reklama
No no
widzę, że większość bąbelków pałaszuje nowości słoiczkowe, że aż miło :-) suuuper!
u nas niestety poki co raczej pochwalic się nie ma czym
oiadki czy zupki- zje z 1 czy 2 łyżeczki, i więcej juz nie chce. jedynie deserki nieco lepiej mu wchodzą, ale to i tak bez entuzjazmu...
Jejku, mam nadzieje, ze mi mały niejadek nie rośnie 

u nas niestety poki co raczej pochwalic się nie ma czym

hihi :-) dziś mojej klusce podałam brokułykrzywiła się jak nie wiem co. a po 4tej łyżce zaczęły powodować u niej odruch wymiotny...
więc jej biednej więcej tym nie męczyłam. teraz wiem - brokuły absolutnie nie!
![]()
Moja Emi zajada się brokułami po prostu je uwielbia ale podobną jazdę miałam dzisiaj ze szpinakiem... miałam dzisiaj takiego lenia że nie chciało mi się nic gotować więc sięgnęłam po pierwszą zupkę ze słoiczka. Miałam akurat ziemniaki ze szpinakiem no i mała wzięła do buzi może 2-3 łyżeczki i zaczęło ją ciągnąć na wymioty... więc zawartość słoiczka wylądowała w koszu No i nie wiem czy to ten szpinak nie podszedł małej czy też słoiczkowi jedzonko...
hej dziewczyny!!! jestem mamą wrześniowego dzidziusia. Wy juz przechodziłyscie te sprawy wiec zapytam Was, czy kupki o konsystencji plasteliny świadczą o niedojrzałości do wprowadzonych pokarmów??? Na mleczku modyfikowanym mały robi kupkę raz dziennie, a jak tylko wprowadziłam kilka łyzeczek tartego jabłka i marchewkę gotowaną mały robił takie "bobki"Czy jeszcze za wczesnie na nowe pokarmy???
To że mały zaczął robić bardziej dojrzalsze kupki jest całkiem normalne w końcu zaczął jeść coś nie płynnego. Nie masz się co martwić chyba że zacznie mieć problemy ze zrobieniem i bóle brzuszka wtedy by znaczyło że jest za wcześnie
Ostatnia edycja:
Mewa29
mama Adama
No nowidzę, że większość bąbelków pałaszuje nowości słoiczkowe, że aż miło :-) suuuper!
u nas niestety poki co raczej pochwalic się nie ma czymoiadki czy zupki- zje z 1 czy 2 łyżeczki, i więcej juz nie chce. jedynie deserki nieco lepiej mu wchodzą, ale to i tak bez entuzjazmu...
Jejku, mam nadzieje, ze mi mały niejadek nie rośnie
![]()
Jakubka- moj to samo, sa dni ze wogole nie chce buzi otworzyc, wczoraj trzy lyzeczki papki jarzynowej zjadl a dzis prawie caly sloiczek warzywek z ryzem - i wez tu za nm traf;-) szkoda tylko jedzenia wyrzucac,
z deserkami tak samo
Siwaq- takie kupki to norma
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Ten deser na dobrano to ja dziś skończe bo dziecko dziś nie miało ochoty na nic prócz (.)
Postanowiłam, że dam jej potrawy z mięskiem dopiero jak wyje zapasy ale dopiero dzisiaj wpadłam, że mogę dodać tego mięska ze słoiczka do słoiczka warzywnego.
A może samej np. pierś z kurczaka ugotować albo rybę? Jak wy robicie albo będzie robić?
Postanowiłam, że dam jej potrawy z mięskiem dopiero jak wyje zapasy ale dopiero dzisiaj wpadłam, że mogę dodać tego mięska ze słoiczka do słoiczka warzywnego.
A może samej np. pierś z kurczaka ugotować albo rybę? Jak wy robicie albo będzie robić?
Mewa29
mama Adama
Reksio- u nas tez jabluszko z jagodami to byl przeboj
Efe- maly mi spi i nie chce halasowac a zerknelabym w ksiazeczke nt karmienia co do ryby, wydaje mi sie ze ja sie pozniej wprowadza ale nie jestem pewna kiedy..
ale piers z kurczaka jak najbardziej mozesz dodawac
ja tez na poczatku bede mieszac warzywne sloiczki z miesnymi na samym poczatku podawania miesa choc jak sprawdzalam zawartosc kurczka w Hippie to tylko 8 %,
tak ze chyba przez pierwszy dzien zamieszam - pozniej niech sie oswaja ze smakiem

Efe- maly mi spi i nie chce halasowac a zerknelabym w ksiazeczke nt karmienia co do ryby, wydaje mi sie ze ja sie pozniej wprowadza ale nie jestem pewna kiedy..
ale piers z kurczaka jak najbardziej mozesz dodawac
ja tez na poczatku bede mieszac warzywne sloiczki z miesnymi na samym poczatku podawania miesa choc jak sprawdzalam zawartosc kurczka w Hippie to tylko 8 %,
tak ze chyba przez pierwszy dzien zamieszam - pozniej niech sie oswaja ze smakiem
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Mewa bo mam taki słoiczek z rybą po 5 m-cu właśnie dlatego zapytałam. Jutro zerknę z jakiej firmy.
wczoraj musiałam wyrzucić zupkę - ale to chyba przez ząbek bo dziśwciagnął ok 180ml...(babydream)0
'gdzie kupujecie te sloiczki z samym mięskiem bo ja pamietam je z czasów Karola a teraz nid\gdzie nie spotkałam;( jak zresztą wielu z rzeczy które wymieniłyście- ani brokuła ani jabłka z jagodami...jakas wiocha u mnie
'gdzie kupujecie te sloiczki z samym mięskiem bo ja pamietam je z czasów Karola a teraz nid\gdzie nie spotkałam;( jak zresztą wielu z rzeczy które wymieniłyście- ani brokuła ani jabłka z jagodami...jakas wiocha u mnie
reklama
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Basiu ja i te same z mięskiem widziałam i te fajne zakupiłam w Tesco w Gdyni. Wybór mają tam na prawdę spory, a jeszcze były promocje. Może jak będziecie jechać do Wejherowa to zajedziecie? A w carrefurze u was patrzyłaś?
My dziś zjemy pół słoiczka ziemniaka ze szpinakiem i jakiś deserek. Tych deserków mam więcej niż obiadków normalnie. Nie wiem jak ja patrzyłam. Oczopląsu dostałam chyba.
My dziś zjemy pół słoiczka ziemniaka ze szpinakiem i jakiś deserek. Tych deserków mam więcej niż obiadków normalnie. Nie wiem jak ja patrzyłam. Oczopląsu dostałam chyba.
Podziel się: