reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Witam no i zostane już na dobre :tak::tak::tak:
Właśnie wróciłam od gina oczywiście tak jak myślałam bardzo wczesna ciąża na ekranie widać było tylko pęcherzyk ciążowy wielkość 5 mm (jak to pan doktor stwierdził wielkość groszka )
Najbardziej co mnie martwi to dentysta bo czeklają mnie wizyty zęby mam niewyleczone :no:a w 2 ciążach to było moją udrękom bo zęby psuły się jeden od drugiego).
Gratuluję wszystkim zaciążonym
Ja dziś jak zwykle brak apetytu i poranne mdłości.
Kawka jak zwykle nie smakowała chyba przerzucę sie na cappucino .
Pozdrawiam :-)

reklama
mamusia to super Gartuluje..
To teraz czekamy na suwaczek...
Mi w pierwszej Ciazy poszly dwa zeby do tego bylam na antybiotyku wkoncu wyrwalam... :-(
Teraz wyleczylam w lutym ale to roznie moze byc...
U mnie tez Kawa nie smakuje a pilam ja litrami.. ale za to jem jak szalona a bylam Tadkiem nie jadkiem...

masiek dlaczego skomplikuje?? fajnie masz jedno po drugim i jedno bedzie chowac drugie. Moja ciocia ma taka roznice miedzy jedym dzieckiem a drugim i jest zadowolona ... Pisz ja tam lubie cyztac POSTY;-)

Ja do gina to za 3 tyg. bo teraz to chyba za wczesnie, pojde tlyko do lekarza GP(czyt. rodzinnego) bo u nas tak jest ze sie chodiz do lekarza rodzinnego i lekarza w szpitalu ...

Musze konczyc bo Coreczka moja domaga sie GRy na kompie ;-) ale to tlyko 15 min bo co za dlugo to nie zdrowo...

:cool2:witam Marcóweczki:)

i ja się do tej miłej grupki dopisuje z terminem na 3.03.2009.
ja już byłam dwa razy na usg i widziałam fasolkę i pani dr mi mleńkie serduszko pokazała, i łzy poleciały taakie to wzruszenie. ciąża się odkleja więc dzielnie leżę na kanapie i trzymam kciuki-wiem, że bedzie dobrze!!! życzę Wam zdrówka i dobrego samopoczucia, fajnie, że jesteście tutaj;-)

:cool2:Magda & Fasolka

Zrobiłam suwaczek wg własnych obliczeń bo lekarz powiedział że jeszcze nie da sie policzyć gdyż ciąża jest jeszcze za wczesna i mała .
Ja jako mama wiem co i jak więc zobaczymy przy nastepnej wizycie czy miałam racje.
Mam przyjść za miesiąc ale że u mojego lekarza jest bardzo dużo pacjentek zapisy są na początek września dopiero.
Więc będzie za półtorej miesiąca .
Chyba że będzie sie coś działo pfu pfu to będę zmuszona iść prywatnie.
Właśnie pytanie do was chodzicie do lekarza prywatnie czy z kasy ???????
Ile płacicie za wizytę i ile za badania jak mogę wiedzieć ?

mamusia ja tez obliczylam sama a co powie lekarz to sie okaze ;-) w piatek bo wybieram sie ale nie na USG...

Ja nie wiem jak jest w PL, ale u mnie jest za darmo usg wskazane przez lekarza jelsi chcesz sama to musisz za to placic....

Witam Nowa mame na FORUM!!!!!!!!!!

Mamusia, a możesz podpowiedzieć jak policzyłaś sobie sama, który to tydzień?
ja miesiączkuje dośc nieregularnie i nie wiem jak to wyliczyć ( a coś mi nie pasują wyliczenia z aparatu usg)

ja chodzę prywatnie, od czterech lat do tego samego gin. (dr. pietrzak) i jestem zadowolona choć jeszcze nie byłam w ciąży i właściwie to nie wiem czego się po mojej pani dr mam spodziewać.

Dziewczęta mam pytanie,
w zasadzie jest o o skierowane do już obecnych mam.Jaki miałyście poziom prolaktyny w I-II miesiącu ciąży ?ja mam bardzo wysoki,tuż przed ciążą stwierdzono u mnie jej za dużo i zaczęłam brć bromergon, nastawiłam się na dłuie oczekiwanie na dzidzie a tu nie minął tydzień i PUF CIĄŻA.Szalenie sie ucieszyłam i teraz nie wiem czy jak mam tak wysoki poziom prolakyny (norma to 26 a ja mam 65) to normalne czy nie?
Prosze o pomoc bo się zamartwam!

mamusia
dzwonilam do mojego lekarza 13 lipca i na kase termin to najwcześniej druga połowa października, także u mnie tylko wizyty prywatne wchodzą w gre:( a moja pierwsza ciążowa wizyta będzie 7 sierpnia:)

reklama
Dziękuje Sofik, no i zgadza się choć może to byą zarówno 1 jak i 3 marca:)
]
.png
[/url]

Do góry