reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Dzięki Kobietki za słowa otuchy i wsparcie.
Gabrysia dzielnie to znosi, choć ogólny niepokój jej towarzyszy.
Oliwia dziś nockę u babci spędziła, bo mąż sobie wczoraj imprezował, teraz odsypia, Gabi też śpi więc mam chwilkę dla siebie by poczytać.
Odnośnie wychodzenia, to ja rzadko gdzieś wychodzę, jak już to do sąsiadki, na zakupy.
Marzy mi się SPA ;-)
Królowa Dramatu pięknie Ci córcia śpi, Anka Twój też Ethan lubi sobie pospać co? ;-)
Trytytka z tymi szczepieniami na rota jest różnie, bo tych wirusów jest kilka szczepów a szczepionkę masz na jeden. Koleżanka córkę zaszczepiła a i tak w szpitalu wylądowała z nią kilkakrotnie jak złapała coś, więc nie chroni. Oliwię nie szczepiłam, miała przez te 3 lata chyba 3 razy, szpitala uniknęliśmy całe szczęście.
A teraz szczepienie Gabi nam się odwlecze w czasie bo po ospie musimy odczekać co najmniej 6 tyg.
Deizzi udanej imprezy komunijnej i wypadu na basen.
Betina pobalowałaś? Jak mąż wyjeżdża pomaga Ci ktoś?
ANka śliczny ten domek :-)
Daffodil również nie wierzę w zabobony, czerwonej kokardki też nie posiadamy choć mamuśka mi już mówiła żeby sobie przypięła ;-)
Agula podziwiam, z Trójką to jest co robić a zakupy butowe już za nami, tzn, jeszcze jakieś letnie sandałki muszę Oliwii zakupić. Gabrysia póki co bucików nie potrzebuje :-)
Truskaffka Twój czatuje a moja z wielkim impetem wchodzi, a jak się zamknę to w ryk !!!!

A co do @ to nie narzekam na brak, oby jak najdłużej., Oliwię jak przestałam karmić to miesiąc później już dostałam. Fatalnie wspominam, zresztą to mit że po ciąży lepiej się znosi @, w moim przypadku dwa razy gorzej.

Ostatnia edycja:
reklama
Deizzi ja sie nastawialam tydzien na te porzadki. Zawsze bylo cos wazniejszega az sie udalo. Nadejdzie i ten dzien u ciebie:tak:
Kania myslalam o tej ospie i szczerze mowiac to jakos nie znam nikogo kto przechodzil ja dwa razy wiec moze i Gabi ominie. Teraz przynajmniej sie nie podrapie i nie bedzie miala blizn. A placze Wam? wiesz to napewno ja swedzi a biedulka podrapac sie nie podrapie?
Truskaffka ja tez jestem mega zadowolona jak zrobie porzadki w zabawkach i o dziwo mimo ze wywalam po worku to jakos ich nie ubywa:-D

Wczoraj moj syn pobil redord w nie spaniu:-D
Na imprezie drzemnal sie raz 30 minut a drugim razem 15 minut. Chyba mu sie nie podobalo to cos poplakiwal. Najlepiej czul sie jak go ciocie i wujki nosily:-D:-DChyba zorientowal sie ze moze wykorzstac sytuacje.
Dzis odsypia od rana wytrzymal zaledwie godzinke podczas zabawy i zasnal
Cos mi sie wydaje ze dzis przespi caly dzien bo za oknem sprzyjyjaca pogoda, deszcz:baffled:
U nas dzis dzien matki Laura zrobila dla mnie Laurke w przedszkolu i mowi ze dzis mamusia nie moze sie denerwowac bo ma swieto

Anka Gabi mało śpi, popłakuje częściej, fakt nie drapie się ale na rączce ma otartą jedną krostę i zrobił się jakiś czerwony dziwny odczyn wokół niej :-( Teraz właśnie zasnęła, ale na jak długo nie wiem bo niespokojna bardzo.

