reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

cZesc dziewczynki!!!
Nocka minela ok,maly budzi;l sie 2razy:-),tylko ja dzis jakas nie tomna jestem,troszke deszczyk pada moze dlatego:confused:.

Juz kiedys pisalam ze napewno odroznicie wody plodowe,ja jak poczulam cieplo miedzy nogami i zobaczylam plame na przescieradle a potem kropy na plytkach to nie mialam zadnych watpliwosci.

No fakt marzec sie jutro zaczyna,ciekawe ktora nastepna bedzie!!!???
Maniulka cos sie nie odzywa,moze sex z mezem zadzialal i lezy na porodowce:-).

Miotlica super wiadomosc.
Nika moze sprobuj w jakis delikatny sposob pogadac z matka

reklama
matka powiedziala ze nie ma mowy nie ma gatki z nią ... :((( bede musiała się wyprowadzić poniewaz z ubezp i recepta leki ma free a bez tego za 100zł same leki a gdzie lekarz???? tam nie ma warunków do zycia on bedzie pracował w niemczech albo gdzies i przyjeżdzał raz na poł roku a ja bede siedziec z jego mamą i ojcem alkoholikiem :((. ale nie mam wyboru bo tak dluzej nie bedzie skoro nie :(. A ja tylko tyle chcialam i nawet tego dla mnie nie zrobi a na moją siostre to juz fortuna poszła :(((.
a moze pogadaj z nią spokojnie zeby Ci powiedziała dlaczego nie... może jak sobie na spokojnie wyjaśnicie wszystko to się poprawi...

Cześć dziewczynki!!!
Ja już posprzątałam w domciu, obiadek zjedliśmy i zostało mi tylko sprzątnąć na biurku i pozmywać naczynia po obiedzie:-)

Ale dzisiaj była akcja, hehee, ja sobie spokojnie odkurzałam mieszkanie a moja mama nie mogła się do nie dodzwonić( próbowała17 razy) a ja jak sprzątam to nic oczywiście nie słysze, a u moich rodziców w domciu radocha, Mirka pewnie na porodówce:-Daż zadzwonili do mojego m i on ich oświecił:-D
Później przyszedł do mnie teściunio no i stwierdził, że widać, że już niedługo urodzę, bo brzuszek mam niżej( a mi się też tak właśnie rano wydwało jak rano wstałam, ale nie byłam pewna:-) Oby do jutra( jedziemy do mojej chrześniaczki na urodziny) a potem mogę rodzić i tak coś czuję, że od jutra zaczniemy wyganianie maluszka, bo nawet ginek stwierdził, że im szybciej tym lepiej, bo poco mam się męczyć z brzuchem:-)

Miotlica gratuluję daty cesarki:-) widzę ze opuścisz prędzeej nasze grono z końcówki marca-super:tak:

Co do wypychania się to nasz mały tak wypina się brzuszkiem albo dupką że masakraaaaa. pod same żebra.. Kopać już nie kopie. Brzuch mi tylko tak śmiesznie faluje z jednej na drugą stronę;-) a rano jak maż go całował, a raczej mnie po brzuszku to rączkę wystawił na dole:-D maż był zszokowany, widac bylo że to rączka:-D śmiałam się ze dał tacie plaskacza w twarz jak ten go całował:-D

Ewelcia widze ze juz coraz bardziej unormowane nocki masz-normalnie luksus;-)

Mirka no to rodzice mieli radochę;-) pewnie się zasmucili ze fałszywy alarm;-)

A ja właśnie kończę przesadzać kwiatki.. rok się z tym zbierałam;-)

Hej dziewczynki ja mam dzisiaj mega lenia posprzątałam w domu i zrobiłam zakupy a obiadu nie gotuję bo mi sie nie chce ;-)
miotlica fajnie że znasz konkretną datę przyjścia na swiat waszej córeczki aż zazdroszczę :-D:tak: co do wypinania to mój mi wypina dupke cały czas ;-):-D
Nika porozmawiaj na spokojnie z mamą daj jej się zastanowić może jakos się dogadacie w tej kwesti :tak:
Nik-a czytałam ostatnio że chcesz rodzic w Wałbrzychu ja też się chyba tam wybiore na porodówkę to może się spotkamy :sorry2:
a tak ogólnie to już bym mogła iść jutro urodzić bo mam juz dość ciąży czuję się jakbym była w niej całe życie :-D:-D:-D:-p

Hurra, będzie cesarka! Wczoraj mój gin zrobił mi niespodziankę i powiedział, że znalazł mi szpital, w którym zrobią mi cc jako standardową procedurę przy ułożeniu pośladkowym w "kolejnej" ciąży. 3.03.2009 (wtorek) 8.00 WYSZKÓW startujemy.
NIe muszę się już martwić, kombinować jak "przekonać" lekarza na porodówce:-)
Jedynie muszę teraz spokojnie wytrwać do wtorku, a skurcze mam już bardzo mocne,a szyjkę miękką. Ale co tam, musimy dać radę.

Miotlica, super wieści, no to możesz zacząć odliczanie:tak:
Ja powinnam znać termin mojej cesarki we wtorek - bo na 90% będę jednak mieć CC.
Trochę boli mnie gardło od wczoraj, młodszy synek przeziębiony - ale i tak trzymaliśmy się bez chorób aż do teraz.
Dalej nic mi się nie chce - wstawiłam rosół, trochę ogarnęłam w domu i się lenię:-D

reklama
Dziewczyny, napiszcie, czy Wasze Maleństwa tak strasznie się wypinają? Nie chodzi mi tu o kopniaczki czy falowanie brzucha, ale takie mocne przesunięcie i wypchnięcie jakiejś części ciała (u mnie u góry wypycha główkę niemal pod żebra) - nie jakaś tam mała nierówność na brzuszku ale mocne wypięcie widoczne nawet pod grybszym swetrem. Martwię się, bo mam wrażenie, jakby Mała miała bardzo mało miejsca...

Miotlica - ja mam tak samo. Mały też główką na górze i nie potrzeba mi robić usg żeby to wiedzieć :-) Głaszczę go bez przerwy po tej główce malutkiej :-):-):-)
Z tym wypychaniem tak samo - teraz mniej już kopie, a strasznie się pcha do góry, w żebra mi wchodzi i to strasznie boli. No i ostatnio przemieszcza się ale tylko na górze - widzę jak ta główka wędruje z prawej, na lewą :tak: a w okolicach pępka chyba się pupką wypina, bo mi sie czasami taka górka robi.
No pewnie, że ma mało miejsca - teraz pod koniec to te nasze dzieciaczki juz takie zgniecione tam siedzą, ale nie martw się tym.

I wogóle masz bardzo fajna datę urodzin córeczki - 19 marca. Też bym chciała urodzić tego dnia - to imieniny mojego taty :-) Ale mi już zostało 10 dni, więc pewnie jeszcze kolejnych 9 nie doczekam :-)

Do góry