reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

dominiczka, Piwonia - u nas to samo... właśnie zajrzałam dziś do Was by napisać o trudnościach z karmieniem, a tu czytam, że nie tylko moja Ninka strzela fochy; śniadanie ok (kleik ryżowy z owocem jakimś), ale zupki - parę wciśniętych sposobem łyżeczek :/

dokładnie mam podobnie,rano jako tako,ale obiad jest beeee

reklama
:) ale się nagromadziło mamusiek mających problemy z wciskaniem zupek:) ufff, to Wam napisze ze moja juz to przechodziła i jest juz oki po i juz spoczko je. Myslałam ze to po Trzydniówce mi takie jazdy robi z zupkami(ale to trwało nawet do 1,5 tyg. po chorobie) no i teraz widze ze to normalka w tym wieku poprostu...

Moja je ale znacznie zmniejszyła ilość spożywanych pokarmów
dlatego odstawiłam jej mleko mod. w ciągu dnia i widzę poprawę
teraz dostaje kaszkę 150ml z rana i na noc 210ml
tak jak Basia pisała mleko zmniejsza apetyt

dokładnie mam podobnie,rano jako tako,ale obiad jest beeee

U mnie tez obiad jest beee...
W ogole ostatnio mniej je...do niedawna zjadala wszystko co przygotowalam a teraz pol miseczki zostawia,ale owoce chociaz jej smakuja-to by jadla
A wieczorem po kapaniu juz od dluzszego czasu jest cyrk i placz jak ma jesc:-(

U nas też jakiś czas temu oboadki były blee, ale odpukać od kilku dni zjada mi cały słoiczek 190 ml. Może faktycznie to taki okres?

U nas wczoraj Zosia zjadła 2 łyżeczki obiadu, resztę wypluła. To otworzyłam owoce z ryzem, to samo. Wiec zrobiłam kleik i dodałam troche tych owoców i troszkę zjadła, ale też nie za dużo...

Mówicie, że mleko zmniejsza apetyt...hmmm...tylko my rano jemy 180 ml mleczka i wieczorem 210...a no i kaszkę to na 120 ml i tyle mleka.
Ale może to na zęby tak bo palucha pcha nawet jak jej jeść daje.:-D

Dzięki izabela :-)
No i nie powiedziałyście czy wprowadziłyście już mleko 3??
My już jesteśmy na 3 :tak:
Karincia,ja jeszcze mleka 3 nie wprowadzalam,bo moja dopiero co weszla w 8 miesiac,a to jest po 9 miesiacu,wiec jeszcze ze 3 tyg i tez sie przerzucimy.....:tak:
Mówicie, że mleko zmniejsza apetyt...hmmm...tylko my rano jemy 180 ml mleczka i wieczorem 210...a no i kaszkę to na 120 ml i tyle mleka.
Ale może to na zęby tak bo palucha pcha nawet jak jej jeść daje.:-D
Moja malo mleka zjada,tez tylko rano i to je wtedy kaszke,ale nie za duzo ostatnio....:-(...a potem dopiero wieczorem na spanie wypija 210 mleka....no i nad ranem ok 4 tez 210ml....
a zupek tez ostatnio nie chce jesc:sorry2:...wczoraj sloiczkowej,co jej ugotowalam bez soli,to nie chciala wcale,ale taka zwykla,co nam gotowalam to zjadla,nawet chlebka jej wdrobilam i poszlo:szok:.
Dominiczka,moja tez mi palca wklada jak cos jej daje jesc i cala sie upacia przy tym:-D...wiec ja tez mysle ze to zeby ja mecza:tak:

reklama
Do góry