reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Miał ktoś może podobnie i potrafi pomóc?

Cześć kobiety...Jestem w 4tc+5d to moja pierwsza ciąża w poniedziałek byłam u lekarza i widział pęcherzyk ciążowy ale tylko 2mm...kazał zrobić betę, która wynosi 388...powiedzcie mi czy to normalne i mogę być spokojna czy mam się może martwić... powiedział że na razie to jedno badanie beta wystarczy i że się zobaczy co dalej...już sama nie wiem co mam myśleć..

reklama
Cześć kobiety...Jestem w 4tc+5d to moja pierwsza ciąża w poniedziałek byłam u lekarza i widział pęcherzyk ciążowy ale tylko 2mm...kazał zrobić betę, która wynosi 388...powiedzcie mi czy to normalne i mogę być spokojna czy mam się może martwić... powiedział że na razie to jedno badanie beta wystarczy i że się zobaczy co dalej...już sama nie wiem co mam myśleć..
Nie, to nie jest normalne. Zrób przyrost 48h od pierwszej bety koniecznie.

A jesteś pewna tego wieku ciąży? Dobrze zapisałaś ostatnią miesiączkę?
Miesiączka jest pewna niestety nie wiem dokładnie kiedy przypadła owulacja...lekarz wyliczył właśnie taki wiek ale tylko ze względu na okres. Kolejna dziwna rzeczą jest,że owulacja przypadała na 12 dzień miesiąca....i według tego obliczyłam i test robiłam 12dpo..wyszedł pozytywny z jasną druga kreska...kolejne były ciemniejsze

No nie wygląda to dobrze jeśli faktycznie dobrze wyliczyłaś, ale do wyniku z przyrostem nie ma co wyrokować. Pobierz się i daj nam znać.

Miesiączka jest pewna niestety nie wiem dokładnie kiedy przypadła owulacja...lekarz wyliczył właśnie taki wiek ale tylko ze względu na okres. Kolejna dziwna rzeczą jest,że owulacja przypadała na 12 dzień miesiąca....i według tego obliczyłam i test robiłam 12dpo..wyszedł pozytywny z jasną druga kreska...kolejne były ciemniejsze
Tak szczerze mowiąc, to ja bym się szykowała raczej na to, że ta beta już spada.
Ale zbadaj przyrost i zobaczymy.

.
Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Pojedyncza beta nic nie mówi. Zrób przyrost 48 lub 72 h. U mnie beta w 4tc+ 1d wynosiła 143, 29 ...

reklama
Do góry