reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marzec 2013

Moje Dziecię też się bardzo uaktywniło w ostatnich dniach. Jakieś pół godziny temu mnie naprawdę porządnie skopało :-D Chyba nie ma już ochoty siedzieć z matką w pracy :rofl2:.
Dziewczyny, podczytuję Was codziennie, ale z pisaniem nadrobię w weekend.
Aniulkas, nawet jeśli pierwszych ruchów nie zarejestrujesz albo nie jesteś pewna czy to TO, wkrótce na pewno poczujesz takie pukanie od środka, którego będziesz już pewna na 100% ;-). Ja też jestem w pierwszej ciąży i jestem w szoku, że odkąd dzidziol zaczął dawać o sobie znać, z dnia na dzień harcuje coraz intensywniej :-).

reklama
Dziewczyny, od dwóch dni czuję moje dziecię :)))) Co za cudowne uczucie. Pierwszy raz było przedwczoraj wieczorem, łaskotanie i głaskanie od środka, jestem przekonana, że to jest TO!
Dzisiaj natomiast dziecię chyba uprawiało poranną gimnastykę gdy byłam w pracy, nie mogłam się na niczym skupić, tak mnie łaskotało ;) i trwało to dosyć długo ;) Głównie z prawej strony, a po jakimś czasie, po lewej. Co za wspaniałe uczucie, chcę więcej :))))

Przyszły moje ciuchy, które zamówiłam na allegro. Wrzucę linka w wątku modna mama spodni, które podobają mi się najbardziej, są super.

Ściskam Was wszystkie :)

Mnie też od kilku dni "coś" pod pępkiem puka :)
dzisiaj to już chyba kilkanaście razy, dziwne uczucie ... ciężko mi je określić, tak jakby puknięcia albo jakby coś przepływało mi pod skórą.
Czy to na pewno możliwe że w pierwszej ciąży czujemy dzidziusia już w 17 tyg ? (tzn pierwszej donoszonej tak długo i na pewno już szczęśliwie bo innej opcji nie biorę pod uwagę, już się swoje nacierpiałam)

Pytałam kilka postów wcześniej ale bez odpowiedzi :-p
czy możecie dziewczyny polecić jakiś kompleks witamin ale z nie dużymi tabletkami, takimi łatwymi do połknięcia ?
Mam brać kompleks teraz od II trymestru, dotychczas brałam tylko kwas f. 5mg i Jodid 100mg ... Czy jak zacznę brać teraz kompleks to powinnam odstawić kwas i Jodid ? Czy kompleks dodatkowo oprócz tego co biorę ? Na wszelki wypadek i tak podpytam lek.ale jak jest u Was ?

dziewuszki - ale super info z tym macierzyńskim ;) ja tam mam nadzieję, ze jednak wejdzie to od początku 2013 roku - i chyba wszystkie powinnyśmy za to trzymać kciuki :tak:

Królowa - gratuluje ruchów - cudowne uczucie, co?? nie da się go z niczym porównać....
wrzucaj koniecznie fotki ;)

anka 26,03 - zrobiłam dzisiaj żeberka z Twojego przepisu - wyszły super ;) ja uwielbiam takie proste i pyszne przepisy ;)
no i do tego z ogórkami :-) mniam ;)
dziewczyny na pewno macie jakies przepisy na proste i pyszne danaka - podzielcie sie kochane :tak:

03.2013 - co do odstawienia tamtych leków to raczej konsultuj z lekarzem ;)
a co do moich tabletek to ja biore Prenatal Complex (z jodem) i tu sa mniejsze tabletki aw plastikowej osłonce, oprócz tego na zmiane biore Elewit (bez jodu) - ale te są większe, też mi sie je gorzej łyka bo bardzo tego nie lubię.... no ale jakoś przechodzą ;)
a ruchy możesz juz czuć - jak dziecko ruchliwe i ma duzo miejsca to sie wierci ;)

Kania - dawaj znac jak operacja sie udała i co u Mamy!!!!!!!!!!!!

