reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marzec 2013

Heya, ale dzisiaj piekny dzien. Moje Malenstwo zafundowalo mi wczoraj 6h snu :-) Kocham tego smarkacza :tak: Jutro swieto wiec Mezulo ma wolne, pomoc sie przyda, szczegolnie rano, bo Maly zsiusiany tylko sie "skarzy", a ja mam radar na placz ustawiony :-D

Kaniu slyszalam ze masc perlowa jest dobra, ale faktycznie zapytaj lekarza :happy2:

reklama
A i owszem - piękny dzien. Szkoda tylko ze młody nie lubi takiej pogody ;) w ogóle nie śpi ;) ogólnie normalnie w dzien sypią tylko na spacerze - a dzisiaj oprotestowal i to.
w każdym bądź razie byliśmy na szczepieniu 5w1 i zoltaczka - ja chyba bardziej cierpialam od gluta. Następnym razem idzie mąż i bierzemy szczepienia refundowane.
Leon rośnie w sile - waży 5600 :) moj chłopak!

Mikowata- Leoś właśnie lubi taką słoneczną pogodę, nic tylko by obserwował:) No a rzeczywiście sporo przybrał!:-) Trzymamy kciuki, zeby noc przespał spokojnie po szczepionce;-)

Maryńka-patrz ja zaskakuje Cię Twój Szkrab! Fajnie, ze Wam tak przesypiają dzieciaczki, moja jeszcze nie jest na tym etapie...nawet jeśli śpi 4 h to po przebudzeniu w nocy mamy 2 h przebierania, karmienia, bujania, usypiania:cool:. Jakie jutro macie święto?

Basieniak-trzymamy kciuki, będzie dobrze zobaczysz:)

Anka- Ty zawsze masz tak zorganizowany dzień? Ile razy coś nie zaplanuje tyle razy przy Małej coś wyskoczy, że muszę plany zmieniać:) Śmieją się ze mnie, bo bardzo nie lubię spóźniania się...no a teraz...ech..zdarzy się nie raz nie dwa, że jestem na miejscu nie w czasie:)

Jutro pierwsze szczepienie...oby wszystko było dobrze...zastanawiamy się z mężem czy nie odroczyć na jakiś czas...ona taka malutka, drobniutka...zobaczymy co lekarka powie.

daffodil ogolnie jestem zorganizowana. Ethan ma na tyle ustabilizowany dzien ze wiem kiedy i co. Jest na butelöce wiec spokojnie moge wychodzic kiedy chce z mleczkiem w torbie. Oblecielismy mnostwo sklepow z karmieniem wiec dla mnie to standard. Nasew ostatnio bylam z kolezanka na sniadanku wiec i synus mial swoje sniadanko w kafejce :) Trzymym kciuki za szczepienie
mikowata synus rosnie piekna waga!!!
marynka a nie pisalam ze jeszcze troche i tez bedziesz sie cieszyla ze snu;-)

Ethan juz w pieleszach a ja biore sie za ogladanie tvn
Jutro wolne wiec znow pospimy do 10:tak:

Cześć kochane kobietki:-)
Zaczęła się piękna pogoda i prawie wcale mnie nie ma w domu, dlatego tak rzadko piszę. Synek rano do przedszkola, a my z córcią na spacerki. Wracamy do domu na obiad i znowu wio w teren. Wracamy do domu na kolacje i kąpanie. Jedyne co to uciążliwe jest to karmienie piersią, bo ja z tych co na ulicy cyca nie wyciągną:-p Dobrze, że miasto małe to zawsze mam blisko do kogoś znajomego i gnamy na sygnale. Nie powiem, bo karmienia nam się w miarę unormowały, ale zdarzają się kilkunastominutowe odchylenia od normy:cool2: Nie wiem ile waży żaba, ale widać że przybiera, zrobiła się pyza na buzi. Uwielbia leżeć na macie, także ten zakup to u nas strzał w dziesiątkę:-) Poza tym wszystko ok, synek mi pomaga przy siostrze i jest bardzo dumny, gdy przychodzę po niego do przedszkola, a dzieci zachwycają się małą. Jedyne co to u Wiki martwią mnie kupki bo robi średnio co 4 dni i często muszę jej pomóc, bo się męczy mimo że nie jest twarda tylko prawidłowa. Będę u pediatry to się o to zapytam. Pozdrawiam Was serdecznie, dobranoc:-)

roksaa - a jak pomagasz małej z ta kupką?? bo u nas ostatnia była w piątek :szok:
a potem jak wychodzi to taka bardziej maziowata... ale my tez tylko na cycku....

basieniak - oby wszystkie 3 sprawy sie unormowały!!!!!

ja znalazłam fajne miejsce na chrzciny, bo tesciowa prosiła, żeby w domu nie robić bo ona nie ma siły... nawet nie jest drogo bo 60 zł za obiad z ciastem i kawą... no i 3 min od kościoła.... więc pewnie się zdecydujemy... potem jeszcze kolacyjkę mozemy w domu zrobić, ale z obiadem to najwiecej zamieszania....

co do spanka nocnego to zazdroszczę dziewczyny... u nas jak dobrze pójdzie to młody dospi do 2, a potem pobudki co 2 godz... i jak jeszcze zasnę z nim na rękach, budze sie po godzinie np i go odkładam, to on za godzinę znowu alarm... ale kiedyś mu przejdzie :-) gaduła jest taki i smieszek, ze wszystko mu wybaczam :-D

anka - super, że taka zorganizowana kobitka jesteś :tak: a spanka do 10 zazdroszczę jak nie wiem, bo ja śpioch :-D

mikowata - super waga Leosia ;) niech rosnie chłopak, ale pewnie plecki już czujesz, co??

pozdrawiamy ciepło!!!!

Agula ja a te kupki robię kilka rzeczy i patrzę, co pomaga. Najpierw masuję jej brzuszek i robię rowerek nóżkami, jeśli to nie pomaga to delikatnie masuję oliwką koło odbytu (to często wystarczy), a jeśli to nie pomaga to w ostateczności czopek, a po czopku zawsze jest kupka:-) Jak znacie jakieś jeszcze inne skuteczne i bezpieczne metody to piszcie:tak:

hejka

fajnie się wszystko czyta :) dzieciaki rosną, cieszą, czasem wkurzają :p ale generalnie jest na plus :D
a jeszcze niedawno z brzuchami wielkimi się kulałyśmy hehehe

dobrej nocki dla was i maluchów :)

reklama
Z plecami nie jest najlepiej, ale od poniedziałku wracam na joge. Będę chodzic 2 razy w tygodniu na zajęcia 1,5h. Juz naszykowalam zapas mleka w zamrażalniku :)
wlasnie, ile powinien zjadac 7 tyg maluch na piersi?

Do góry