reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

"W diecie dziecka mogą pojawić się ryby zarówno słodkowodne, jak i morskie. Ideałem jest łosoś, który żyje w wodzie i słonej, i słodkiej. Dobrze, by dziecko jadło zarówno ryby chude tj.: dorsz, mintaj, morszczuk, sandacz, jak i tłuste: łososia, halibuta, makrelę. Możesz też podawać dziecku na zmianę z rybami owoce morza. Najlepiej by owoce morza i ryby były świeże lub mrożone. Najbezpieczniejsze w przygotowaniu są filety oczyszczone z ości."

Co do mięsa to najlepszy jest królik- je samą zieleninę dlatego mięso nie alergizuje, indyk i kurczak-ale młody, najlepiej około 4ro miesięczny.

Ja dziś gotuję dynię, brokuła i pietruszkę, bo ziemniaków mi zabrakło...a na deser maliny z jabłkiem i kleikiem.

Rybkę może w tym tygodniu spróbuję, bo będę miała dostęp do dobrych ryb z hurtowni. Zdecyduję się na łososia.

reklama
martusia, tak wymienilas, mintaje, pangi...
jak juz to mintaj moze byc, panga to pseudo-ryba, typowo hodowlana na duzą sprzedaz i wielkie zyski. z wartosci odrzywczych to ma tyle, co nic... :-)

U nas mięso to królik, gołębie, indyk, jagnięcina. Ryba - łosoś, sandacz. Ja daję rybę tylko z najwyższej półki.

kule bele, a moja nyna nie chce nic oprócz mleka ... nic tylko te słoje otwieram i sama potem zjadam :baffled:
jak mam ją zachęcić, nawet kaszki ma w głębokim poważaniu:wściekła/y:

a mogę ugotować na porcji z indyka marchewkę pietruszkę ziemniaczka i potem dodac olej rzepakowy,a na koncu kleik - czy muszę osobno ?????????????????

Palma- w jednym garnku gotujesz indyka, w drugim warzywa i dodajesz samo mięso bez wywaru do warzywek i blendujesz. No i dajesz masło/olej i kleik jeśli jest taka potrzeba.

reklama
Do góry