reklama

Minusy III trymestru

reklama
no ja też cały czas miałam bakterie i białko.. zaczęłam jeść 3 razy dziennie ten żurawit i jeść suszoną żurawinę i wyniki, które robiłam teraz we wtorek pierwszy raz wyszły czyste a już mi lekarz zapowiedział antybiotyk w sobotę jeśli się nic nie zmieni..

Kurcze to faktycznie, zdziwiona jestem, że Żurawit pomógł. To dobrze, nie trzeba brać antybiotyku.
A może chodzi o liczbę tych bakterii. Ja zawsze mam liczne bądź dość liczne.

A masz jakieś objawy tego zapalenia pęcherza, bo mój gin bakterie w moczu pomija jeśli nie ma do tego dolegliwości, bo twierdzi, że to są bakterie ze skóry, które przy siusianiu się do moczu dostają....:confused:

Ja żadnych dolegliwości prócz parcia na mocz.
Zawsze przed oddaniem moczu do kubeczka podmywam się i jak zresztą piszą wszędzie, "oddaję środkowy strumień":zawstydzona/y:

no biorę wynik z 25 maja do ręki a tam:

mocz mętny, nabłonki płaskie bardzo liczne w polu widzenia, leukocyty 6-8 w polu widzenia, erytrocyty pojedyncze w polu widzenia, bakterie liczne w preparacie

a teraz z 28.06 mam mocz klarowny, nabłonki płaskie nieliczne w polu widzenia, leukocyty pojedyncze w preparacie a brałam tylko żurawit

Szczypanie i parcie na mocz to typowe objawy zapalenia cewki albo pęcherza, jak białko jest w moczu to też na pewno wymaga leczenia. Ja nie mam żadnych objawów, ale miałam ostatnio "dość liczne bakterie" i gin mi nic nie zalecił, a na moje pytanie odpowiedział jak wyżej (też "łapię" środkowy strumień"). Na wszelki wypadek dla profilaktyki wcinam suszoną żurawinę i piję więcej płynów.

Kurcze, a wczoraj kupiłam całe opakowanie Uroseptu (biorę go czekając na wynik posiewu).
A jak długo brałaś zanim wykonałaś ponowne badanie?
W ulotce piszą, że przez pierwsze 3 dni brać po 3 później po 1.
Jakie Ty miałaś zalecenia??

No mi powiedział na ost wizycie w 27 tygodniu że mam kupić urosept albo żurawit ale lepiej urosept.. no to kupiłam żurawit hahahah na ulotce jest tak jak piszesz, ale ja brałam jakiś czas 3 x 1 a teraz biorę chyba z 2 tyg już będzie po jednej rano i wieczorem (przy okazji nospy i magnezu, które też łykam rano i wieczorem). Został mi listek, a co potem to zobaczę.

Ciesze się, bo powiedział, że jak będe miała takie siki teraz też (a jutro do niego idę w 32 tygodniu) to już antybiotyki mi da.

hejka witam was wszystkie ja też sie czuje ciezko w dwóch porzednich ciążach było inaczej robiłam wszystko nie czułam żadnego zmeczenia a teraz nadchodzi wieczór i wszystko mnie boli

Marcelina to świetnie, że udało się bez mocniejszych leków. U mnie już za późno na zioła skoro ten Amotaks nawet nie pomógł.
W poniedziałek wszystko się okaże na wyniku z posiewu.

reklama
a mi wlasnie wyszla z posiewu e.coli i odrazu mam antybiotyk na 14 dni :( a ja na antybiotykach na rozne okazje jade juz od miesiąca i mimo tego baktrerie sie pojawily (pierwszy raz w tej ciąży) urosept tez biore a wczesnie bralam feminisept uro (czy jakos tak). Moj gin odrazu kazal robic posiew ale moze na wszelki wypadek bo ja moge niedlugo rodzic juz zeby bylo jałowo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry