reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

roksi ale na mięsko to jednak jest zdecydowanie za wcześnie:szok: ...dopiero w 6 miesiącu można podawać :tak: Teraz przez najbliższe 2 miesiące dzieci mogą mieć podawane tylko wybrane owoce i jarzyny, a mięsko jest dla nich jeszcze za ciężkie :no:
o kurcze nie widziałam że z mięskiem trzeba czekać:baffled: mam nadzieję że małej nic nie będzie:szok: na opakowanie trochę źle oznakowali:wściekła/y:
dobrze że kupiłam tylko jeden na próbę:tak: jutro będą ziemniaczki z marchewką:tak:

reklama
To łącznie ile flaszek na dobę ci zjada?
A ile jednorazowo w butli ci zje?
zazwyczaj 5 w upalne dni 4 lub jak dostaje deserek to też 4:tak:
jednorazowo zjada 150ml lub 180ml zdażyło się 2 razy że zjadła 220ml:szok:
do mleka na noc i na śniadanie dosypuje kaszki babnanowej lub malinowej

W Carrefourze jest promocja na Hippy :tak: Słoiczki pakowane po 3 w cenie dwóch, albo nawet taniej. Mąż kupił młodą marchewkę z ziemniaczkami, dynię z ziemniakami, jabłko z bananem i jabłuszko Gerbera - też pakowane po 3 słoiczki :tak:

Dziś dałam młodemu soczek jabłkowy z dodatkiem marchwi Gerbera i nawet mu smakował :tak:

Szkoda, że u nas nie ma tego typu promocji :-(
Dzisiaj załapałam się jedynie na taką, że soczki Bobvity były za 1,75zł - całe 12% taniej :oo2: :-p

Także dziś kupiłam zapas soczków, deserków i zupek.
Także następnych dobrych kilka dni będziemy testować.
Jutro kończymy dzisiejszy soczek jabłkowy, ale już w większej ilości :-)
Pojutrze podam soczek marchwiowy.

Kupiłam wreszcie smoczek trójprzepływowy i Karolek dostał pierwszy raz kleik kukurydziany (mam też ryżowy, ale boję się zaparć, więc na razie kukurydziany idzie). Zrobiłam 160 ml mleczka i dosypałam jakieś 5 łyżeczek kleiku i mały wszamał wszystko :tak:. Poza tym kupiliśmy zapasy na wyjazd: soczki Gerber (jabłkowy, jabłkowo-winogronowy i jabłkowo-winogronowy z dziką różą) i warzywka Hipp (młoda marchew, marchew z ziemniakami i dynia z ziemniakami). Ale z warzywami jeszcze poczekam kilka dni.

Ja kupiłam kleik ryżowy, ale nie wiem kiedy zacznę podawać bo zależy mi jeszcze na nocnym karmieniu cycusiem, a po kleiku pewnie dzieci dobrze śpią :tak:
Kupiłam też kaszkę bananową.

Już nie mogę się doczekac kiedy będę jej podawać te wszystkie smakołyki a ona będzie się zajadać....bo mam nadzieję, ze będzie :sorry2:;-):laugh2:

blueberry a jak ulewanie synka? jakaś poprawa?

to niezły żarłoczek z Natalki :-D:tak:
ja np kupiłam na wyjazd (byłam w poznaniu w poradni i u krewnych na wsi przez tydzień) dwa silikonowe smoczki do butelek - wydawały mi sie ładniejsze od tych żółtych lateksowych i co? i mała przez cały tydzień nie ruszyła butli z tych smoczków :angry::eek: dobrze że pierś jej jakoś wystarczała:sorry2:
dzisiaj kupiłam lateksowe i pije ładnie. ale nie wypija tyle co Natalka. góra 100ml + jedna pierś albo obie piersi i to jej starcza :shocked2::tak:

reklama
tigger widze, że wszystkie po kolei dopada ten cholerny kryzys w okolicach 3 miesiąca :eek:

Ja szukałam przed chwilą w necie co ile dziecko powinno tę butlę jeść (bo już sama nie wiem dlaczego moja mała nie chce jeść i może faktycznie ona jeszcze nie jest aż tak głodna). No i wyczytałam, że nie musi jeść co 2 czy co 3h, ani też tej zalecanej normy na opakowaniu, bo to tylko zalecenia i każde dziecko jest indywidualne i należy podawać butlę wtedy, kiedy jest po prostu głodne.
Inna sprawa, że ciężko mi wyczuć kiedy ona jest głodna - na piersi jakoś nie miałam z tym problemu.
W każdym bądź razie próbuję teraz nie podawać butli na godziny tak dokładnie, tylko wtedy kiedy uda mi się zaobserwować pierwsze objawy głodu.
Potem sprawdzimy jak to się ma do przybierania na wadze :eek:

ja na poczatku tez dawalam malenkiej butle co 3 godz i jadla ,a pozniej juz co 3 nie chciala najpierw sie martwilam ale wiem teraz ,ze ona poprostu nie jest glodna czasem nawet 5godz nie je a jak juz zacznie grymasic to jak jej podam butle to wypije nawet 170ml:tak::-Dnieraz...

Do góry