reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marzec 2013

Oj ja też od dawna chodzę spać po 22;) i w ciągu pierwszych 1,5 godziny jeszcze dwa razy zdążę wstać na siku:( Ale niestety ajczęściej mam dodatkowe pobudki w nocy przez ząbkującego bobasa więc i tak się średnio wysypiam;) ale tragedii nie ma...
Wiecie co? Jeszcze tyle do porodu a mnie coraz częściej przeraża to jak to będzie jak trzeba będzie do pracy wrócić i te dwa bobasy zostawić w dzień:( eeech... a przecież jeszcze tyle czasu...
A, i dziewczyny jak tak się przyglądacie tym wózką na spacerach to warto się podpytać mam o wady.... ja tak zrobiłąm jak miałąm wątpliwości co do jednej rzeczy i zostały rozwiązane, mnie też kiedyś jakaś dziewczyna w ciąży zaczepiła - mamy z wózeczkami nie mają na pewno nic przeciwko i z chęcią pomogą a dowiedzieć można się więcej niż w sklepie;)

reklama
Cześć dziewczyny!

A ja dziś wstałam rano i oddałam mocz i krew do badania(morfologia z rozmazem i CRP),żeby sprawdzić czy nie czai się wewnątrz macicy jakaś infekcja(jak ostatnio).Zrobiłam badania na własny koszt,bo nie chce mi się czekać w kolejce przychodni wśród kichających,prychających...Wydałam w sumie 28zł i jutro będą wyniki.Jutro też mam wizytę u mojego gina na USG kontrolne(po amniop).Tak więc jutro wieczorem będę miała jakąś wiedzę na temat stanu mojego brzuszka;-).Jestem dobrej myśli-inaczej zwariowałabym.
Daizzy-dziękuję za propozycje imienia dla dziewczynki-bardzo fajne.Podoba mi się Nela,Iga ale jeszcze trzeba to skonsultowac z męzusiem:laugh2:

Buziaki dla was i miłego dnia życzę

To Ty mi z męskimi pomóż bo niestety się dogadać nie możemy mam nadzieję że jednak Kobietka będzie. :)

Moje dziecko od trzech dni wariuje w brzuchu, a wieczorem to już widać jak brzuch się rusza. Jeszcze wczoraj to tylko jak odpoczywam to się uaktywniało a dzisiaj zmywam naczynia a tu kopniaki co chwilę. Co za dziecko... Mężowi spać nie daję :)

A mój synuś dwa dni temu rozmawiał z brzuchem. Powiedział: "Jestem Antek. Kocham Cię. Jak dorośniesz to dam Ci kwiatki." Zafascynowany jest brzuchem. Mógłby cały dzień siedzieć i mnie po nim gładzić.

Oj ja też od dawna chodzę spać po 22;) i w ciągu pierwszych 1,5 godziny jeszcze dwa razy zdążę wstać na siku:( Ale niestety ajczęściej mam dodatkowe pobudki w nocy przez ząbkującego bobasa więc i tak się średnio wysypiam;) ale tragedii nie ma...
Wiecie co? Jeszcze tyle do porodu a mnie coraz częściej przeraża to jak to będzie jak trzeba będzie do pracy wrócić i te dwa bobasy zostawić w dzień:( eeech... a przecież jeszcze tyle czasu...
A, i dziewczyny jak tak się przyglądacie tym wózką na spacerach to warto się podpytać mam o wady.... ja tak zrobiłąm jak miałąm wątpliwości co do jednej rzeczy i zostały rozwiązane, mnie też kiedyś jakaś dziewczyna w ciąży zaczepiła - mamy z wózeczkami nie mają na pewno nic przeciwko i z chęcią pomogą a dowiedzieć można się więcej niż w sklepie;)

Ja też cały czas myślę o tym co będzie już po porodzie. Mam straszną fobię i wręcz dramatyzuje jak to mój mąż mówi na temat zostawienia Antka i pójścia do szpitala. Najchętniej to bym zaraz po porodzie wyszła do domu na własne życzenie. Nawet chyba byłabym w stanie wyjść z niego zostawiając na te 2-3 dni maleństwo.

Deizzi ja tym co zaraz po porodzie to tak nie dramatyzuję bo wiem, że mąż sobie spokojnie z małą da radę, a pewnie i teściowa z chęcią pomoże... bardziej boję się tego czasu jak już trzeba będzie wrócić do pracy:( Szczególnie, że ja po pierwszym dziecku nie wróciłąm więc będę wracać po bardzo długiej przerwie.... no i już się tak przyzwyczaiłam do tego siedzenia w domku;)

Witam!!
Beznadziejny mam humor od rana... Znowu hormony szaleją :dry: Sz. się oberwało, dobrze, że do pracy poszedł. Tymek śpi, także mam czas dla siebie. Miłego dnia Wam życzę, a ja nie będę Wam psuła nastroju.

Witam!!
Beznadziejny mam humor od rana... Znowu hormony szaleją :dry: Sz. się oberwało, dobrze, że do pracy poszedł. Tymek śpi, także mam czas dla siebie. Miłego dnia Wam życzę, a ja nie będę Wam psuła nastroju.
ASIEŃKA głowa do góry to tylko humory hormonowe a ze sie obrywa innym mają pecha :-D wszystko nam muszą wybaczyć inaczej szczury im obgryzą TO I OWO :-D, ja kilkanascie razy na dobe jestem tak wsciekła że najchętniej ugryzła bym sie w dooopsko tylko nie umię dosięgnąć :-D.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry