• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

czytam sobie co u Was ale nie mam siły nic pisać bo humor mam skwaszony tym, że nic się nie dzieje.. Jutro jadę na ktg do szpitala. Ostatnio siedzenie i czekanie w izbie przyjęć spowodowało u mnie skurcze, mam nadzieję że to szpital na mnie tak działa i jutro się rozkręci :)

reklama
hej dziewczyny!

no i po wizycie u gin. jutro znow do szpitala na ktg sprawdzenie ilosci wod:(..
szyjka zamknieta na amen. badanie boli. wyniki krwi suuuper. jakbym w ogole w ciazy nie była.

Krolowa no to razem posiedzimy na izbie. a w ktorym szpitalu bedziesz na ktg??

Królowa, Zuzkon trzymam kciuki za rozwinięcie sie akcji u Was.

My dzis jakis film planujemy z męzem oglądnąć w 3h przerwie między karmieniami ;-) Zobaczymy co z tego wyjdzie. Szczerze mówiąc to nie wiem co jest bardziej kuszące, oglądnąć film czy się zdrzemnąć ;)
A od jutra znowu z młodym rządzimy sami w domu, mąż na delegacji.

Zuzkon u nas taka opieka w ciazy jest od wiekow i w szpitalu pomoga, zbadaja dopiero jak skurcze sa regularne albo jak cos zacznie sie dziac. Przez cala ciaze u nas nie ma spotkania z ginekologiem tylko wizyty u poloznej ktora sprawdza cisnienie, mocz, krew, polozenie dziecka i mierzy brzuszek. Ja we wtorek mam miec masaz szyjki u poloznej wiec moze wtedy sie cos ruszy:) jak nie to dopiero w 42 tc zaczna wywolywac porod.

Do prywatnego gin chodzilam na poczatku ciazy, ale teraz juz mi szkoda pieniazkow wytrzymam jakos te tygodnie, chyba zebym bardzo zle sie czula i w szpitalu mi nie pomoga wtedy na pewno pojde prywatnie.

Ja nawet nie wiem na czym polega to ktg:) ono wykrywa nawet takie skurcze ktorych wy nie czujecie, a ktore zapowiadaja porod?

powiem ze myslalam ze tam jest lepsza opieka niz u nas. ale widze ze w pl jest bardzo dobra opieka. hmm moze kto inny opisze ktg. bo ja sama nie mam skurczy wiec nie wiem co wykrywa a co nie

noelka u mnie opieka taka sama, zero ginekologa cala ciaze. ja mam masaz w srode ;-)

krolowa, zuzkon obyscie urodzily szybciutko... wiem co znaczy meczace czekanie :dry:

ja dzis u poloznej bylam, na masaz za 6 dni jestem umowiona. jesli masaz nie pomoze to 02.04 wywolanie, ale oby nie :baffled:

reklama
makunia mnie tez irytuja pytania tesciowej o to kiedy wreszcie urodze... a kto to moze wiedziec?:dry: wytrzymaj jeszcze troszke, znajomym przejdzie... jak juz urodzisz ;-)

banankowa najwazniejsze ze jestes juz w domku, a zaleglosciami sie nie martw. ogarniecie dwojki to nie lada wyczyn :-p

asinka ja bym na Twoim miejscu nie budzila. nie mowie o 7 h przerwy, ale jesli mala sie budzi co 4-5 h to korzystaj. po Tymku nalezy Ci sie jedno grzeczne dziecko ;-) fajnie ze z dzidziem kolezanki lepiej!

trytytka
wypoleruj podlogi, moze ruszy :happy2:

marynka grunt to pozytywne nastawienie... a z myciem okien nie szalej bo dla lozyska to nie za dobrze

kania mam nadzieje ze pogoda sie u was wyklaruje, nic tak nie doluje jak siedzenie w domu. wkrotce wiosna wiec spacerki beda czestsze ;-)

mikowata to kciuki mocno zacisniete zeby Ci sie udalo sn urodzic!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry