reklama

Marzec 2013

Jak najbardziej od brzuszkow sie juz powstrzymalam i nie zamierzam ich robić :-) zacznę kilka miesięcy po porodzie. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to seks jest jak najbardziej wskazany :-) wiadomo, nie ma co szaleć i skakać na męża z szafy, ale nie ma co tez sobie i partnerowi odmawiać tych przyjemności :-)

reklama
ja w ogóle nie mam ochoty na seks:confused:

zaczyna mnie wkurzać to sikanie! co 2 godz muszę być w łazience, jak nie częściej:baffled: aż z tego powodu zrobiłam sobie dziś badanie moczu, żeby się upewnić, że to "tylko" ciąża.

Królowa zazdroszczę udanej wizyty! ja do piątku chyba nie doczekam z nerwów!!

Co do przeczuć co do płci to mi się wydaje, że będzie dziewczynka. W pierwszej ciąży byłam pewna, że urodzę synka, nawet się złościłam sama na siebie, że się tak nastawiam i ze będę rozczarowana jak na USG wyjdzie córeczka. Ale przeczucie mnie nie zawiodło. I zobaczymy, jak będzie tym razem.
Miałam zupełnie tak samo, wpadłam w panikę przed usg połówkowym:-D
W ogóle jeśli o odczucia odnośnie płci to myślę podobnie jak heledorka, braciszek byłby super, chłopaki mogły by się razem bawić, z drugiej strony przy dziewczynce mogła bym zaszaleć z ciuszkami:tak:
Jeśli o przeczucia chodzi to wydaje mi się, że dziewczynka, mój Mąż jest najlepszy bo jak zabraliśmy się za "robienie" dziecka to rzucił hasło, że "robimy Szczepka" a teraz powiedział, że "robimy Bianeczkę" zobaczymy jak mu poszło:-)

Ulkan ma rację a propos seksu i porodu, bardziej skuteczny ma być jak jest orgazm, który powoduje skurcze macicy, nie zawsze jednak działa-wiem co mówię, próbowałam:-)

Aniulkas z tą kawą to bzura, rozpuszczalna nie jest mniej zdrowa, w ciąży wręcz bardziej wskazana bo ma mniej kofeiny;-) Prawdziwa z ekspresu lepsza dla smakoszy bo bardziej aromatyczna i właśnie zawartość kofeiny większa
a z seksem po porodzie, różnie to bywa, my już 3 tygodnie po, delikatnie co prawda ale bez problemu
A kolczyki śliczne, złociste zwłaszcza mi do gustu przypadły:D Ty je tak dla siebie dla przyjemności czy na sprzedaż produkujesz?

Ostatnia edycja:
aniulkas piękne te kolczyki. Ostatnio w netto widziałam zestaw do robienia biżuterii i już miałam w koszyku ale się jednak rozmyśliłam :)
Co do tematu o seksie. Ja wyczytałam dzisiaj w M jak mama, że na początku jest niewskazany. My zresztą i tak się od niego powstrzymujemy bo gin powiedział, że po poronieniu jest bardziej niebezpieczny a mi samej się wydaje, że przecież jak kobieta ma orgazm to macica się kurczy i to też nie jest przecież najlepsze dla fasolki. Może to moje takie głupkowate myślenie no ale już tak mam i jak na razie współżycia koniec, a mój się nie smuci z tego powodu bo się chyba bardziej boi ode mnie :) No ale tym co sobie używają życzę miłego baraszkowania :)

Boli/kłuje mnie dziś lewa pierś. Od rana... nie cała, ale sutek i brodawka dookoła. Nie wiem od czego ale szłam miastem i się dosłownie trzymałam za cyca heh śmiesznie to musiało wyglądać :))

Witam się po wycieczce :-)
Jakoś przeżyłam... Tymek pięknie zniósł podróż pociągiem i zaczął biegać. Apetyt ma ogromny... A mnie nie odpuszczają objawy ciążowe: mdłości, słabości i tego typu. Apetytu u mnie brak albo znikomy, więc jak na razie kg na + brak, a przy Tymku już miałam w tym czasie dodatkowe.
Niestety nie dam rady Was nadrobić, ale witam Nowe Mamuśki :-) W tym tyg.wybieram się do gina i dam znać po wizycie :-)

Dzień dobry w ten pochmurny dzień. U Was też tak pada jak u mnie? Nic się od rana nie chce przez tą pogodę, najlepiej z wyra nie wychodzić :) I zaraz tam wracam :)
.
niestety u mnie do poludbnia lalo ze hoho a wieczorek milusi ze sloneczkiem, ale zimno. Pogoda jak jesienia
Moge dolaczyc do Was juz oficjalnie :)
Witam sie z Wami serdecznie i mam nadzieje, ze spedzimy tu razem 8 fajnych miesiecy :)

