reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

A mój synuś ostatnio płacze przy usypianiu. Wiem że jest śpiący, a jak tylko go kładę albo biorę na ręce w pozycji do usypiania, to się buntuje.

Przy jedzeniu też czasem się dziwnie zachowuje - je sobie spokojnie i nagle zaczyna kwękać, jak mu zabieram butelkę to kwęka jeszcze bardziej, a jak mu włożę z powrotem do dzióba to je dalej. Myślałam że się przytyka smoczek, ale nie.

Myślę, Agutek, że trzeba się wyluzować i przeczekać :tak:

reklama
moja niunka dostala dzisiaj swojego pierwszego banana:tak:najpierw robila kwasna minke:-D:-) ale pozniej zjadla wszysciutko:tak::-D

A ja kupiłam Sinlac ale jest od 5 m-ca więc czekam:tak:Mam zamiar wybrać się do alergologa bo pedietra nic konkretnego nie mówi:crazy:Ostatnio zrobiłam sobie troche luzu z jedzeniem i mały wysypany:no: Nie mam pewności co mu właściwie dolega bo takich typowych dla skazy zaognionych placków na ciele nie ma - jest tylko szorska skóra i krostki na buziaczku i szyjce:sick:Kupiłam sobie deserki sojowe beeeeeeeee:-pZrobiłam dziś ciasto i mam ochotę na szklanę zimnego mleka;-)marzenia

Mi się wydaje, że Piotrek nie je wcale tak mało. Widzę, że masz przerwy od godziny do 2,5 :happy:
U nas jest tylko mleczko i zawsze co 3h, także myślę, że twój synio nawet sporo je :tak:
W sumie jak się uzbiera to nie jest tego mało, ale mleka nie je tyle, ile niby te normy przewidują :confused: I wcześniej, zanim wprowadziłam nowe pokarmy to kilka dni też tak mało mleczka pił..

agutek- mooja Wiktoria też czasami ma takie ataki przed jedzeniem. Ja myslę że ona jest głodna bo jak wkładam jej butle i troche pomerdam, żeby wiedziała że to jedzonko a nie smok to sie uspokaja i zaczyna jeść, ale czasami jest tak że nie może sie uspokoić. To przerywam karmienie daje smoka i kołysze a jak już się dziewczynka wyluzuje to zaczynamy karmienie od początku.

agutek- mooja Wiktoria też czasami ma takie ataki przed jedzeniem. Ja myslę że ona jest głodna bo jak wkładam jej butle i troche pomerdam, żeby wiedziała że to jedzonko a nie smok to sie uspokaja i zaczyna jeść, ale czasami jest tak że nie może sie uspokoić. To przerywam karmienie daje smoka i kołysze a jak już się dziewczynka wyluzuje to zaczynamy karmienie od początku.

No właśnie jak już uda się ją uspokoić to wcina aż jej się uszy trzęsą...tylko najpierw trzeba się namęczyć aby w końcu się wyciszyła :baffled:

malaga skoro synuś ładnie przybiera na wadze to chyba nie ma co się martwić normami :-)

Wczoraj wyczytałam, że Tracy Hogg zaleca wprowadzanie pokarmów stałych dopiero po 6 m-cu życia, ale robi od tego dwa wyjątki:
1. gdy dziecko w 4 m-cu życia waży już ponad 8,5kg
2. gdy dziecko ma refluks żołądkowo-przełykowy, czyli inaczej mówiąc ulewa.

W takich przypadkach zaleca szybsze podawanie stałych pokarmów.
Chyba się do tego zastosujemy....mój mąż mnie namawia, żeby spróbować:cool2:

Ale oczywiście nie tak od razu ;-)
Najpierw i tak soczki na sprawdzenie reakcji, a potem dopiero deserek owocowy, a potem zupka :tak:

A co najważniejsze, córa ma już 3,5 miesiąca, czyli osiągnęła wiek, który był dla mnie tym minimum do podawania nowych pokarmów.
Ale się cieszę :-D

mogę Cię Agutku pocieszyć u nas od wczoraj też jest cyrk przy butli:wściekła/y: a to wszystko przez zęby:wściekła/y: wychodzi ząbek u góry najprawdopodaobniej dwójka lub jedynka ale rczej obstawiam żę dwójka:baffled:

Córcia jadła o 7 rano i do tej pory nic więcej nie zjadła...znowu darła się przy butli :-(Położyłam ją do łóżeczka i zasnęła. A spała dzisiaj do 9.35 :szok:
Nie wierzę, że nie jest głodna, skoro normalnie je co 3h :baffled:

roksi no to współczuję :sorry2:
Ale je chociaż coś Natala czy też odmawia w ogóle?

reklama
malaga skoro synuś ładnie przybiera na wadze to chyba nie ma co się martwić normami :-)
Będziemy u pediatry w tym tygodniu to sprawdzimy, czy nadal tak ładnie przybiera jak ostatnio :tak: Myślę, że tak, tłuścioszek się z niego robi ;-):-) Tylko chciałabym, żeby dostawał tyle i takich składników, jakich potrzebuje, a nie zapychał się tylko jabłuszkiem np.

Do góry