reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

no własnie katesh... u mnie tez się jakoś nie zanosi. Że ja nie mam ochoty to rozumiem, karmieni obowiazki itd... ale mąż??:-( jakby chociaz się dobierał do mnie a on nic... masakra jakaś. a pzed porodem tez mielismy z miesiąc przerwy bo się bał... więc niezły mam post

U mnie mąż ma ochotę i to wielką i nawet próbowaliśmy ale ja mimo, że rodziłam cesarką mam problemy z florą bakteryjną i jestem strasznie sucha i żadne żele nie pomagają. Poszłam do ginekologa zapisał mi tantum rossa i mini tabletki antykoncepcyjne. I znowu d..a bo po tabletkach dostałam krwotoku i serie innych skutków ubocznych i musiałam odstawić. A teraz muszę kupić coś co odbuduje florę bakteryjną. Jednym słowem jakiś koszmar z porodem w tle. A zapomniałam wspomnieć, że przez całą ciąże nie było mowy o seksie bo ciąża była zagrożona. Dopiero od 36 tc dostaliśmy zielone światło ale wiecie jak sprawna i seksowna jest kobieta w 9 miesiącu ciąży.:baffled:

reklama
Mnie najbardziej zmęczenie przybija czasami jestem tak zmęczona, że jedyne o czym marzę to położyć się spać. Budzenie się kilka razy w nocy i cały dzień z dzieckiem wykańczają.:sorry2:

Julia ja dobrze że masz nas choć trochę możesz pogadać i sie pożalić jak trzeba my zawsze wysłuchamy.
Jeżeli chodzi o sex to umawiamy się z m już od paru dni a on wraca wieczorem i ja śpię ale właśnie wróciłwięc może coś dziś się wydaży mam nadzieję bo już tęsknię .Widzę że nie tylko mój m nie wywiązał się z obowiązku podziękowania.:dry:

Kaiulka - mojemu męzowi nawet nie przyszłoby do głowy podziękować za Zu....:-) Tzn dziękował słownie - jest mocno skryty i niewylewny a jak sie mu kiedyś rzuciło, że to taki mały cud i że to moja zasługa i że jest ok i że dziękuje to aż sie sama zdziwiłam...:szok: ale prezentu nie dostałam, ani kwiatów:) dwa tygodie po porodzie miałam urodziny i imieniny i zapomniał z ego wszystkiego...:-D a pamietliwy jest bardzo więc naprawdę był w szoku poporodowym:-) nie mam żalu, potem się śmialiśmy, że na urodziny dostałam wkładki laktacyjne - o po nie pojechał do sklepu...

ja też rodziłam przez cc i nie wiem. może to karmienie piersią czy co że jakoś mnie ochota nie nawedza...:confused: u nas było co nieco w ciąży ale rzadko i ostroznie - własnie ze wzgledu na zagrożoną ciąże... a mąż się odciął ode mnie na koniec. (może się bał, że Zu go ugryzie??:cool2:) coprawda myślę o tym coraz częściej więc pewnie samo przyjdzie. mąż mi się narazie przygląda... to chyba kwestia odnalezienia się w nowych rolach. a poza tym zmęczenie itd... jak wraca na dwa trzy dni do domu i wszystko wtedy trzeba załatwić to nic dziwnego, że paamy jak muchy. ale co się odwlecze to nie uciecze czy jakoś tak. jestem dobrej myśli:tak:

Julia ty dbaj o siebie przede wszystkim. a jak masz zły dzień to nic dziwnego, że masz mysli typu nikt mnie nie kocha nikt mnie nie lubi... Słońce my jestesmy po to, żebyś sie mogła wyżalić...:tak:

Ja dostałam kwiaty jak wróciliśmy z małym ze szpitala. A co do seksu to uczyli mnie, że u kobiet, które karmią piersią często spada albo zanika libido ze względu na to że hormony są nakierowane na produkcje mleka i w ogóle na dziecko. Plus zmęczenie i mamy receptę na zanik pożycia. Tyle że co innego nauka a co innego praktyka. Myślałam, że po cc takie problemy mnie ominą i szybciej się wszystko unormuje. Mój mąż się całą ciąże śmiał, że nawet jak urodzę na początku marca urodzę to i tak nie ruszymy z seksikiem do sierpnia i jak tak dalej pójdzie to się ziści. :szok:

to ja tak na szybko.
Wróciliśmy od znjomych-Oliwier był bardzo grzeczny:-D:-) poprosiliśmy wujka na chrzestnego i oczywiście się zgodził, choć był zaskoczony:-) to nasz znajomy(o problemach chrzestnego pisałam na watku chrzciny).
Teraz Oliwier śpi juz od 30 minut, nakarmiony przewiniety i ja tez zaraz zmykam.
Rzucił mi się w oczy temat sexu i temat podziekowania po porodzie.

