anusienka1986
Mama na pełny etat :)
a jest tutaj mama co jej pociecha tylko na cycu jeszcze jest? czxy tylko moje?![]()
Ja jestem jeszcze i z tego co pamiętam to Ryba i Awersja też.![]()
I ja!!

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a jest tutaj mama co jej pociecha tylko na cycu jeszcze jest? czxy tylko moje?![]()
Ja jestem jeszcze i z tego co pamiętam to Ryba i Awersja też.![]()
a. ja mam pytanie... czy wasze maluszki w nocy po karmieniu dajecie jeszcze do odbicia?
Ja moja corcie daje zeby jej sie odbilo,ale ona przy karmieniu juz zasypia no i potem dluzsza chwilke trwa zanim jej sie odbije,
No i przewaznie sie rozbudzi i nie umie juz tak szybko zasnac...
i sie zastanawiam czy dalej dawac ja do odbicia... czy polozenie na boczku wystarczy?
Ja w nocy już nie odbijam, bo zauważyłam od jakiegoś czasu, że nic to nie daje. Adrianek je tak spokojnie, że nie łyka powietrza, po jedzeniu zasypia a ja go tylko odkładam do łóżeczka.
Co do rozszerzania diety, mnie też już kusi, ciekawa jestem jak będą mu smakować pierwsze nowe smaki. Jednak cieszę się, że mam jeszcze czas, poświęcam go na doedukowanie sie w tej kwestii, czytam artykuły, oglądam dostępny asortyment w sklepach ale przedewszystkim obserwuję moje dziecko. Na razie może raz albo dwa zauważyłam, że patrzy sie na mnie gdy jem z zaciekawieniem, ale dosłownie przez kilka sekund i nie wiem czy to było tylko moje wrażenie, czy rzeczywiście już zaczyna coś kumać. Też mam wrażenie, jakby ostatnio więcej spedzał na piersi, tylko ze wcześniej cycał wyjątkowo krótko, max 10 min, teraz 20-25 min więc tragedii nie ma, godzinami nie wisi. W nocy różnie, w poprzednią noc przespał 6h, a w dzisiejszą zasną o 22:00, pierwsze karmienie o 1:30, drugie o 5:30. Także nie jest źle.![]()