reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marzec 2013

Kania78 - leczę się od 3 lat spowodowaną Hashimoto Biorę eutyrox 88 dziennie i novotyral 77 dziennie ale pierwszą wizytę w ciąży mam dopiero 31.07. Próbowała się wcześniej wbić do baby i na kasę i prywatnie ale nie miała czasu :( a tak mi obiecywała że jak tylko zajdę w ciąże to natychmiast mam przyjść ona mnie przyjmie i dupa.Ze złości i bezśilności ryczała 3 dni. Nawet sama chciałam sobie podwyższyć dawkę ale zrezygnowałam sprawdziłam tylko poziom hormonów na razie w normie. Problemów ze stawami nigdy nie miałam Czasem zabolało kolano jak za dużo na rowerze jeździłam ale szybko przechodziłam a teraz kostki bolą i są spuchnięte, o kolanach nie wspomnę nawet nadgarstki. Wybieram się do ortopedy ale na kasę pewnie sobie trochę poczekam.

reklama
tyle dziewczyny piszecie, ze trudno za wami nadazyc.:)

jak ja wam zazdroszcze L4, u mnie w UK jak tylko sie pojdzie na zwolnienie lekarskie to juz zaczyna sie liczyc macierzynskie, ktore trwa tylko rok. Straszny jest ten system. Tutaj kobiety pracuja do 8 miesiaca ciazy, albo i nawet dluzej, zeby jak najwiecej siedziec z dzieckiem pozniej. Ja tez bede sie sie starac do 8 zobacze jak bede sie czula. Jesli ktos pracuje w jakims srodowisku zagrazajacym to wtedy pracodawca ma obowiazek przeniesc go na inne stanowisko. Ja mam prace biurowa na szczescie, czasem tam cos podnosze, zanosze ciezkiego. Najbardziej beda mi pewnie dokuczaly dojazdy metrem i autobusami ponad godz w kazda strone:(

przy wzroscie 165 ważyłam przed 1 ciążą ok 60 kg w ciazy przytylam do 85 kg czyli wzrost o 25:-D a najlepsze bylo to ze nie jadlam wogole slodyczy bo na nie w ciazy nie mialam ochoty no a posilki byly zwykle i takie jak zawsze... no ale dziecko urodzilo sie 4100g przy wzroscie 58cm no i sporo wod zawsze nosilam rozmiar xs lub s a teraz w L sie nie mieszcze czasami bo mi zostalo no a teraz mam 70kg i nie mam zamiaru przytyc wiecej niz do 80 ale zobaczymy jaki dzidzius duzy bedzie.

Nospa w ciazy jest jak najbardziej wskazana bralam w ciazy ze wzgvledu na skurcze i bole nawet po 2 tabletki na raz. W szpitalu jak lezalam tez podawali ale co lekarz to inna diagnoza hehe

Czarnana na początku ciąży trzeba badać hormony, sama sobie dawki nie podnoś bo to ryzykowne. W ciąży miałam 3 wizyty kontrolne u endokrynologa.
Teraz mnie niestety czeka wizyta prywatnie bo na nfz to mogę się dostać ale w roku 2013.
Więc badania też muszę prywatnie zrobić.
Noelka nie wiedziałam że tak jest z macierzyńskim w Uk, faktycznie przewalone...
Corazon ja całą ciąże przejechałam na nospie 2x dziennie (wg zaleceń lekarza).

Oj kochana wiem coś o ty Ja też długo chodziłam prywatnie do endo Jak się zaczęła choroba to miałam ogromne guzy na tarczycy i TSH 134 przy normie 4. Jeździłam do Warszawy z podejrzeniem raka a na kasę kazali mi czekać rok. Jak się wszytsko ustabilizowała znalazłam dobrego lekarza i tak już chodzę z 1,5 roku wizyty mam co 4 miesiące.

witam nową mamusię;-)

anka podziwiam Cię za tą chęć na sprzątanie, mi się nic nie chce:sorry2:

dziewczyny proponuję, żeby relacje z wizyt opisywać w tym wątku https://www.babyboom.pl/forum/marzec-2013-f470/zdjecia-z-usg-wizyty-lekarskie-badania-59517/ ;-)
niestety nikt za mnie tego nie zrobi, tak juz jest jak ma sie rodzine w Polsce:cool2:
i popieram korzystanie z odpowiednich watkow
Sorry ale dla mnie to będzie za dużo wątków do ogarnięcia więc napiszę tu:
Jestem:)
Wszystko ok:)
Z usg ciąża 4t4d, pęcholek jest, ja mam leżeć na dooopce, nie ruszać się, nie jeść świństw żeby nie powodować biegunki itd.
Bąbel umieścił się ładnie wysoko w macicy.
Kolejna wizyta 01.08
Termin porodu wg OM 18.03 wg Usg i owu 21.03
gratuluje
Po to tworzymy watki by wszystko bylo na swoim miejscu i latwe do odszukania:cool2:
Witam się z wami wieczorową porą, córa śpi, mąż wybył więc mam chwilę dla siebie.

