reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

hej słoneczka
nie było mnie od wczoraj i miałam dziś sporo czytania, ale lepiej wiedziec co w trawie piszczy:tak: odebrałam dowodzik hehe i poszłam do rodziców a moja szalona mama i siostra juz nie wytrzymały i kupił maleństwu kilka par bodów to możecie obejzec na stronie z zakupami...
Gratulacje dla wszystkich które widziały lub słyszały serdusio ja jeszcze musze poczekac prawie 13 dni do nastepnej wizyty ale przynajmniej cieszę się razem z wami miłego dnia buziaki :-D

reklama
Taka lista by się przydała. Ja chodze do przychodni i do lekarza prywatnego ponieważ wszystkich badan w przychodni nie robią albo mówią, że w ciąży gdzie nie ma powikłań się nie robi lub nie są na kase chorych my poprostu nie wiem co nam się należy jakie badania itp. Mój lekarz z przychodni jest na tyle ok, że na każdej kontroli robi mi usg, zrobiła usg prenatalne i wszystkie podstawowe badania mam od niej lecz np. na badanie toksoplazmozy i rożyczki już mi nie dała ,za to prywatnie lekarz mi wypisał bez mojej ingerencji. Tak jest u nas w kraju jak coś się dzieje wtedy daja na wszystko skierowania a do póki jest ok to po co:wściekła/y:
Tak miałam z pierwszym synkiem jak trafiłam do szpitala okazało się, że miałam za mało badań zrobionych:szok:
Bądzcie czujene dziewczyny i nie dajcie się tym białym fartuchom buziaki kochane:-)

Truda23 w Polsce przynajmniej daja jakies skierowania na badania,mozesz je zrobic na kase chorych lub prywatnie.Obecnie przebywam w Irlandii i mialam dopiero 2wizyty,USG mam DOPIERO 17wrzesnia(ale wczesniej zrobie sobie w PL,bo sie wybieram).Pobrala mi tylko krew i mocz i po 3 tygodniach zadzwonila i powiedziala ze mam troszke organizm oslabiony i musz brac zelazo i witamine c.Potem jak poszlam za jakis czas to nawet mi nie pokazala wynikow badan tylko powiedziala ze nie jest zle.
Wez tu sie teraz nie martw.Ale kilka moich znaiomych tutaj rodzilom i chwala sobie,mam nadzieje ze bedzie ok.

w pierwszej ciąży chodziłam do lekarza z NFZ i ....dwa USG bezpłatnie,za trzecie trzeba było zapłacić, badania krwi i moczu- dwa razy bezpłatnie-trzeci raz cos było nie pokojącego to lekarz powiedział,że mam iśc do swojego ogólnego,bo wykorzystałam limit badań, toxo płatne, nie pamiętam ile miałam wizyt,ale miesiąc przed porobem poinformowano mnie ,że wykorzystałam wszystkie wizyty na kase chorych i jak chce przyjśc za dwa tygodnie musze zaplacić...ot tyle z płacenia składek z naszych ciężko zarobionych pensji...
terza zapisałam się do kliniki Medica Polska -płace 90zł. miesięcznie za program indywidualny i mam w tym wszystkie wizyty u gina, usg, badania laboratoryjne.Dodatkowo porady różnych innych lekarzy specjalistów od ogólnego po dermatologa, chirurga itp. na całym terenie kraju. Szcerze polecam.

no to super musze zobaczyc gdzie ja mam najblizsza medica , bo jestem zapisana do mediq ale tam place za kazda wizyte 65 zeta plus usg oddzielnie, badania tez platne chyba ze na fundusz to wtedy gigant kolejka......

a do gina to tak jakbys chodzila prywatnie?

Hej!!
Mam pytanie tez macie takie mega mdłośći takie dziwne uczucie w żołądku sam kwas i również w buzi taki posmak kwaśny masakra do tego mam ból głowy właśnie leże w łóżku z okładami na głowie i umieram już nie mam siły....:-(Wymioty wieczorne mnie wykończają naprawde teraz jak ma wieczór przyjść to aż się modle żeby mnie nic nie bolało itp:baffled:

truda na kwas dobra jest guma zucie dla a mnie przynajmniej...poza tym ser zolty i mleko diwe zeczy ktore neutralizuja kwas....
co do wymiotow wspolczuje pij herbat z imbirem pomaga podobno a te mega mdlosci moga byc od folika ja na tydzien odstawilam bo nie wytrzymalam...ide we wtroek zeby mi lekarz przypisal normalny kwas foliowy na receptre taki bralam w pierwszej ciazy,,,,
w ulotce folika pisze ze moga byc wymioty po nim.... sprawdz czy to wina folika....

reklama
Dzięki zaraz będe działać najgorzej, że nic jeść nie moge a pić wode bo zaraz mam mdłości i pawie puszczam ale spróbuje mleko wypić już gumy idą w ruch zobaczymy i masz racje że ten folik tak na mnie działa bo raz go nie wziełam i bylo ok ale myślałam, że to poprostu jeden z lepszych dni ,mam miske przy łóżku bo do kibelka już nie mam siły chodzić:baffled:

Do góry