Widzialam na fejsie fotke. Dobrze ze ma malo tych krostek bo im mniej tym mniej swedzenia. A czym ja samrujesz ja pamietam ze mialam biala masc a widze ze u Was fiolet? Raczka pewnie podrazniona i dlatego pojawilo sie zaczerwienienie

Od dwoch dni boli mnie glowa:baffled:
Chyba pogoda daje o sobie znac, bede musiala sporawdzic cisnienie Kawcie wypilam a jakas spiaca jestem:baffled:
Ethan na serio odsypia znow pobawil sie godzinke i spi:happy:
Zauwazylam ze zaczyna mu przeszkadzac krzyk, wczesniej laura mogla sie drzec i go to nie ruszalo a teraz zaraz sie przebudza:baffled: oby to bylo chwilowe bo nie zamierzam zyc w ciszy:-D:tak:

Dzis Ethan ma 2 miesiace
Zlecialo jak z bicza strzelil

Aniu moj ma jutro 2 miesiace:) oj szybko czas leci:)a jest grzeczny ze az sie martwie czy jest ok wszystko. kiedy trzeba to krzyczy i to glosno :) bo wiekszosc dnia to sobie lezy i gaworzy i tak sie rusza ze szok. nogami przebiera jakby w maratonie bral udzial:)

Zabka mnie najbardziej bawi to jak sie zblizam do niego i zaczyna pracowac rekami nogami, wszystkim czym sie da:-D
Moj tez grzeczny wiec taki ich urok;-) Napewno u was wszystko wporzadeczku, bedziesz miala spokojnego syna. No chyba ze mu sie odmieni;-)

Polecam wizyte na basenie z maluchem. Mimo WIELKIEGO procesu logistycznego z ubieraniem, wycieraniem i pływaniem dwójki maluchów było warto. To niesamowite jak niemowle unosi się na wodzie. Jak bym nie zobaczyła to bym nie uwierzyła. On praktycznie sam leżał na wodzie. Miałam tylko rękę pod jego główką a woda sama mu brzuch, tyłek i nóżki wypychała. Na końcu to sie śmiał sam do siebie a ten "żabkowy" odruch nóżek boski. Aż żałuje że zaniedbałam pod tym względem pływanie Antosia, ale teraz tak nie będzie i jak często będziemy mogli tak często pływać będziemy, skorzystamy też z lekcji instruktora. Przyjemne chwile z dzieckiem i jeszcze raz polecam. PS. Żałuje tylko że zdjęcia nie zdążyłam mu zrobić :)

kania na szczęście mogę liczyc na rodzicow wiec mam duże ułatwienie..
deizzi super ze wyprawa basenowa udana, my tez planujemy :)
zabka oj rosna nam te chłopaki szybko..

impreza udana, dzisiaj rodzinna, młody cala imprezez u mnie na rekach spedzil ;)

Dezzi basen jest rewelacyjny:) Nela co prawda w lekkim szoku, ale Gabin zaczął pływać:))

Betina super,że imprezka się udała:)

Anka czas leci jak szalony!!! Ja nie mogę się nadziwć, że Nelka już taka duża...a tu zaraz zaczynamy 3 miesiąc:-D

Muszę zacząć kupować przenty an dzień dziecka:)) Dla G. będzie hulajnoga mini micro...ciągle się pyta kiedy będzie miał hulajnoge więc pewnie będzie szalał...dla młodej wymyślne grzechotki i kosz na zabawki:-D

reklama
Ala ja tez musze pomyslec bo dzien dziecka tuz tuz
Maly to pewnie jak u Ciebie a dla Laury lalka MOnster High ostatnio sam sobie wybrala wiec mam problem z glowy 2593688-l.jpg
DEizzi basen to extra przygoda ale ja nie wyobrazam sobie samej z dwojka maluchow w wodzie. U mnie Laura za bardzo narwana wiec jak juz to tylko wraz z mezem

Ethan w dalszym ciagu odsypia sobote
Wczoraj caly dzien spal, cala noc przespal i nadal spi:szok::szok:
Wczoraj wypil mleko o 21, dzis o 6 i o 10:happy2: Pewnie obudzi sie o 13 wtedy go nakarmie i jade po pampersiaki i mleko bo mam koncowke
Za oknem jesiennie wiec raczej spacerek odpada:baffled:
Musze cos wymyslec dla Laury i zastanawiam sie nad wydzieranka, moze jakies kwiaty w wazonie albo domek:confused: Zobaczymy jak wroci:tak:

Załączniki

• 2593688-l.jpg
    2593688-l.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 41
Do góry