reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
maleństwo20 - dostawiaj Go przez 2 dni częściej do cyców, ja nawet robiłam tak, dostawiałam po 2 razy do jednego cyca, wtedy w drugom mimo wszystko mleczko mi się gromadziło i robił się baniaczek, to potem do drugiego cyca 2 karmienia z rzędu. To pobudzało, a jednocześnie mogłam zauważyć czy mleczko napływa czy nie. No i zawsze tak robię od południa, tak by na wieczór jadła z jednego cyca ma maksa, bo najpierw jest to mleko woda, a potem bardziej treściwe, więc jak ciągnie jednego cyca, to więcej tego treściwego zje i ładnie śpi.

Anusienka mam podobny problem !! tyle że u Małego stwierdzono skaze białkową plus alergie na soje i moje pytanie co ja mogę jesc?? wszedzie albo mleko albo soja ! odstawiłam melemu cycka na kilka dni bo go wysypalo strasznie jak zjadlam kotleta schobowego w panierce (jajo i bulka tarta) , dodatkowo mamy problem z ulewaniem i jesli do niedzieli nie minie ,lekarka kazala nam podawac tydz mleko bebilon pepti i jak nie przestanie ulewac to ulewa przzez refluks a jak minie to przez alergie i co dzis piatek a maly 3dni tak ladnie nie ulewal a od wczoraj hlusta mlekiem ze tragedia ! i mam pytanko jest tu jakas mamusia z refluksem ktora mogla by mi troche powiedziec o diagnozowaniu leczeniu i jak dlugo to bedzie trwalo?? jesli tak plisek o info na priv bo przez ulewaczka nie mam czasu na nic , bo ciagle karmimy sie przebieramy i jemy i tak w kolo. a jak sie nie ulewalo to walczylismy z kolka ( od kiedy zmienilismy mleczko na nie uczulajace przeszly prawie calkowicie:) )

nasz junior też się pręży, też myślałam,że brzuszek, ale spróbuję z tym odbijaniem...bo pleśniawek w buzi nie ma, za to zauważyłam dziś na policzku małe krostki i na płatkach uszków też...oby to nie skaza (karmię butelką) bo mleka mam nakupowane na zapas :no:

Do mam karmiących mlekiem modyfikowanym - czy wasze dzieci piją? bo ponoć trzeba dopajać żeby nie było zaparć, ale mój Hubert w ogóle nie chce pić, ani wody ani herbatek. Krzywi się, wypluwa smoczek a jak nawet weźmie parę łyków to wszystko uleje. Nie wiem czy konieczne jest to dopajanie? co mam robić jak on nie chce?

ja nie dopajałam dopóki mi lekarka nie zaleciła, ale mój synek wypija jednorazowo 20-30ml wody mineralnej niegazowanej niesłodzonej, 2-3 razy dziennie; podobno trzeba podawać wodę bo kaloryfery grzeją i powietrze suche, nie później niż 30 min przed posiłkiem bo się mały zapcha i zje mnie mleka

Kasia pytanie czy twoje maleństwo na zatwardzenia? bo jeśli nie ma problemów to po co.
Ja mam ten sam problem bo Lenka tez nie chce herbatek ani wody pić, pluje, krztusi się i zaraz potem w ryk że ona mleko chce!! Podaje jej ciepłą wodę tuż po przebudzeniu zanim się zorientuje to już wydulda 20-30ml:-D:-D Na jakiś czas spokój, a przed snem mleko zagęszczam - dodatkowa miarką mleka.

Kasieq no ja akurat czytałam, że nie powinno się sypać więcej mleka niż zalecane, bo to bardzo źle działa na nerki.
Ja podaję hipp ten o 1 tygodnia, tylko w herbatkach expresowych, i wodę. Mała coś tam wypije, ale mało, i do tego strasznie się krztusi, czym doprowadzi mnie nie długo do zawału!

Anusienka mam podobny problem !! tyle że u Małego stwierdzono skaze białkową plus alergie na soje i moje pytanie co ja mogę jesc?? wszedzie albo mleko albo soja ! odstawiłam melemu cycka na kilka dni bo go wysypalo strasznie jak zjadlam kotleta schobowego w panierce (jajo i bulka tarta) , dodatkowo mamy problem z ulewaniem i jesli do niedzieli nie minie ,lekarka kazala nam podawac tydz mleko bebilon pepti i jak nie przestanie ulewac to ulewa przzez refluks a jak minie to przez alergie i co dzis piatek a maly 3dni tak ladnie nie ulewal a od wczoraj hlusta mlekiem ze tragedia ! i mam pytanko jest tu jakas mamusia z refluksem ktora mogla by mi troche powiedziec o diagnozowaniu leczeniu i jak dlugo to bedzie trwalo?? jesli tak plisek o info na priv bo przez ulewaczka nie mam czasu na nic , bo ciagle karmimy sie przebieramy i jemy i tak w kolo. a jak sie nie ulewalo to walczylismy z kolka ( od kiedy zmienilismy mleczko na nie uczulajace przeszly prawie calkowicie:) )

Moja Dorota miała refluks i skaze białkowa piła specjalne mleko nie pamietam juz nazwy na recepte miała takie i zawiesine w syropie ale to szczeze mowiac nie pomagało przeszło jej jak siadac zaczeła(ulewanie) a skaza zamieniła sie w azs ktore ma do dzis

reklama
dziewczyny, mam pytanie troche glupie no ale... czy Wasze mleko w sensie mm pieni sie jakos nadmiernie? bo mi sie ten bebilon ar bardzo pieni i nie wiem czy tak ma byc czy za bardzo mieszam. ale jak nie wymieszam to sa grudy...

Do góry