reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
ja też stale o tym nieszczęsnym żółtku zapominam :sorry: eh... :dry:
W ogóle ostatnio u nas z jedzeniem totalna masakra :no:
kaszki be, obiadki z reguły be, owocki jeszcze jeszcze :no:
juz mi ręce opadaja, bo dzis np. na śniadanie zjadł może z 1/4 małego jogurtu naturalnego:eek:
I cycem poprawił, ale tu akurat jego preferencje się nie zmieniły:dry:
Mam nadzieje, że to wina tego wyłażącego zęba:confused:
W ogóle macie jakies sposoby na poprawę apetytu u swoich dzieci?

Znalazłam takie coś
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(pomidory mogą uczulać)
- marchew 1 szt.
- kurczak ok. 100 gr
- ryż 1 łyżka ugotowanego
- por kawałeczek
- pietruszka ½
- olej 1 łyżeczka
- natka pietruszki do smaku
- koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Ugotować rosołek z kurczaka, marchewki, pietruszki, pora. Do gorącego dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zmiksować razem, dodać ryż, olej i posiekaną natkę pietruszki.

Znalazłam takie coś
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM(pomidory mogą uczulać)
- marchew 1 szt.
- kurczak ok. 100 gr
- ryż 1 łyżka ugotowanego
- por kawałeczek
- pietruszka ½
- olej 1 łyżeczka
- natka pietruszki do smaku
- koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Ugotować rosołek z kurczaka, marchewki, pietruszki, pora. Do gorącego dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Zmiksować razem, dodać ryż, olej i posiekaną natkę pietruszki.

dokładnie tak samo robie ;)

A kasze manna to robicie na wodzie czy mleku?? Taka normalna czy jest jakas dla malych dzieci???

ja robi na mleku, ale jak już wcześniej pisałam na zwykłym krowim, pełnotłustym :-) ale mozesz zrobić na wodzie i dodać potem do tego modyfikowane, zachowując odpowiednie proporcje (czyli zrobić b.gęstą kaszką na 100 ml wody, a potem w 110 ml rozpuścic 7 miarek mleka modyfikowanego i zmiesząć to z ugotowaną na wodzie kaszką)

ja daje taką jak Rubi, błyskawiczną :-)

I żółtko daję 3-4 razy w tyg bo mam fajne jajeczka od swoiskich kurek, samo zdrowie:-)

Laski mam pytanie. Co dajcie maluchom na śniadanie? Bo widzę, że mojej Małej już kaszki się przejadły i rano mleka tez nie chce za bardzo pić. I zaczyna mi się robić problem :)

No i ja sie podpisuje pod tym pytaniem bo tez bym cos zmienila w menu Alexa. Kaszki narazie wcina(zmieniam mu ciagle smaki i rodzaje) ale drugie sniadanko bym mu mogla troszke urozmaicic...

reklama
Melduję że dzisiaj moja córa po raz pierwszy zjadła musli dla dzieci od 10m i baaaardzo jej smakowało.
Zulejka, a jakie dajesz te kaszki? Jeżeli kupne takie słodkie, to może spróbuj sama robić, np. jak dziewczyny pisały mannę, albo owsiankę?Możesz wtedy dodać owoce, przetarte albo nawet w kawałkach. Ja kupuje brzoskwinie, śliweczki, ananasy w soku własnym bez dodatku cukru zapakowane w plastikowe kubeczki. Któraś kiedyś pisała że w puszkach maja dużo ołowiu. Staram się zmieniać owocki a zwykle daję tą samą owsiankę. Ja kupuję błyskawiczną, taką którą się zalewa ciepłym mlekiem.

Ostatnia edycja:
Do góry