• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
dzieki!
moja poszla spac bez jedzenia :angry:
cos jej ostatnio sie poprzestawialo :eek:

dodatkowo tesciowa zaczela ja miedzy posilkami jakos dokarmiac (bo nie chciala ostatnio rano jesc kaszki) ale teraz weszlo jej to w krew jakos :angry:

dzisiaj dzwonie i sie pytam jak tam jedzenie a ona do mnie, ze zjadla kaszke (po 9), 100ml mleka, kanapke, owoce....i wlasnie szykuje obiad (na 13.30) :szok: a o 6 rano bylo mleczko jeszcze :baffled:

musze jakos cos pozamieniac...moze ten sinlac ja tak trzyma? je go o 16...i moze dlatego mi kolacji jesc nie chce?

Ja sinlac dodaje do każdego mleka bo na gęsto to moja nie je.
u nas jest tak:
7.30 - 8.oo mleko +miarka kaszki+miarka sinlac 180ml
0k.10. jogurcik albo owoc
12.oo mleko +miarka kaszki+miarka sinlac 180ml
15.30 obiad
17.30 mleko +miarka kaszki - 180ml
19.30. mleko +miarka kaszki - 180ml
w międzyczasie chrupki, troche kanapki od nas.

Wiesz, że nie wiedziałam ale właśnie tak robię. Zmniejszyłam ilość mleka żeby nie było za gęste.
No to bardzo dobrze :tak:. Chodzi o to, że w Sinlacu też jest białko i jakieś tam inne substancje i jak się go zrobi na mleku, to jest tego za dużo w stosunku do ilości wody. Tak jakby się wsypało 2 razy więcej mleka na wodę.

i ja nie dawałam picia po obiedzie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: - zmienię się!!!:cool2:
Nie wiem, jak to jest w przypadku dzieci, ale pewnie podobnie.. Nie powinno się pić po posiłku, bo rozrzedzamy soki trawienne i żołądek musi wykonać podwójną pracę, a pokarm dłużej zalega w żołądku.. Staram się nie dawać małemu pić po obiadku, tylko raczej przed, żeby pobudzić żołądek do pracy.. W końcu już od małego kształtujemy u swoich dzieci pewne nawyki ;-):-)

reklama
no ale jak dasz przed jedzeniem to zapelnia mu sie zoladek i mniej zjada...
ja slyszalam tylko teorie, ze nie powinno sie pic w trakcie jedzenia...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry