reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Mika ja daje mojej 150ml mleka mod. z 3 łyż. kleiku ryżowego ale też mam problem ze smoczkiem. Kupiłam z Aventa ten trójprzepływowy ale małej na "I" leciało po brodzie. Wczoraj wypróbowałam smoczek 3 z Tommee Tippee, bo mam ich większą butelkę i jest jakiś taki za miękki dla niej i wciąga się do środka butelki. A mają jeszcze takie zupełnie do kaszek z wielką dziurą. Ale z dwojga złego chyba już zostanę przy tym TT bo ma po prostu jedną dziurkę ciut większą. No i chce jej już dawać więcej niż 120ml. Wczoraj zjadła 150ml i było git.
Efe ja własnie mam TT kaszka i dziura jest b wielka mała sie krztusi i nie daje rady, i tez mi sie wciaga do srodka nie wiem czemu... :baffled::baffled::baffled::szok: a w smoczku nr 3 TT przechodzi ci kaszka??

Ostatnia edycja:
reklama
CZy jest jeszcze mama ktora podaje sama piers ze sloiczkiem bez zadnych kaszek, kleikow itp.????? Ja jeszcze nigdy nic takiego nie podawalam i zastanawiam tylko sloiczki jak narazie. Zastanawiam sie czy zaczac podawac jakas kaszke czy kleik???? CZy narazie nie musze?

Olenka ja tez nie podaje zadnych kaszek, kleikow, i nawet nie zamierzam podawac tylko eksperymentuje ze sloiczkami a i to ciezko nam idzie, choc zauwazylam ze zaczyna otwierac buzke i czasem zje pare lyzeczek:tak::tak:

CZy jest jeszcze mama ktora podaje sama piers ze sloiczkiem bez zadnych kaszek, kleikow itp.????? Ja jeszcze nigdy nic takiego nie podawalam i zastanawiam tylko sloiczki jak narazie. Zastanawiam sie czy zaczac podawac jakas kaszke czy kleik???? CZy narazie nie musze?
ja do tej pory tez byłam tylko na piersi, od jakiegos czasu podaje słoiczki a z kaszką experymentuje na noc bo chce sie wreszcie wyspać i nie wiem co z tego wyniknie:sorry2:

olenka ;-) Moja Monia tylko cyca ciagnie ;-)
mamy wprowadzac nowosci jak skonczy 6 miesiecy czyli juz za niecale 3 tygodnie :-)

mamy zaczac od marchewki (3 dni podawania melej ilosci) i 4 dni czekania na ewentualna reakcje alergiczna (u nas obciazenie jest w wywiadzie), potem jabluszko i...

gluten...

i tu opinia mojej pani alergolog - konsultowalam sie z nia bo moj starszak Jasiek ma uczulenie wlasnie na gluten i wydawalo mi sie ze bedziemy mialy ta ekspozycje odroczona a tymczasem...

mam podawac Moni gluten (ale nie jako pierwszy inny posilek)!!! sa to podobno tak male ilosci ze reakcja alergiczna nie powinna wystapic a chodzi o to zeby organizm dziecka byl niejako zapoznany z tym bialkiem...
dobrze jest tez aby w trakcie ekspozycji na gluten karmic dziecko piersia bo mleko mamy chroni przed ewentualnymi reakcjami alergicznymi...

poki co czekam na 4 lutego zeby Monie uraczyc marchewka i mam stracha czy czasem owej marchewki nie bede zbierac z wlasnej facjaty :-D:-);-):tak:

Czyli nie musze podawac zadnych kaszek itp:tak: Wlasnie myslalam ze trzeba ze wzgledu na ten gluten i witaminy ale jak Wy nie dajecie to ok:tak: A ja wogole nie chcem zabardzo takich rzeczy podawac bo swojego mleka nie moge sciagnac a z modyfikowanym nie chce zeby nie zabuzyc laktacji:baffled:

olenka :-) mozesz podawac juz gluten...

u nas jest to przesuniete bo Jasiek jest na niego uczulony i alergolog nie chciala zeby to byl pierwszy produkt poza mlekiem z ktorym sie organizm Moni spotka

Juz kiedys tu pisałam córeczka szwagierki nie chciała jeśc nic oprocz cycka do roku czasu . A potem jak sie rzuciała to jadła od razu wszystko a córeczka mimo ze na samym mleczku kawał kluchy było i rozwijała sie normalnie:tak::tak:

reklama
Do góry