reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

hehe powiedzcie, że kupa to jest temat rzeka. Mona o niej mówić i mówić. Dobrze, że mogę z Wami o tym pogadać, bo jak wrócę do pracy to z moimi współtowarzyszkami z biura sobie nie pogadam - dwie panny bezdzietne, odgrażające się, że nigdy nie będą mieć dzieci :)

No nie:-) Jeszcze 2 lata temu bym nie pomyślała że takie coś jak kupka będzie tematem jakiejś mojej rozmowy a tu proszę. :-D:-D

reklama
a u Adalka odwrotnie niz u Waszych dzieci z ta kupką,
odkad je cos innego niz mleczko co 3 dni sa ze tak to okresle bardzo gęste i poprzedzone smierdzacymi bąkami

i wczesniej przybieral ksiazkowo a ostatnio spadl ze swojego centyla
nawet jutro nie ide na wazenie bo wiem ze po tych kilku sloiczkach marchewki i slabym ssaniu mleczka pewnie jest jeszcze gorzej

bede mu dodawac kleiku do sloiczkow- moze za tydzien waga sie unormuje jak pojde na wazenie

My dziś na obiadek mieliśmy brokułki i były bleeee :no:
Więcej tego nie kupię bo Adrianek miał aż odruch wymiotny :baffled:

Wczoraj na noc dałam Synkowi kleiku do mleka ( 1 miarkę ) i nie chciało lecieć :baffled:
Mam kleik z Nestle i od razu widziałam że jakieś takie duże te "płatki". Może z Bobovity byłby lepszy??
Chyba trza kupic ten smoczek trójprzepływowy :tak:
Czy możecie powiedziec jak on się sprawuje i pokazać mi jak on wygląda bo boję się że się pomylę i kupię zwykły w rozm. +3 :zawstydzona/y:

Trójprzepływowy na smoczku nie ma napisane 3 tylko ma oznaczenia rzymskie I,II, III dookoła i bodajrze są na opakowaniu kropelki narysowane od 1 do 3 a nie pisze +3.U mnie ten trójprzepływowy sprawdza się powymieniałam prawie wszystkie smoczki bo i do gęstrzego soczku sie przydaje i do kleiku .Nieraz jak ma fatalny dzień to i obiadek przez niego pociągnie:tak:

ja bym swojemu też chętnie spróbowała na noc klepik albo kaszkę ale ta jego waga....a poza tym ściągać mi sie nie chce , poczekam jeszcze z miesiąc i wtedy pomyślę jesli nadal tak często będzie się budził

a moja dalej butli nie chce...wiec poczekam jeszcze...za to ladnie zjada zupki i popija cycem.....wiec chyba nie jest zle
Czy musi jeszcze byc przepajana dodatkowo?
Bo jesli tak,to nie wiem jak to zrobie,lyzeczka? Ale jak sie tak nauczy to juz wogole butli nie bedzie chciala...wrr....

deli80, Chogata dziękuję Dziewczyny :-)
W takim razie muszę go kupić :tak:

aneczka2425 to tylko się wkur.... tym kleikiem.
A żeby było śmieszniej to kupiłam Nestle bo miał ładniejsze opakowanie niż Bobovita :zawstydzona/y::baffled:
Ja niby 1 miarkę tylko dosypałam ale tak wolno ciągnął że i tak całej butli nie wypił a padł (pewnie że zmęczenia :confused:)
Ja widziałam że te płateczki takie duże jakieś w tym kleiku ale myślałam że to się jakos rozpuści a tu widzę że dupa :no:

Nesle nie tylko chyba kleik ma kiepski ale i kaszki tez sa nie bardzo mi np. robily sie grudki i Mati nie mógł uciagnąć nawet przez trójprzepływowy. O wiele lepsza jest bobovita:tak::tak:

Miłosz rozsmakował sie w obiadkach a najbardziej lubi dynie z ziemniakiem zjadł wczoraj pół słoiczka:szok:Deserki też bardzo mu smakuja, a najlepsze po tym ze cycus dalej najmilejszy wiec kłopotów zadnych:-)

reklama
Dziewczyny jakbym chciala dodac kaszki do wieczornego deserku to jaka powinnam kupic??:confused:
Bo sa juz gotowe np. z kasza manna ale na zwyklym mleku a takiej mala nie moze ze wzgledu na skaze...wiec jak kupie jakas kaszke to musze ja zrobic na tym moim modyfikowanym? Czy na wodzie? :baffled:

Do góry