reklama

Mazurskie mamy !!!

Witam:)
Bietka marsz do lekarza :-)
Aguśka podajesz mu coś na ząbki? ja polecam virburcol zwłaszcza na noc
Marta03 Ty masz tak jak ja też jak mężuś jest w domu to sprzątanie mi nie idzie :-)
U nas też dziś słoneczko oby tak już było przez cały dzień!! Miłego dnia dla Wszystkich :))) i zdrówka dla Chorowitków !!!

reklama
a moje dziecko wreszcie dalo mi sie wyspac:) pospala od 21 do 9:) teraz siedzi i bawi sie na lezaczku i rozmawia z zabawkami:)pieknie slonko swieci wiec na spacerek tez pojdziemy. a jutro juz ma byc gorzej:( rok temu pamietam szaro ale cieplo bylo, przez pol dnia gotowalam karkowke na obiad a o polnocy zaczely mi wody odchodzic:) i 6kwietnia byl wtedy dosc cieply i w miare sloneczny:)co do zajaca to u nas zawsze sie robilo skromne prezenty, chrzesniakom po jakims drobiazgu kupie, Olka w sumie ma wszystko, wiec tez pewnie jakas *******ke dostanieaguska oby ta temperaturka byla na zebyMilego dnia!

Bietka nam na zapalenie ucha lekarz polecił krople do oczu :) Ale działają rewelacyjnie!!
Necia na szczęście mąż na mieście więc prawie wszystko porobiłam... Jeszcze podłogi zetrę i u dzieci ogarnę, bo Maja spała i nie miałam jak. Pranie sie pierze...więc zaraz będzie po sprzątanku :)
Marta jak to fajnie powspominać :) Ja i z Jakubkiem i z Mają miałam upał nieziemski... Ale co się dziwić jak to czerwiec/lipiec był...

Po obiadku jednak maż musi pojechać bo już od rana wydzwaniają i wzywają :wściekła/y: jakby sobie nie mogli bez niego poradzić :wściekła/y:
Ale nie ma tego złego... Do mnie koleżanka z córką wpada na kawkę :-)

Martuś a jakie krople? bo może też bym spróbowała...
taaa Necia.. do lekarza tylko jak? prywatnie? bo na kasę oczywiście się nie dostanę. Co za kraj! o 10 dzwoniłam to już nie ma miejsc do mojej lekarki. Ja należędo małej przychodni,do dr Lotarskiej.no i tam nie mogę np się zarejestrować z dzisiaj na jutro. dzisiaj nie ma miejsc, moja strata, jutro od rana mam dzwonić, może akurat się dostanę. Paranoja jakaś.
Mi się żyć Kinga średnio chce- jakieś przesilenie wiosenne czy co, ale mała śpi, to zrobiłam co trzeba i jak wstanie to ruszamy przed siebie. spółdzielnię trzeba opłacić, zakupy zrobić, muszę kupić jakieś nasionka, to bym popołudniu skoczyła na działkę posiać sałatę, rzodkiewkę.
A ja też mam tak, że jak P. jest w domu to nic mi się nie chce:)

Bietka te kropelki to SULFACETAMIDUM WZF 10% HEC, Mai zakrapiałam po 4 kropelki rano i wieczorem... dla dorosłych podobno trzeba zalać ucho i położyć się, żeby nie wyciekło ;) Ja w pewnej chwili myślałam, ze lekarz się pomylił...ale nie dzwoniłam do niego i potwierdził... Czytałam też opinie na temat tych kropli i działaniu na uszy i naprawdę są pozytywne ;) Także spróbuj!!

Ja już jedno pranko na balkonie mam...drugie wstawiłam...:)

Bietka nie jestem pewna czy na receptę czy bez... My wszystkie leki mieliśmy wypisane na recepcie, ale łącznie z np nurofenem... więc nie powiem ci... W każdym razie koszt to ok 6-7 zł za 2 opakowania...

Włąśnei czytam, ze na receptę... A myślałam, ze bez... No i będziesz musiała sie przejść do lekarza :/

Ostatnia edycja:
bietka a cos takiego jak dyzur w Twojej przychodni jest? u nas w rodzinie po 15 jest kilku lekarzy dyzurnych wiec zawsze jest duza szansa ze w danym dniu jeszcze cie lekarz zobaczy. a jak boli to po 18 do ambulatorium zawsze mozna isc:)

reklama
Bietka to rzeczywiście ciężko u Was o wizytę u nas na szczęście nawet nie trzeba się zapisywać wcześniej po prostu się idzie, rejestruje i zajmuje kolejkę czeka się chwilę i się wchodzi ! Choć często tam nie chodzę bo nie mam zaufania do tych lekarzy !
Może zrób tak jak radzi Marta28

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry