reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Od jakiegoś czasu muszę podawać małemu witaminy które są w tabletkach na początku kruszyłam je, moczyłam w odrobinę wody i w strzykawkę i ze strzykawki mu podawałam ale co raz mniej podobało mu się że coś pod "ciśnieniem" leci mu do buźki. Jeszcze w ciąży zamawiając pewne rzeczy zamówiłam takie łyżeczki i teraz podaję mu te rozkruszone tabelki w odrobinie wody na takiej łyżeczce i on na prawdę lubi tą łyżeczkę jest miękka nie jest zimna jak te metalowe no i jak "ugryzie" to nie zaboli bo jest miękka myślę ze te pierwsze papki też będę nimi podawać
pierwsza łyżeczka z silikonową końcówką | Tommee Tippee

reklama
Merlin też mam takie są fajowe ja mojej BioGaie na nich podaje i Bobotik jak trzeba:tak::-D Mówie do małej mniam mniam mniam mniam i ona buziaka otwiera hihihi...więc chyba z jedzonkiem nie będzie problemu.

Ja od 3 dni juz daje małemu tarte jabłko oczywiście najpierw łyżeczkę potem więcej a dziś już zjadł z 2 płaskie łyżki i jak na razie super, kupki ładnie robi ;-) A soczki dzisiaj zakupiłam dwa choć myślałam sama robić sok ale jeszcze jabłek musimy nawieść od Teścia ( ma sad) więc jutro mały spróbuje i soczku. A marchewkę wprowadzam w przyszłym tyg. Arturowi jabłko posmakowało jak je to tak wierzga fajnie rączkami i nóżkami i tylko buzie otwiera :-D ciekawe jak będzie z marchewka....

zazdroszczę wam :D
a ja muszę czekać jeszcze z 1,5 tygodnia
i zacznę od jabłuszka

mi pediatra powiedziała żeby 3 dni wprowadzać coś nowego, a czytałam, że przez tydzień:confused:
jak wy robicie:confused:

Dolores ja tak 3-4 dni teraz daje soczek w piatek dam jabłuszko jak nic sie nie bedzie działo ,oczywiscie obserwuje jak brzuszek reaguje i czy jakas wysypka sie nie pojawia ale narazie wsio ok:-)

Ja tez mam w planie podobnie 3-4 dni. ale zaczynam dopiero po Swietach ;-) jak tata wroci i zobaczy pierwsze miny syna podczas jedzenia ;-)

Soczek jabłkowy i marchewka już za nami :tak: Sama nie wiem, ale Kac chyba nie był szczególnie zachwycony. Niby jadł, przełykał, oblizywał się i mlaskał, ale euforii to ja nie zaobserwowałam. Teraz przez 3-4dni marchewka, a później ruszamy dalej.
Planuję zrobić mus jabłkowy gruszkowy i jabłkowo-marchewkowy w thermomixie :)

Fotorelacja w odpowiednim wątku :)

reklama
Do góry