Co do sexu to mam nadzieję że będzie już tylko lepiej, za pierwsza próbą kiedyś nie miałam problemu z nawilżeniem (ze 3 tyg temu)a wczoraj juz tak luźno nie było-nie wiem moze sie pozmieniało:confused: nawet dostałam orgazmu:-) choc do normalnego sexu to brakuje-dosłownie czułam sie jak dziewica=nie wiem dlaczego:baffled:

A co do podziękowania za dziecię, to mój mąż zrobił wielki transparent z kartek papieru na którym było napisane "Witam moją rodzinkę, Madzię i Oliwiera":tak: przykleił to na ścianie w salonie. NIe wyrzuciłam tego i lezy na pamiątkę w dziecinnym pkoju. Dostałam też kwiaty, które czekały na mnie od poniedziałki:-):-D:-D, a wyszliśmy w czwartek (tak nas z powodu żółtaczki rpzeciągali), oraz taki duży szklany wazon:-) slowne to tez od razu po porodzie. Wiec tu nie narzekam:tak:
troche sie poprzestawiało od tamtego czasu (sprzeczki itp) ale mam tylko nadzieje ze sie miedzy nami to poukłada, oraz ze odnajdziemy się w tych nowych rolach;-)

dobra zmykam spać, jutro coś wiecej skrobnę;-)

Kitki-ty to jestes nie do pobicia z tymi spacerami!
sex-u nas jest czesto cokolwiek dla kogo znaczy czesto.Maz mowi ze byloby jeszcze czesciej gdybym nie byla taka wredota:-DGdyz za kare jak na niego warcze on mnie olewa w sensie seksualnym.Mowilam mu ze to bledne kolo bo jak juz jakis dluzszy czas nic i nic to ja cierpie na tzw.zespol niedor*niecia i tym bardziej zla chodze:-DDlatgo wtedy trzeba sie poklocic i pogodzic sexem hahaha;-)No i maz jest nadal "aktywny" mimo ze ciezko tyra takze u niego zmeczenie i niewyspanie nie idzie w parze z libido.
madzik-REWELACJA z tym transparentem!Brawa dla meza:)
Prezent z okazji urodzenia dziecka-czesto robimy sobie prezenty "z komsmosu",z gatunku tych dziwacznych.Przykladowo na Wigilie kupilam mezowi plastikowe klocki lego przedstawiajace nasza (wtedy przyszla)rodzinke:-DMaz z kolei -jak weszlam do pokoju po powrocie ze szpitala,postawil 3 nadmuchane kotki-baloniki i kartke + skarpeteczki rozowe.Oczywiscie wszystkiemu porobilam fotki wtedy bo jestem stara sentymentalistka i lubie kiedys za jakis czas powspominac.A kotki dlatego ze on mowi na mnie kotek a ja na niego kocur a Juli jest koteczek wiec z 2 kotkow zrobily sie 3 kotki,ale wam pierdoly szczegolowe opisuje:-DNo w kazdym razie prezenty robimy sobie niedrogie a z pomyslami dziwnymi:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sara fajne prezenty sobie robicie:-).
Moj chlop to taki nie domyslny czasami:baffled:.

A tak wogole gdzie Wy sie podziewacie!!!

reklama
hej kobitki:-)
ale jestem padnieta ze szkoda gadac-wiec gadac nie bede:-p
Widze ze wkroczylysmy na sexi temat. Ja rodziłam przez cc ale wczesniej mialam prawie wszytskie atrakcje porodu naturalnego i rozwarcie doszlo mi do 8cm takze bylam troche obolala po porodzie i zdawalam sobie sprawe ze z sexem moze byc problem. Nie pomylilam sie- pierwszy raz nie wyszło, bylam strasznie sucha i bolalo jak cholera a na nastepny dzien mega krwawienie az po kolana:baffled: bylam u ginki i sie okazalo ze szyjka mi sie jeszcze calkiem nie zeszla takze kochac sie mozemy byle jak jeże-ostrożnie:-p I byl sexik jeszcze 2razy i juz spoko wszystko- milo bylo sobie przypomniec jakie to fajne, chociaz kochalismy sie do ostatnich dni ciazy.

Co do podziekowan to jakichs słownych nie bylo-bardziej sie w pierwszych dniach o mała martwilismy bo urodzila sie niedotleniona i z zapaleniem pluc i lezala w inkubatorku:-( Ale potem dostalam od M przepiekny bukiet kwiatow-zdjecia niestety nie mam jakos nigdy nie mysle o takich rzeczach a przydaloby sie

Do góry