reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

dziewczyny a jak u was z ciśnieniem krwi?
u mnie jest jakieś dziwne...niskie górne dolne wyższe lub też niski... a tętno bliskie 100

reklama
Ja wlasnie przed chwila mierzylam cisnienie i mam 98/64 a puls 96 i ogolnie od kad jestem w ciazy to mam takie zblizone. wczesniej mialam jeszcze nizsze bo przez kilka dni mialam tak ok 90/60 i puls ok 100. nie mam pojecia czy jestem niskocisnieniowcem bo przed ciaza nie mialam takiej potrzeby zeby sprawdzac cisnienie i w sumie nie wiem czy to moje teraz to jest niskie czy tak mialam tez przed ciaza.
A ja zauwazylam ze u mnie mdlosci nasilaly sie wlasnie po soczkach w sklad ktorych wchodzila marchewka. kiedys zrobilam sobie sama soczek ze swiezych owockow i marchwi a pozniej nie moglam wyjsc z lazienki, a ostatnio u mamy wypilam taki kupny marchew z jablkiem tak troszke tylko i niby nie wymiotowalam ale czulam ze mi nie podszedl i sie meczylam bardzo. wiec narazie rezygnuje z takich pysznosci bo na sama mysl o tym co przezylam po soczku to mi sie go odechciewa :(

ja z natury niskociśnieniowiec, z Mateuszem w ciąży kłopotów z ciśnieniem (wysokim) nie miałam, mam nadzieję że teraz też tak będzie
Wczoraj na wizycie ciśnienie podręcznikowe...jak dla mnie i tak zawyżone przez stresiora :p

Za to ciekawa jestem co z cukrzycą, bo w pierwszej ciąży miałam...i wisi nade mną groźba cukrzycy znowu... ehhh

ma ktoś niezgodność serologiczną?
znaczy- wy krew na - a mąż na + ??
jak to jest w drugiej ciąży, coś się bierze? orientuje się ktoś?

Truskafffka ja mam.Nic się nie bierze tylko robi sie przeciwciała (sprawdza się przeciwciała). Po porodzie dostajesz immunoglobulinę. Mam nadzieję że po pierwszej też dostałaś?

gada ja jestem raczej niskociśnieniowcem...i tez czuje ze mdłosci sa wieksze jak cisnienie tylko sie podniesie...
wczoraj zjadłam kilka chipców solonych z poaniej czułam je na żołądku... :(

jesli chodzi o konflikt...to j mam gupe Brh + ( z allo przeciwciałami anty D) a mój mąż 0 Rh+...
te allo przeciwciała jak się dowiadywałam w przychodni serologicznej same w sobie sa grożne i moga powodować konflikt serologiczny ... mówiła babeczka ze organizm moze probowac zwalczyc ciąze...boje sie dlatego bardzo denerwuje sie do czasu 1 wizyty... mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok:)

reklama
Do góry