reklama
daga90
Fanka BB :)
Ja wlasnie przed chwila mierzylam cisnienie i mam 98/64 a puls 96 i ogolnie od kad jestem w ciazy to mam takie zblizone. wczesniej mialam jeszcze nizsze bo przez kilka dni mialam tak ok 90/60 i puls ok 100. nie mam pojecia czy jestem niskocisnieniowcem bo przed ciaza nie mialam takiej potrzeby zeby sprawdzac cisnienie i w sumie nie wiem czy to moje teraz to jest niskie czy tak mialam tez przed ciaza.
A ja zauwazylam ze u mnie mdlosci nasilaly sie wlasnie po soczkach w sklad ktorych wchodzila marchewka. kiedys zrobilam sobie sama soczek ze swiezych owockow i marchwi a pozniej nie moglam wyjsc z lazienki, a ostatnio u mamy wypilam taki kupny marchew z jablkiem tak troszke tylko i niby nie wymiotowalam ale czulam ze mi nie podszedl i sie meczylam bardzo. wiec narazie rezygnuje z takich pysznosci bo na sama mysl o tym co przezylam po soczku to mi sie go odechciewa
A ja zauwazylam ze u mnie mdlosci nasilaly sie wlasnie po soczkach w sklad ktorych wchodzila marchewka. kiedys zrobilam sobie sama soczek ze swiezych owockow i marchwi a pozniej nie moglam wyjsc z lazienki, a ostatnio u mamy wypilam taki kupny marchew z jablkiem tak troszke tylko i niby nie wymiotowalam ale czulam ze mi nie podszedl i sie meczylam bardzo. wiec narazie rezygnuje z takich pysznosci bo na sama mysl o tym co przezylam po soczku to mi sie go odechciewa
truskafffka
ja z natury niskociśnieniowiec, z Mateuszem w ciąży kłopotów z ciśnieniem (wysokim) nie miałam, mam nadzieję że teraz też tak będzie
Wczoraj na wizycie ciśnienie podręcznikowe...jak dla mnie i tak zawyżone przez stresiora
Za to ciekawa jestem co z cukrzycą, bo w pierwszej ciąży miałam...i wisi nade mną groźba cukrzycy znowu... ehhh
ma ktoś niezgodność serologiczną?
znaczy- wy krew na - a mąż na + ??
jak to jest w drugiej ciąży, coś się bierze? orientuje się ktoś?
Wczoraj na wizycie ciśnienie podręcznikowe...jak dla mnie i tak zawyżone przez stresiora
Za to ciekawa jestem co z cukrzycą, bo w pierwszej ciąży miałam...i wisi nade mną groźba cukrzycy znowu... ehhh
ma ktoś niezgodność serologiczną?
znaczy- wy krew na - a mąż na + ??
jak to jest w drugiej ciąży, coś się bierze? orientuje się ktoś?
gosiulek73
mama K&K&A
Truskafffka ja mam.Nic się nie bierze tylko robi sie przeciwciała (sprawdza się przeciwciała). Po porodzie dostajesz immunoglobulinę. Mam nadzieję że po pierwszej też dostałaś?
gosiulek73
mama K&K&A
Daga masz sokowirówkę? Planuję kupić ale nie wiem jaką.
truskafffka
tak, pamiętam że po porodzie dostałam zastrzyk z tej racji
a te przeciwciała kiedy się robi?
dzięki
a te przeciwciała kiedy się robi?
dzięki
gada ja jestem raczej niskociśnieniowcem...i tez czuje ze mdłosci sa wieksze jak cisnienie tylko sie podniesie...
wczoraj zjadłam kilka chipców solonych z poaniej czułam je na żołądku...
jesli chodzi o konflikt...to j mam gupe Brh + ( z allo przeciwciałami anty D) a mój mąż 0 Rh+...
te allo przeciwciała jak się dowiadywałam w przychodni serologicznej same w sobie sa grożne i moga powodować konflikt serologiczny ... mówiła babeczka ze organizm moze probowac zwalczyc ciąze...boje sie dlatego bardzo denerwuje sie do czasu 1 wizyty... mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok
wczoraj zjadłam kilka chipców solonych z poaniej czułam je na żołądku...
jesli chodzi o konflikt...to j mam gupe Brh + ( z allo przeciwciałami anty D) a mój mąż 0 Rh+...
te allo przeciwciała jak się dowiadywałam w przychodni serologicznej same w sobie sa grożne i moga powodować konflikt serologiczny ... mówiła babeczka ze organizm moze probowac zwalczyc ciąze...boje sie dlatego bardzo denerwuje sie do czasu 1 wizyty... mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok
reklama
gosiulek73
mama K&K&A
Ja już dostam skierowanie.