• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
mój mąż też twierdzi, że są bardzo dobre...i że te co jej czasami ugotuję niby wzorując się na składzie słoiczków są duuuużo gorsze :-D a tak samo jak tam nie dodaję soli (no czasem dodam trochę) a mam wrażenie, że i tak te słoiczkowe są bardziej słone...dziwne :-D

to mój m w odróżnieniu od waszych nie tknie słoiczka i koniec- a Wika je lubi i dostaje w nidziele lub jak do kogs jedziemy,a tak to cały tydzień wcina moje obiadki. Najbardziej lubi rybę i kapusniak i ogórkowa, no i standard u dzieci pomidorówkę

to mój m w odróżnieniu od waszych nie tknie słoiczka i koniec- a Wika je lubi i dostaje w nidziele lub jak do kogs jedziemy,a tak to cały tydzień wcina moje obiadki. Najbardziej lubi rybę i kapusniak i ogórkowa, no i standard u dzieci pomidorówkę

Moja niestety za pomidorówką nie przepada ale za to rosół i krupnik bardzo lubi.
Niedawno oglądałam program w którym powiedzieli, że rosołu najlepiej nie dawać dzieciom do 2 lat. Ja czasami daję bo nic się po nim nie dzieje (przynajmniej mi sie tak wydawało) a po pomidorowej Madzia miała krostki na twarzy.

Dziewczyny, a jak dajecie dorosłą zupę, to potem jeszcze dziecko zjada drugie danie? Jakieś mięso, warzywa? I jeszcze mam jedno pytanie - czy dodajecie do zupy śmietanę? Bo moja teściowa twierdzi, że śmietana jest wzdymająca. Podobno do mojego m musiała wzywać pogotowie jak go nakarmiła zupą pomidorową ze śmietaną :-D.

ja ostatnio gotowałam pomidorową dla nas i przy okazji dałam młodej i tak:
-zrobiona była na dwóch pałkach kurczaka
-dodałam śmietanę
-była z pomidorów (zawsze robię z koncentratu a tym razem z pomidorów takich w całości zrobiłam)

i nic się nie działo, dwa dni pod rząd jadła i było ok.

Gotuję Zosi zupy zawsze z mięsem, ale ja wpycham żelazo gdzie się da:sorry2:
nie dodaję śmietany

zawsze ma jedno danie, ale syte bo z mięsem , a jak wczoraj zjadła ziemniaczaną babci to jeszze do tego 2 kluski śląskie

elahar- jeny ale jest ty info. co podawać co nie:szok:teraz i rosół zły??? Zosia je od 7 miesiąca;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry