"W diecie dziecka mogą pojawić się ryby zarówno słodkowodne, jak i morskie. Ideałem jest łosoś, który żyje w wodzie i słonej, i słodkiej. Dobrze, by dziecko jadło zarówno ryby chude tj.: dorsz, mintaj, morszczuk, sandacz, jak i tłuste: łososia, halibuta, makrelę. Możesz też podawać dziecku na zmianę z rybami owoce morza. Najlepiej by owoce morza i ryby były świeże lub mrożone. Najbezpieczniejsze w przygotowaniu są filety oczyszczone z ości."
Co do mięsa to najlepszy jest królik- je samą zieleninę dlatego mięso nie alergizuje, indyk i kurczak-ale młody, najlepiej około 4ro miesięczny.
Ja dziś gotuję dynię, brokuła i pietruszkę, bo ziemniaków mi zabrakło...a na deser maliny z jabłkiem i kleikiem.
Rybkę może w tym tygodniu spróbuję, bo będę miała dostęp do dobrych ryb z hurtowni. Zdecyduję się na łososia.
Co do mięsa to najlepszy jest królik- je samą zieleninę dlatego mięso nie alergizuje, indyk i kurczak-ale młody, najlepiej około 4ro miesięczny.
Ja dziś gotuję dynię, brokuła i pietruszkę, bo ziemniaków mi zabrakło...a na deser maliny z jabłkiem i kleikiem.
Rybkę może w tym tygodniu spróbuję, bo będę miała dostęp do dobrych ryb z hurtowni. Zdecyduję się na łososia.