Anka26,7 a Ty jak się czujesz?
Ja mam stresa przed jutrzejszym dniem...
Dziekuje Kochana, czuje sie jak ciezarna i to mnie cieszy:tak:
Biuscik bolacy, czasami zakret w glowie, delikatne mdlosci:-) Rewelacyjnie:tak:
Nie denerwuj sie napewno bedzie wszystko dobrze i przyniesiesz nam same dobre wiesci:tak:
Kciuki zacisniete &&&&&&
Czytałam gdzieś, że stawy mogą dawać się we znaki ale w tak wczesnej ciąży? No cóż zrobię wszystko żeby nie położyć się do łóżka no chyba że zajdzie taka potrzeba to już siła wyższa.
Dziewczyny tak wam zazdroszczę (tffffuuuu tfffuuuu) tych bijących serduszek. Mam nadzieje,że i ja niedługo usłuszę.
ja jak dlugo siedze to mam problem wstac:-D:-D ale to mialam tez przed ciaza wiec taka moja natura:-D
A serduszko napewno uslyszysz:tak:
Kania spokojna, w życiu:))) Teraz dopiero się martwię:)))
Ból przeszedł, teraz kłuje mnie lewy jajnik... Ginek kazał uważać z Nospą, najlepiej nie brać...
pierwsze slysze, raczej dziewczyny biora na skurcze itd.
Wybieram się do ortopedy ale na kasę pewnie sobie trochę poczekam.
ehhh te terminy:baffled:

Ja poprasowalam, wypilam owocowke, jestem wyprysznicowana i gotowa do spania:-)
Maz jeszcze oglada film wiec moge posiedziec

czuje sie jak ciezarna i to mnie cieszy:tak:
Biuscik bolacy, czasami zakret w glowie, delikatne mdlosci:-) Rewelacyjnie:tak:
Nie denerwuj sie napewno bedzie wszystko dobrze i przyniesiesz nam same dobre wiesci:tak:
Kciuki zacisniete &&&&&&
Dziękuję, też się zaczynam tak czuć :-) A terminy do dr są zastraszające.
Czarnana to faktycznie miałaś niezłe przeboje z tą tarczycą, współczuję ale najważniejsze że wszystko jest już w normie :-) Ja się leczę od urodzenia, wadę mam wrodzoną, jadę na euthyroxie 200 codziennie. Wiedziałyście Kobietki te co biorą hormony na tarczycę że trzeba je brać na czczo miniumum 30 min przed posiłkiem?
Katicz powiem Ci że ja w ciąży pilnowałam wagi, przytyłam max 11 kg i tak wydaje mi się za dużo, zostało z jakieś 3 kg ale musiałam ciężko pracować by je zrzucić i teraz od nowa pilnowanie się.

Ja się udzielam na 2 wątkach (poza tym) i 2 grupach więc jeden dodatkowy jest jak dla mnie bezsensu...nie mam 24h wolnych na obskakiwanie wątków, tematów dodatkowych itd... Przepraszam, będę się dzielić tym co niezbędne tu.

Mi ginek nie kazał brać nadmiernie (najlepiej w ogóle) więc stosuję się, ufam mu i wiem co mówi. W początkowej fazie ciąży wszystko może zaszkodzić, szczególnie mi po przejściach.

Ja przyznaje sie bez bicia ze w ciazy z Laura jadlam non stop i od 6mc slodycze .
Zapewne stad te 25kg na plusie.
Teraz obiecalam sobie ze przytyje max 15kg:-D i tego sie trzymam:-D

Kania czyli wszytsko jest tak jak powinno wiec musi byc dobrze:tak:
Corazon a co za roznica jest w kliknieciu w link do wizyt a w link do glownego watku?
Ja tez udzielam sie w dwoch grupach i to nie jest problem. Skoro dla Ciebie to za duzo do ogarniecia to trudno, bedziemy czytaly tu
Katicz ale mialas faoslke woow gratuluje 58cm i 4100 fiu fiu. Moja miala 4020 i 55cm :) Rodzilas naturalnie?

Ostatnia edycja:
reklama
11 kg super wynik.Moja bratowa tydz temu urodziła- przytyła 14kg ale brzuch miała ogromny. Waga ładnie jej leci w dół ale brzuszek jeszcze duży. To co prawda dopiero tydz od porodu mam nadzieje że jej zejdzie bo na razie wygląda na 5 miesiąc. Dziewczynki a jak właśnie wasze brzuszki, wiem że to zdecydowanie za wcześnie ale mój nawet nie jest twardy. Mąż się śmieje, że bardziej mi się wklęsły zrobił.

Do góry