reklama

Marzec 2013

Kania no zaparć generalnie nie ma bo kupka ma konsystencję jak wcześniej tylko ciut ciemniejsza, robi regularnie tyle, że jednak bardziej się przy tym męczy niż standardowo:( No ale trzeba to przetrwać... najgorsze, że pluje tym żelazem dalej niż widzi jak mu je podaję więc nie wiem ile z tego dostaje a ile ląduje na wszystkim dookoła;)
Piotruś dostał dzisiaj swoją pierwszą marchewkę:) najpierw wszystko wypychał językiem ale pod koniec chyba już troszkę zaczynał łapać;) ale generalnie skończył zdecydowanie mniej ufajdany niż siostra po swojej pierwszej marchewce;) no więc startujemy z konkretniejszym jedzonkiem;)

reklama
Bry...
Ewciulek
trzymam kciuki by skok jak najszybciej minął, a suwaczka może innego poszukaj.
Ala-84 fajnie, że Gabryś zaczął przygodę z przedszkolem. Płacze??? A co do chorób to niestety norma... Moja też skończyła tydzień z katarem i kaszlem :-( Fajnie, że Nelka już bardziej mobilna się robi :-)
Truskaffka gdzie kupowałaś takie małe wieszaki? U Nas nie widziałam takowych, no jedynie w dzieciowych sklepach jak kupuję coś, to z wieszakiem ;-)
Basieniak to dobrze, że zaparć nie ma :-) A dajesz to żelazo z czymś (mlekiem, wodą, sokiem)? Fajnie, że przygodę z nowymi smakami zaczynacie :-) Pierwsze koty za płoty :-)
Betina79, Madzia83 Wszystkiego Najlepszego dla Synów z okazji ukończenia 6 miesięcy.
Pokój zagruntowany, dziś wielkie malowanie pokoju dziewczynek :-) Nocka kiepska, głównie z powodu Oliwii, bo jak nie zasikała łóżko, to tak się drapała że aż trzeszczało, potem dusił ją kaszel, dodatkowo katar a od 5 już się tak tłukła że szok, po czy stwierdziła że o 6 Ona już jest wyspana. Więc siedzimy w kuchni, Ona ogląda bajkę a ja korzystam z chwili na kawkę i bb, bo później nie będzie kiedy cokolwiek poczytać i napisać.

Ostatnia edycja:
Betina wszystkiego dobrego z okazji 6 miesięcy :)
Kania u nas Antoś śpi jeszcze ale Młody przestawił się że o 7 wstajemy żeby odprowadzić Antka do przedszkola i nie uznaje weekendów niestety więc też się bawimy :)

Pierwszy tydzień w przedszkolu a już straty. Młody wziął sobie kubek z zygzakiem do przedszkola niestety był on porcelanowy i uległ zniszcezniu. Mieliśmy drugi podobny ale kolejny dzień i znowu to samo. W końcu został nam już kubek z kotkiem i niestety jego los zakończył się tak samo. Rekord. 3 kubki w 4 dni.

A najgorsze jest to że my wszyscy chorzy. Zaczął Ignaś w środę - mega katar i kaszel, ja w czwartek, a antek wczoraj w nocy. Noc straszna. To jeden kaszle, to drugi krzyczy bo nosa wydmuchac nie umie a do tego moje gardło i głowa boląca...

Witajcie kochane :)
Moja Nika raz tylko w nocy się budziła dziś,ale za to wczoraj jak wróciłyśmy od babci to był taki ryk w domu,że masakra(po weselu do wczoraj byłąm z Niką u mamy).Czy Wasze dzieciaczki też tak mają ,że jak nocują gdzie indziej gorzej śpią i ogólnie potrzebują zaklimatyzowania przynajmniej jeden dzień?

Deizzi pozdrawiam Was bardzo serdecznie i życzę powrotu do zdrówka szybkiego, niestety pogoda zdradliwa się robi i ogólnie zmiana klimatu....
Kania biedna Oliwia umęczyła i siebie i Was przy okazji,życzę żeby dziś nocka była spokojna :) ( moja wczoraj mało w dzień spała ,bo pies mamy ją przebudzał, a to ktoś przyszedł ,a to poszedł , za każdym razem piesek szczekał, więc w nocy wstała raz), a co do suwaczka to muszę pokombinować , może coś żle robie?
betina wszystkiego najlepszego z okazji półroczku :)
truskafffka no proszę wieszaczki dla laleczki, moja nie ma takich rarytasków póki co , bo mamusia zajmuje wszelkie szafy w domu (tatuś troszeczkę) , póki co jej ubranka by się do szaf nie zmieściły, ale ma swoje regały:)

Schemat żywieniowy który preferuje Ignacy:
5/6 rano - mleko mamusi
8 - mleko mamusi
10 - banan plus kiwi
14 - obiadek
15 - mleko mamusi
17 - jogurcik
18 - mleko mamusi
19/20 - mleko mamusi lub butelka z mlekiem jeżeli mama nie ma siły.

5 x mleko i trzy posiłki stałe. Zamiast jogurtów a raczej na zmianę z nimi chyba zaczne w końcu kaszki wprowadzać.

Kania bez niczego mu to żelazo podaję tuż przed lub podczas zmiany strony karmienia;)
Zdrówka dla was i dzieciaczków... współczuję chorób...
U nas też ostatnio pobudki wcześniej:( Chodzi o Wiki bo Piotruś od początku ze spaniem nie szaleje rano a Wiki zawsze spała do 9 a teraz coś jej się poprzestawiało:(

reklama
hejka

Betina synuś dołączył do klubu półroczniaków :) wszystkiego naj dla Niego :)
i MAdzia jeszcze raz dla Mariuszka wielki buziak za pół roczku :)
Kania z tymi wieszakami to mi się wyjątkowo udało, wypatrzyłam je w biedronce :) 6zł za 7sztuk :szok::-)
ja trochę wieszaków też mam na takiej zasadzie jak Ty..ale jednak mase kiecek mam od przyjaciółki, albo z allegro..a te już bez wieszaków

Deizzi zdrówka! Ale was rozłożyło :(

pozdrawiam mamuśki ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry