reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

Witam Was Kobietki dawno mnie tu nie było w związku z tym mam parę pytań w szczególnosci do Kobitek w IE. Jest to moja pierwsza ciąża i troszke sie obawiam poniewaz jak bylam u lekarza zeby stwierdzic ciaze to ona praktycznie nic mnie nie przebadala, a niedawno dostalam skierowanie na pierwsze USG do szpitala na 14 listopada, martwi mnie to czy to aby troszke nie pozno jak na pierwszy scan??
A po drugie wszytskie objawy dotyczace ciazy typu mdlosci, wymioty ustaly. Meczyly mnie tylko w 5,6 tygodniu, Czy to moze oznaczac cos zlego? Pozdrawiam

reklama
Hej. Ja bylam u lekarza 8 .08 ale oczywiscie skierowania na usg mi nie dal. powiedzial ze da mi jak przeyjde na nastepna wizyte. 01.09 :wściekła/y::wściekła/y: . Ale tyle dobrego ze do tego 1.09 siedze w domku na L4,ale jestem zalamana bo mam staz do 16 wrzesnia i pisalam prosbe do urzedu pracy o przedluzenie i dostalam odmowe bo to jest staz refundowany przez Europejski Fundusz,wiec po 16.09 zostaje calkowicie bez pieniedzy,bo tak chociaz to 650 zl bylo. Nie wiem co to dalej bedzie.

Legenza zabobonow jest duzo i jak by chcial w nie wszystkie wierzyc to bysmy nic nie robily tylko siedzialy schowane w szafie.

Marta ja jak bylam na pierwszej wizycie to tez mnie nie badala,tylko wziela mocz i pobrala mi krew bo ja powiedzialam ze od paru dni leci mi krew z nosa nawet do 5razy na dzien:-(.
Potem bylam u niej na 2wizycie bo sie strasznie zle czulam,to dala mi zwolnienie z pracy i tyle,tez zadnych badan.
1 USG mam 17wrzesnia wtedy juz bedzie 16,5tygodnia,tez mi sie wydaje ze pozno.
A ty w ktorym wtedy bedziesz tygodniu?
Powiedzialas juz w pracy o ciazy?.

Miroslava1979 szczerze przyznam że nie słyszałam o miesiącach księżycowych.Obiecałam listę badań refundowanych ale mi się znajoma ociąga musiałam ją dzisiaj pospieszyć obiecała że do piątku mi zrobi mam nadzieje że mnie nie zawiedzie a ja was.Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)

Ewelcia to bedzie 22.5 tygodnia bardzo pozno jak na moj gust, powiedzialam w pracy i wszytsko spokojnie sie odbylo. Prawdopodobnie jak sie wkurze to w nastepnym tygodniu pojade do polskiego Gin w waterfordzie i przynajmniej czegos sie dowiem. Mnie na pierwszej wizycie nie badala wogole tylko zrobila mi test ciazowy na potwierdzenie ciazy i wypisala karte ciazy to wszytsko.

Maniulka, ja poprostu kiedyś się tym interesowałam, i postanowiłam sie tą wiedzą z Wami podzielić :-)

Acha, a co do Waszych USG, to cieszę się, że u nas jest inaczej, przecież do listopada jeszcze strasznie dużo czasu, ja chyba bym nie wytrzymała i poszła prywatnie:baffled:

Dlatego wiec pojde w nastepnym tygodniu prywatnie bo juz nie moge wytrzymac zeby zobaczyc malenstwo i ogolnie dowiedziec sie czy wszytsko jest wporzadku.

Marta jejku to strasznie pozno.Ja tez sie martwie ze ja mam pozno ale ty to juz wogole.Chyba lepiej bedzie jak pojdziesz prywatnie do polskiego gina,
Ja piatego wrzesnia lece do PL i tam sobie zrobie USG ale tez sie strasznie boje caly czas,

Miroslawa tu jest okropnie z tym USG i jak by bylo malo tego to przez cala ciaze nawet gin cie nie bada tylko zadaje pytania:-(.Wrrrrrrrrrrrrrr.........................

reklama
Ja też nie narzekam jak na razie co do usg :-)pierwsza wizyta i juz miałam robione ale mam dobrze bo usg jest w gabinecie na miejscu (przychodnia)więc nie muszę sie specjalnie umawiać koleżanka która też chodziłam do tego lekarza mówiła mi że usg miała robione co wizyta ale najlepsze było jak w pierwszej ciąży dostałam skierowanie na usg (inna przychodnia)no i idę się zarejstrować ok 18 tygodnia ciąży a pani mi mówi że najbliższy termin ma na 25 lutego a ja miałam termin porodu na 15 lutego :laugh2:i to miało być pierwsze a gdzie kolejne, więc niestety zmuszona byłam isc prywatnie.

Do góry