reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
dziewczyny mam pytanie ile mleka wypijają wasze dzieci na dobę?
bo moja córcia nie pije mleczka już w nocy i nie chce pić popołudniu:no: w sumie to pije tylko na kolacje 210ml z kaszką:tak:
zawsze między 15-16 piła mleko a teraz nie chce:no: wypija dopiero po 17:-( a wtedy mleka na kolacje nie chce wypić:no:
nie wiem czy 1 mleko wystarczy dziecku w tym wieku?:confused:

U nas mleko jest o 6, 10 w postaci kaszki i na noc.

na śniadanie ok 8 Natalka je kaszkę na wode:tak: może lepiej wprowadzic jej kasze na mleku:confused:

Ale kaszka na wode to kaszka z mlekiem.

Piotrus dzisiaj w ogóle nie miał apetytu:no:, każdy z posiłkow tylko skubnął:-(, a juz najmniej zjadł na kolację:crazy:, troche mnie pocycał i poszdł spać:-(, z takim pustym brzuszkiem pewnie pośpi do 11-tej:crazy:.

wasze dzieciaczki maja takie kryzysy jedzeniowe, co wtedy robicie?

Piotrus dzisiaj w ogóle nie miał apetytu:no:, każdy z posiłkow tylko skubnął:-(, a juz najmniej zjadł na kolację:crazy:, troche mnie pocycał i poszdł spać:-(, z takim pustym brzuszkiem pewnie pośpi do 11-tej:crazy:.

Wiktoria jak miała zębowa fazę to wtedy nie jadła mleka ale obiadek wcinała, najważniejsze żeby pił a jak nie chce jeść to na siłe mu nie dasz:baffled::baffled:

odpuszczam jej..nic na to nie poradzimy :-(
szykujemy jej tylko wtedy butle okolo 23 przed pojsciem ktoregos z nas spac (najczesciej maz karmi, bo on dluzej siedzi :-p) i przez sen o tej godzinie chetnie zjada :tak:

moja tez tak nieraz miewa :tak:i tez na poczatku mnie to martwilo :-(ale nie daje jej na sile jak nie chce

Ignaś do niedawna pił mleko tylko 2 razy ale lekarka mówiła ze to mało trochę, więc poprzestawiałam mu trochę posiłki w dzień. Wcześniej jadł obiadek ok 12-13, szedł spać i potem ok 16 jadł tylko owoce np z jogurtem a potem to już mleko na noc.
Teraz rano wypija butle ok 5-6, potem ok 9 bułka z mesełkiem, czasem wędlinka, albo jak nie chce to serek lub jogurt. W południe przed snem dostaje 180 mleka i jak wstanie to ok 15 zupkę. Potem ok 16.30-17 jak M wraca zpracy to oczywiście Ignac też musi jeść:-) więc wtedy serek/kanapka/jogurt/owoc zależy co jadł rano. no i butla przd snem

Ja to juz wogole mam problem z mleczkiem :-( Malenka wogole w dzien mleczka nie chce pic :no: w rzadnej postaci :no: i nawet wieczorkiem przed snem tez nie chce :no::baffled: wypija mi tylko jak sie obudzi w nocy :tak::baffled: wiec moze to i dobrze ,ze jeszcze w nocy je :eek: hmmm sama niewiem :-(

reklama
Ja to juz wogole mam problem z mleczkiem :-( Malenka wogole w dzien mleczka nie chce pic :no: w rzadnej postaci :no: i nawet wieczorkiem przed snem tez nie chce :no::baffled: wypija mi tylko jak sie obudzi w nocy :tak::baffled: wiec moze to i dobrze ,ze jeszcze w nocy je :eek: hmmm sama niewiem :-(
Aga to tak jak u nas w ciągu dnia nie chce:no: ale wypija przed pójściem spać:tak:

Do góry