kociatka - dobrze, że brzuszek odpuścił - może podrósł troche i na razie da Ci spokój &&&&&&&&&&&&&

Asinka - ciesze się, że Tymek lepiej.... to pewnie zęby w takim razie... albo jakis inny wirus - kto wie.....
i dzieki za info od Szczebiotki - super, że wszystko u nich ok ;)

iwonas - mi też czasem brzuch twardnieje - z reguły potem rośnie, więc staram się nie martwić na zapas....
ja mam wizytę u mojej gin 23go, mam nadzieję, że nic się z szyjką nie dzieje....
na wszelki wypadek zaczęłam magnez brać....

a u nas ok, Maja w poniedziałek ma pasowanie na pierwszoklasistę, pani powiedziała, ze to może ze 2 godziny trwać.... dobrze, że mogę być to i na kamerkę nagram ;) jutro na działkę planujemy podjechać, trzeba jeszcze trochę jesiennych porzadków zrobić... no i do lasu skoczymy - moja macocha zebrała tam w tydzień ponad 600 samych prawdzików :szok: no ale wtedy (tydzień temu) było cieplej - teraz już pewnie za zimno.....
a w niedziele lenistwo w domciu :-)

Malutki ma zapalenie oskrzeli :-( Dostal antybiotyk i zobaczymy... Dzis naprawde bylo widac, ze jest chory - tulil sie tylko, niewiele bawil. Na spacerek nie poszedl i nie pojdzie przez najblizsze dni. Ech... Ja nie moge go podnosic ani z nim chodzic, M nie umie sie z nim bawic tak naprawde, wiec czeka nas ciezki weekend......................:cool: Dotychczas zabieral malego w odwiedziny do rodziny, do parku, itd, i czas jakos lecial.

Agula cieszę się że mięsko smakowało. Ja też lubię robić jedzonko które mało czasu zajmuje i pysznie smakuje:tak: A grzybobranie urodzajne woow 600 sztuk, pieknie!!
Kociatka zdrowia życzę a antybiotyk macie na 7 dni czy dluzej?
3.2012 już któraś pisałą, że szczupłę mamusie mogą odczuwać wczesniej ruchy, ale łatwo je pomylić i innymi odczuciami.
Tyrtytka trzeba sie oszczedzac ale w domu ktos musi popracować. Niestety męża nie ma całymi dniami i tak wszystko na mojej glowie

Dziekuje za info odnośnie macierzynskiego.

Ostatnia edycja:
03.2013 możliwe, że czujesz - ja w poprzedniej mojej pierwszej ciąży też poczułam bobasa w 17tc i to już tak, że jak przyłożyłam rękę to czułam:) A tabletki małe to pewnie Ci w aptece poradzą, niestety nie wiem... No i z tego co mi wiadomo, to generalnie kwas foliowy bierze się tylo w 1 trymestrze, a poza tym w witaminach też często jest...
kociatka no nie fajnie z tymi antybiotykami:( oby ładnie pomogły...
A ja jakoś wątpię w to, że to macierzyńskie wzrośnie bo niby za co? Ale brzmi pięknie. No i jak wejdzie w wakacje to nas nie dotknie niestety. Choć fakt, byłoby pięknie...

reklama
Z mamą lepiej, jest już po zabiegu, całe popołudnie u Niej przesiedziałam z tatą. Słabiutka ale wieczorem pozwolili jej coś zjeść więc mega happy, bo 3 dni była o samej wodzie i kroplówkach. Postaram się ugotować jej jakiejś dietetycznej zupki jutro, bo dziś już natchnienia i sił brak. Strasznie mi się brzuch spina i twardy jak kamień
unhappy.gif
Poczytałam co u Was ale nie mam sił na odpisywanie, wybaczcie. A o do projektu zmian w urlopach macierzyńskich, brzmi jak bajka... dlatego jakoś nie wierzę w tę bajkę, ale mną się nie przejmujcie, ja człowiek słabej wiary ;-) Ale będę trzymać kciuki, a nóż, widelec się uda :-)

Ostatnia edycja:
Do góry