reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Future:-D
Tygrysek ja zaczełam od soczku jabłkowego ,potem jabuszko ,marchewka (oczywiscie kazda rzecz w odstepach kilkudniowych ) teraz jestesmy na etapie jabłka z marchewka wszystko podaje ze słoiczkow na razie sama nie robie .

reklama
My jak na razie mamy stały schemat : gotuje marchewę ziemniak i pietruche w odpowiednich proporcjach i potem blender i mały je.. to podaje o 14 a tak po następnym karmieniu po jakimś czasie jabłuszko tre na tarełku specjalnym i to tyle z nowej diety Artura. Do picia nadal wode podaje bo on soków nie chce wiec nie robie nawet. A te papkę jak robię to mam na dwa dni

Polecam książkę "U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt" autrostwa Marty Jas- Baran i Tamary Chorążyczewskiej. Dostałam ją na ślub od przyjaciółki, I na prawdę super przepisy...miesiąc po miesiącu po kilka dobrych przepisów na fajne jedzonko dla maluszków zarówno dla tych karmionych KP i MM.;-)

axa
ja zapodałam tę stronkę
bardzo mi się ona podoba - zarówno jak chodzi o zawartość jak i o sam wygląd tej stronki, bardzo miłe dla oka zdjęcia

i schemat żywienia bardzo mi podpasował - przejrzyście, prosto

A widzisz Awersja skleroza jak nic:-) Mi też ta stronka się podoba.
Ja zaczynam po 20, i myślę, że od startego jabłka, ewentualnie soczku, i zupki jarzynowej, i chyba ugotuję sama, bo tu znalazłam tylko ziemniak dynia, i ziemniak marchew, a ja to zawsze robiłam pietruszka, marchewka, ziemniaczek i trochę selerka plus masełko.
Myślicie Kochane, że co z moim dzieckiem jest? W dzień to tak średnio, 60-100, a w nocy 160, rano 140 a tak od wczoraj krzyczy, ze za wolno robię, że ona taka głodana, że dzisiaj nawet mojego M obudziła, a to sztuka jest:dry:

Axsa zapotrzebowanie jej wzrosło i dlatego tak pewnie wcina szkoda ze w nocy;-) ale jak tak posmysle moja juz dawno przesypiała cała noc prawie albo z budzeniem na jedno papu a teraz i trzy razy czasami sie budzi .A wczoraj wciagneła przed spaniem 200ml:szok: i i tak w nocy budziła sie dwa razy raz na papu 150 ml a raz na pic:szok::-p

Tygrysku- ja marchewkę i pietruszkę w talarki takie grubsze kroje i ziemniaka też z tym że pietruszki dosłownie 3-4 takie talarki daje żeby aż tak jej smakiem nie przeszło i to zalewam wodą ok. 1 pełna szklanka i łyżeczkę oliwy albo oleju rzepakowego i gotuje ok 20 min aż zmięknie wszystko i to blenduje póżniej w miseczce i póznej czesc daje dzis a reszte do słoiczka na nastepny dzień;-)

edit. oczywiscie w trakcie gotowania jak sie woda wygotuje troche a warzywa jeszcze twardawe to dolewam troche wody..tak na oko

reklama
Axa Może to skok jakiś albo nie dojada. Ja musiałam zmienić mleko bo Lenka zaczęła się domagać butli co 2h:szok: Teraz je tak; noc sylwestrowa o 20 wypiła 150ml o 2 -70ml, o 4-60ml i o 6:30 -60ml w ciągu dnia -90-90-120 na noc 180 i w nocy 150. Wczoraj od 9 rano 90-90-100-120 na noc 180 w nocy 120 i 110 a dzisiaj od 7 rano 60-90-90. Na noc zawsze miałam butle 90ml przygotowane a teraz na wszelki wypadek mam 180ml:-D:tak: Bo może mnie zaskoczyć:-) Codziennie inaczej ale już coraz lepiej.
Kilka dni temu chora była i myślałam że osiwieje bo jadła po 30-40ml co 3 godz dobrze że chociaż piła wodę i herbatkę i tak przez 2 dni:baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry