reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

U nas na obiadek idzie już cały słoiczek. Czasami trochę zostawi, ale to sporadycznie.Z deserkami to różnie - grzeję najpierw pół słoiczka, jak zje i widzę, że ma ochotę na jeszcze to grzeje resztę. A dziś ugotowałam mu pierwszy raz sama zupkę i zajadał z apetytem. Bardzo się cieszę, bo te słoiczki to bankructwo, jak zacznie jeść więcej. W ogóle to moje dziecię buntuje się już na butelkę.

Rano ok, 7 pije mleko z butli,
ok. 11 kleik ale łyżeczką musi być,
ok. 13.obiadek
ok. 15 mleko z butli
ok. 17 deserek
ok. 19 kaszka ryżowa też łyżeczką
później mleko ok 22, to wtedy kolejne ok. 2-3 w nocy lub ok. 24, to wtedy potrafi przespać do rana
Mleka, kleiku i kaszki robię mu 150ml.

Z piciem jest gorzej. Nic nie chce pić. Woda, herbatki, soczki... Wszystko niedobre. Jak wypije 20 to się cieszę ja głupia:tak:
Na wadze przybiera super. Cały czas jest na 50 centylu. Wczoraj się ważyliśmy na szczepieniu to było 7230g

reklama
ja bym jeszcze raczej nie wprowadzała słoiczków, ale mam podawać gluten ze swoim mlekiem, ale że nie mogę praktycznie nic zciągnąć, to muszę dodawać mannę do słoiczków :tak:
a wy podajecie dzieciaczkom gluten, tzn. kaszę mannę? w jaki sposób?
rubi, a ty czemu nie dajesz jeszcze Moni słoiczków? czekasz, aż skończy pół roku?

Ja podaję pół słoiczka deserku przed południem i pól słoiczka obiadku po spacerze. Reszta pierś. Ale nadal mamy problem z kupą, nic na nią nie działa. Ostatnim hiciorem jest sok jabłkowy mojej roboty, tzn. - kroje jabłko w półksiężyce, zalewam wodą i rozgotowuję. Potem miksuje wszystko i przecedzam przez sitko, żeby geste oddzielić, a resztę wodą rozrzedzam. Kupiłam słodkie jabłka wiec nie muszę nic dosładzać. Heh nie wiedziałam ze tak małej będzie smakować, wydudlala wszystko co zrobiłam :-)

Słuchajcie mam pytanie - czy podawałyście już buraki? Czytałam w necie ,że można ale nie wiem w jakiej formie podać, bo chyba nie surowe?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja gdzieś od tygodnia robię Emilce marchewkę i do niej właśnie dodaje łyżkę kaszki manny i oliwę z oliwek. wczoraj podałam jej soczek jabłkowy a dzisiaj do marchewki dodałam jabłuszko. Pierwsze 2 dni były ciężkie z dawaniem na łyżeczce. Dostała parę razy a resztę w butelce a teraz sama otwiera dziubek i atakuje łyżeczkę:-D:-D Po niedzieli dodamy do marchewki ziemniaczka:-):-) Dostaje tej ikstury okolo 130ml i pewnie jeszcze wiecej by zjadla taki maly glodomorek... i do obiadku dostaje 80ml herbatki A tak to mała dostaje(.)(.) Dość często bo praktycznie co 3 godzinki. Przed kompaniem dostaje (.) i jeszcze po albo 180ml mleka z butelki albo 150ml kaszki ryzowej i pozniej potrafi przespac z 6-7 godzin:-D:-D

ja bym jeszcze raczej nie wprowadzała słoiczków, ale mam podawać gluten ze swoim mlekiem, ale że nie mogę praktycznie nic zciągnąć, to muszę dodawać mannę do słoiczków :tak:
rubi, a ty czemu nie dajesz jeszcze Moni słoiczków? czekasz, aż skończy pół roku?

ja jeszcze nie podaje kaszki manny
bo młodsza miała uczulenie na gluten wiec sie jeszcze wstrzymujemy moze po 6 m-cu zobaczymy jeszcze

Ja gdzieś od tygodnia robię Emilce marchewkę i do niej właśnie dodaje łyżkę kaszki manny i oliwę z oliwek. wczoraj podałam jej soczek jabłkowy a dzisiaj do marchewki dodałam jabłuszko. Pierwsze 2 dni były ciężkie z dawaniem na łyżeczce. Dostała parę razy a resztę w butelce a teraz sama otwiera dziubek i atakuje łyżeczkę:-D:-D Po niedzieli dodamy do marchewki ziemniaczka:-):-) Dostaje tej ikstury okolo 130ml i pewnie jeszcze wiecej by zjadla taki maly glodomorek... i do obiadku dostaje 80ml herbatki A tak to mała dostaje(.)(.) Dość często bo praktycznie co 3 godzinki. Przed kompaniem dostaje (.) i jeszcze po albo 180ml mleka z butelki albo 150ml kaszki ryzowej i pozniej potrafi przespac z 6-7 godzin:-D:-D
tą kaszę mannę gotujesz wcześniej? nie wsypujesz do słoiczka kaszy samej?

izabela :-) u nas jest obciazenie w wywiadzie - babcia i brat Moni sa alergikami wiec mamy zalecenie do ukonczenia 6 mż tylko (.)(.)
poza tym Jasiek jest uczulony wlasnie na gluten no i Monia ma jakas wysypke i jestemy w trakcie badania na co jest uczulona - mleko odpada i trzeba tropic dalej...
we wtorek idziemy do alergologa i musze sie dowiedziec czy moge Moni dac cosik do datkowo do zjedzenia (chocby kleik ryzowy) bo ostatnio atakuje moje (.)(.) co 2 godziny i pozera wzrokiem jedzenie z naszych talerzy :-)

pediatra i mowila zeby kupic nie manne tylko jakakolwiek kaszke glutenowa bezmleczna ;-) ale jeszcze nie sprawdzalam jaka to by mogla byc :-)

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry