reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
u nas to teraz menu wygląda tak:tak:
7 mleko 210ml
10 rogal z serkiem (danonek, bakuś itp)
13 obiad zazwyczaj zupa z mięchem
16 owoc, herbatniki, chrupki, ryż z jabłkiem itp (dawniej było jeszcze mleko ale nie chce)
po 19 kaszka z 7 łyżek

heh jak ja bym miala opisac teraz menu to ja nie wiem jak mialabym ro zrobic :-D babcia wprowadzila nam znowu chaos :dry: :-pale sprobuje :-)

06.00 mleko
08.00 kaszka na gesto (jesli wypije rano malutko mleka), bulka/kielbaska popite herbatka (nie popusci tego jak widzi, ze my lub dziadki jedza i musi tez)
09.30 mleko (tylko u babci jak idzie spac, ja nie daje :rolleyes:)
11.00 serek lub mleko
14.00 obiad
16.00 owoce/mleko
19.00 kaszka na gesto lub sinlac i czasami jeszcze jest mleko...

totalny bajzel...
babcia nam ja rozregulowuje, bo czesto twierdzi, ze ona glodna, a ja sie z tym nie zgadzam :no:
ale jak jestem w pracy to za cholere tego nie upilnuje :dry:

Tola je raz dziennie - cały dzień:-D

roksi - kurcze! ale numer! Zosia też już nie bardzo chce to mleko o 16. Nie wiedziałam co z tym fantem zrobić to teraz odgapię od Ciebie. Będzie dostawała bardziej kaloryczny deser i wcześniej kolację. Dzięki!!!:happy:
CZyli mlkeo u Was raz dziennie? a po takich 7 łyżkac kaszki prześpi całą noc?

Tola je raz dziennie - cały dzień:-D

roksi - kurcze! ale numer! Zosia też już nie bardzo chce to mleko o 16. Nie wiedziałam co z tym fantem zrobić to teraz odgapię od Ciebie. Będzie dostawała bardziej kaloryczny deser i wcześniej kolację. Dzięki!!!:happy:
CZyli mlkeo u Was raz dziennie? a po takich 7 łyżkac kaszki prześpi całą noc?
tak śpi całą noc po kaszce z 7 łyżek:tak: wcześniej dawałam Natalce mleko zagęszczone 3 miarkami kaszki i budziła się ok 5 na mleko:baffled: czasami o 2:baffled:
jest taka kaszka bobovity junior z kawałkami jabłek i ją się podaje z 7 łyżek ale moja córcia coś ostatnio nie chce jej jeść i daje jej te po 9 miesiącu:tak:

roksi - a te kaszki to na wodzie robisz?

Zosia lubi tą straciatella, z kuleczkami ryżowymi. Kiedyś zajadła się tymi przysmakami na dobranoc z hippa. Przestałam to kupować bo drogie a jadła mleko i SInlac, ale chyba znów jej podam, żeby przetrwać okres "mleko be". Dawałabym jej wtedy tą kaszkę zamiast mleka o 16. Myślicie, że to dobry pomysł?
to dosyć kaloryczny posiłek by był...czy lepiej na kolację?

reklama
Do góry