co tam na forum ;-). Teraz już nadrobiłam wszystkie zaległości :tak:. W czasie dnia jechałam z mężem na zakupy ;-) kupiliśmy 2 body i 2 pajacyki, rozmiary 62 i 68 hi hi a przed chwilą dostałam od swojej mamy bluzeczkę rozmiaru 62 i pajacyk 68 :-D mąż się śmieje że dzidzia ma już więcej ubrań od Niego :-p. Byliśmy też w PORDzie i trochę się zdenerwowaliśmy, pewna Pani powiedziała, że kurs na instruktora nie rozpocznie się w styczniu bo jest za mało kandydatów, że kolejny jest dopiero pod koniec lutego, dzisiaj tam pojechaliśmy i była bardzo miła Pani :tak:i się spytała męża kto mu takich głupot naopowiadał, że za każdym razem mają komplet kandydatów na instruktorów, i że na luty już też mają komplet, ale żeby złożył wszytskie dokumenty to będzie pierwszy na liście na kurs marcowo/kwietniowy a jak szybciej uzbierają komplet to może rozpoczną w połowie marca;-). Eh czasami ludziom się nie chcę sprawdzić i gadają głupoty w ogóle nie zważając na to że komuś może na czymś zależeć, dobrze że dzisiaj jechaliśmy osobiście się zapytać ;-). Co prawda na razie ma pracę, ale taki instruktor to w sumie ciekawe zajęcie ;-), a kurs trwa aż 3 i pół miesiąca. Ja dzisiaj też zjadłam na śniadanie pączka ;-)

Do góry