reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Matko faktycznie lecicie z różnorodnością. A ja się tak cieszyłam, że mi się w Tesco udało kupić słoiczki jakich nas nie ma.
Dziś zaserwowałam brokuły Gerbera (fuuuuujjjj jakie paskudztwo a ja waniajet bleeee) ale moje dziecko wszamało prawie cały słoik i to godzinę po (.):szok:
A na kleik z mlekiem na noc to aż się drze. Dziś już zjadła 180ml:szok:
Ciekawe do której pośpi. Ale żeby danonki w 5 m-cu? No w szoku jestem.

A sól i cukier to moje dziecko pozna jak najpóźniej się da. Tak postanowiliśmy.

reklama
Mitemil- to ja juz calkiem zglupialam jak to jest z tym mlekiem. Ale o danonkach tez myslalam juz:tak: Jednak tutaj moja polozna kazala sie z tym wstrzymac.

Wiec kupiłam dzisiaj danonki, dodałam deserku i troche kaszki. Mała zjadła wszystko co jej przygotowałam :szok:

Nie wiem czy dobrze mówię, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że danonki nie są wskazane dla takich maluszków. Nie pytaj dlaczego, bo nie pamiętam, ale coś takiego słyszałam. Może któraś z dziewczyn wie coś więcej na ten temat?

A z tym jedzonkiem to aż tak nie szalejemy:-D Wiadomo, że nie daję mu wszystkiego w ogromnych ilościach, ale na smaczka czemu nie, jak nic mu nie jest. Kupki są ok, żadnego ulewania, wzdęć, uczuleń ... Biszkopta czasami pociamka samego, a czasami mu w mleku rozbebłam... Smakują mu te wszystkie nowości:-)

Mitemil mleko krowie ale jak ze w jakiej postaci?:confused::confused:
Danonki sa przeznaczone dla dzieci od 3 roku zycia:tak:Tak samo jak i mleko krowie w koncu dlatego powstalo mleko modyfikowane Junior:tak:

Ja to w ogole spotkalam sie z opinia,ze mleko krowie jest szkodliwe dla ludzi...w kazdym wieku a tez gdzies czytalam,ze dla dzieci ponizej 3 lat absolutnie nie wskazane.:confused:

Danonki od 3 roku życia? matko jedyna a ja mojej starszej podawałm od 5 m-ca i nic jej nie bylo. Wydaje mi sie, że od 3 roku to chyba przesada. Poza tym czytałam w kilku książkach, że jeśli z dzieckiem nie ma żadnych problemów spożywczych to można mleko krowie jeszcze w pierwszym roku wprowadzić, oczywiście po uzgodnieniu z pediatrą.

Dzisiaj zrobiłam eksperyment - dałam mojej na noc kaszkę i popiła piersią. Jestem ciekawa ile prześpi :-)

Ja to w ogole spotkalam sie z opinia,ze mleko krowie jest szkodliwe dla ludzi...w kazdym wieku a tez gdzies czytalam,ze dla dzieci ponizej 3 lat absolutnie nie wskazane.:confused:
Dokładnie jestemjolka ja również spotkałam sie z opinią że dorośli nie powinni w ogóle pić mleka. A że moim dzieciom mleko krowie bardzo szkodzi nawet nie zamierzam ryzykować z Miłoszem. Niektórzy nie wiaża biegunek, bólu brzuszka, nawracajacych zakazen z nietolerancja białka mleka krowiego a ona wystepuje bardzo często

a mi sie wydaje,że danonki można było po 7-8 miesiacu chyba dopiro wprowadzać
mnie sie jakos do tego nie spieszy,moej po danonkach nagminnie miały straszne biegunki
mleka moje tez długo nie dostawały ze względu na alergie(której teraz ponoć nie maja,a wysypki jak były tak są)

No nie moge noooo, zainteresowanych odsyłam na strone danonki.pl
Danonki

Danonki naprawde sa od trzeciego roku zycia, danonki to nie jogurt to serek

reklama
No nie moge noooo, zainteresowanych odsyłam na strone danonki.pl
Danonki

Danonki naprawde sa od trzeciego roku zycia, danonki to nie jogurt to serek

ja wiem ,ze tak jest,ale jak moje dziewczynki były małe to lekarka kazała wprowadzic jakos koło 8 miesiaca,tyle,że u nas szybko sie to skończyło,bo byly biegunki i kolejna próba była po 3 latach i tez zakończyła sie fiaskiem,dlatego moje ich nie dostaja bo zawsze podobnie reaguja

Do góry