Ciezko uwierzyc mi w ta ciaze, poniewaz nie mam zadnych objawow- kompletnie nic.
Z tego co widze to moja ciaza jest chyba najmlodsza :) wiec Wy jako bardziej "doswiadczone" prosze o dawanie mi rad :)
jest to nasz pierwszy dzidzius i jestem we wszystkim kompletnie zielona!
gratuluje serdecznie i trzymam kciuki &&&
Tak tak....to ja :) zrobilam rano test, tylko ze o czulosci 10 :) i ten juz chyba nie pozostawia watpliwosci. Kreseczka nadal jest blada, ale juz o wiele bardziej widoczna :)
Zobacz załącznik 483390Zobacz załącznik 483391
piekna kreseczka:tak:
witam
ewelinko gratuluje:-)

ja tez jestem pelna obaw:-(byle do czwartku i licze na to ze kogos tam zobacze...
kochana napewno zobaczysz, przeciez musi byc dobrze:-)
Ja jakoś nadal nie ma objawów czasem mi strasznie gorąco a za chile mam dziwny smak..ale tak to dobrze sie czuje oby tak dalej. .
kochana moja kumpela nie miala obiawow i o cioazy dowiedziala sie w 16 tygodniu wiec nie ma reguly;-)
Dziewczyny nie ma co sie obawiac :) wszystko bedzie dobrze! Ja to wiem.
Trzeba myslec pozytywnie a nie sie dolowac. Dzidziusie wyczuwaja nasze nastroje i po co maja wiedziec ze maja ponure mamuski :) dajmy im tyle radoci ile tylko mozemy!
i popieram!!!!
Witajcie Kobietki:-) szczególnie Nowe Mamuśki, super że nas przybywa:-)

A ja trochę przybita jestem, chyba usg nie uda mi się załatwić, wczoraj położna dzowniła, i znów przerzucanie odpowiedzialności, rozmwiałam z dwoma lekarzami i dwoma położnymi,lekarze twierdzą że oni nie mogą tylko położne a one odwrotnie, nie chciałam kombinować ale chyba skończy się na tym, że będę kłamać, że mam plamienia bo inaczej pierwsze usg dopiero pod koniec sierpnia a nie wiem czy psychicznie dam radę:-(

Wybaczcie długość posta ale nadrabiam za 2dni;)
wiesz jak zadzwonisz nie musisz mowic ze plamisz wystarczy ze powiesz o bolach brzucha, wtedy musza ci zrobic usg:sorry:
Kania ja przy pierwszej ciąży grzecznie czekałam na to usg w 12tyg, w drugiej też...ale nie doczekałam w 11tyg plamienia się zaczęły:-(
a dlaczego plamias?
Obawy sa normalne wiec ja tez zyje w strachu ba mam usg dopiero w 11tc i nie mam pojecia czy serduszko bije czy mam ... nawet nie chce tego pisac:baffled:
Hej dziewczyny. Ja mam małe przeczucie że to będzie chłopiec. Mamy już synka i fajnie jak by miał braciszka w podobnym wieku - super by się dogadywali (chociaż to różnie bywa). Już widzę jak chodzą razem grać w piłkę albo wyrywać dziewczyny ;p No i ciuszków nie musiałabym praktycznie kupować :)
Ale z drugiej strony chciałabym też dziewczynkę - te sukieneczki, kiteczki i laleczki :)

Mam pytanko. Czy pijecie kawę i czarną herbatę normalnie? Nie pamiętam, czy można.
Ja chcialam syna na usg okazalo sie ze bedzie corka. Bylam niepocieszona, ale jak ja urodzilam to w zyciu bym nie zamienila. Ja chce tylko zdrowe dzieciatko, nie ma znaczenia czy to chlopiec czy dyiewczynka.Chce tylko urodzic cudowna istotke ktora bedzie z nami i da szczescie nie tylko nam rodzicom ale i naszej coreczce, ktora tak czeka na rodzenstwo:tak:
Dziewczyny, byłam u gin i jest ok - wysoki progesteron jest ok i to jak najbardziej, mam się nie martwić, nie robić badań na własną rękę ani nie siedzieć w internecie wyczytując mrożące krew w żyłach historie ciążowe ;))))
.
A brzuszki wydają się mi bardziej inwazyjne.

super wiesci!!!
Dobrze ze napisalas o tym progesteronie bo ja mam konska dawke:happy: 600mg to sporo uffff ulzylo mi
Fakt im wiecej czytamy tym gorzej bo sie same nakrecamy:nerd:

Umówiłam się z kuzynką na kawkę, żeby w domu nie siedzieć i nie myśleć...
Oni też się starają jakiś czas, przeszli poronienie więc miałam ochotę dać jej trochę nadziei. Weszłam do restauracji i dałam jej zaproszenie na małej urodziny, zawinięte w rulon, dziewczyna pyta: co, na wesele w końcu prosicie? Ja mówię: nie, na urodziny i niebawem na chrzest i zaczęłam jej opowiadać, że się udało itd...jej twarz była niewzruszona, patrzę na nią a ona mi mówi: miesiąc temu byłam w 10tc, mojemu dziecku przestało bić serduszko i musiałam poddać się zabiegowi...

Poczułam się okropnie!!!!!!!!!! Teraz siedzę i ryczę!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry