reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

mojej żadnej różnicy nie robiło które to mleko...nawet teraz czasem też dam bebiko i nic, pije tak samo ;-)

a mleczko pije obecnie teraz około 2 razy dziennie, czasem 3

reklama
a ja tylko kupuje mleko, bo Piotrus ich nie pije:-D:-D:-D,
wczoraj np.kupiłam mleko Candia, jak dla mnie to smaczne, dla malucha chyba nie, bo wypił dwa łyki i juz nie chciał więcej:no:

sandi, agutek - dzięki za odpowiedź

roksi - ja cię pomęczę jeszcze:tak:Natalka zjada na noc 7 łyżek kaszki, czy do odpowiedniej ilości wody dajesz 7 łyzek? bo się pogubiłam

agatulka - co do mleka - od kilku dni ZOsia nie pije wogóle. KAszki raz lub 2 dziennie. Brak mleka okropnie utrudnia mi dobór menu:-probię tak: w miejsce mleka o 16 daję tak samo kaloryczny posiłek mleczny np, 2 serki Bakusie a rano zamiast mleka kaszka. Nie byłoby tragedii gdyby.....po rannym mleku jeszcze przysnęła, a teraz trzeba wstać, dać kaszkę łychą i witaj dzionku:crazy::-p:-D

madzikm znam twój ból :baffled:
jeszcze niedawno to samo przechodziłam i pisałam właśnie, że teraz doceniam jakim wspaniałym ułatwieniem życia jest butla lub kaszka na gęsto :-p
a tak trzeba kombinować jaki posiłek w zamian zaproponować, równie syty i wartościowy :dry:
mleko to naprawdę rewelacyjne rozwiązanie ;-)

jeśli chodzi o kaszki na gęsto to ja robię je tak, że przygotowuję 150ml wody i dosypuję 7-8 miarek (tych od mleka) kaszki.

no mój mleko pije tylko przed spaniem czyli około 19 30 bo teraz pużniej spać ich kładę i pije koło 12
ale mój to chyba pasibrzuch boten je tyle co jego starsza siostra on jak prawdziwy facet jak mu kaszke zrobię to sie na mnie patrzy i na twarzy ma wypisane z czym ty mi tu mama przychodzisz ja sie tym nie najem :p

agutek - a pamiętasz co dawałaś w tym "trudnym okresie"?, dobrze, że kaszki zjada: rano dostaje mleczną a wieczorem Sinlac albo na zmianę

roksi - odkąd laseczki odmówiły nam mleka to mają jeden posiłek, mniej, prawda? nadal zostaje 5 więc chyba w porządku?

roksi - ja cię pomęczę jeszcze:tak:Natalka zjada na noc 7 łyżek kaszki, czy do odpowiedniej ilości wody dajesz 7 łyzek? bo się pogubiłam
a proszę mnie męczyć:rofl2: madzikm ja tak w sumie tą wodę na oko leję:sorry2: nie trzymam się instrukcji:no: z 7 łyżek robie taką konsystencję pół lejącą:tak: kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć:sorry2:

roksi - odkąd laseczki odmówiły nam mleka to mają jeden posiłek, mniej, prawda? nadal zostaje 5 więc chyba w porządku?
w sumie madzikm masz racje:tak: moja zaczęła więcej pić herbatki:tak:
muszę spróbować dać Natalce płatki kukurydziane z mlekiem:tak: nigdy nie dawałam:no:

reklama
probowalam kiedys platki i Niuńka nie chciala jesc :no: ale w sumie to dobry pomysl moze jutro jeszcze sprobujemy :tak::-p:happy:

Do góry